Ternært lithiumbatteripakke vs lithiumjernfosfatbatteripakke, hvilket er det bedste design til din fabrik?

Ternært lithiumbatteripakke vs lithiumjernfosfatbatteripakke, hvilket er det bedste design til din fabrik?

Selvom indenlandske subsidier til nye energibiler er begyndt at falde, er forbrugerne begyndt at acceptere populariteten af ​​nye energibiler på grund af den stadig mere omfattende infrastruktur og det voksende antal alternative modeller. Som strømkilde til elektriske køretøjer er udholdenhed, opladning og afladning af elektriske køretøjer også tæt knyttet til batteriets ydeevne.

På nuværende tidspunkt er husholdningsbatterier hovedsageligt opdelt i to fraktioner, i henhold til forskellen i katodematerialer, er de opdelt i lithiumjernfosfatfraktion og ternær materialefraktion. Selv om de begge tilhører sekundære batterier og kan bruges gentagne gange til opladning og afladning, på grund af forskellen i materialer, er ydeevnen, der afspejles i det ultimative anvendelsesniveau, en helt anden.

Ternært materiale eller lithiumjernfosfat?

Det såkaldte lithiumjernphosphatbatteri refererer til lithiumionbatteri ved hjælp af lithiumjernphosphat som katodemateriale. Denne type batteri er kendetegnet ved fraværet af ædelmetalelementer (såsom kobolt osv.). I praktisk brug har lithiumjernfosfatbatterier fordelene ved høj temperaturbestandighed, sikkerhed og stabilitet, lav pris og bedre cyklusydelse.

Ternær litiumbatterier er lithiumbatterier, der bruger lithiumnikkelcobalt manganat som katodemateriale og grafit som negativt materiale. I modsætning til lithiumjernfosfat har ternære lithiumbatterier højspændingsplatforme, hvilket betyder, at den specifikke energi og effekt af ternære litiumbatterier er højere under samme volumen eller vægt. Derudover har ternære lithiumbatterier store fordele ved høj hastighedsopladning og modstand mod lav temperatur. Med hensyn til batterier alene er der ikke noget, der er bedre og hvem der er værre. Anvendes kun til den faktiske anvendelse af scenarier, ternære lithiumbatterier end lithiumjernfosfatbatterier, der er bedre egnet til nuværende og fremtidige elektriske køretøjer til husholdninger. Ternære materialebatterier er mere velegnede til personbiler

Lavtemperaturudladningsydelse er bedre

Kina har et stort område og et komplekst klima. Temperaturvariationerne fra de nordligste tre nordøstlige provinser til de sydligste øer i Hainan er meget rige. Tag Beijing som et eksempel, som det største marked for elektriske køretøjer er Beijings højeste temperatur om sommeren omkring 40 grader Celsius, mens den om vinteren holder cirka 16 grader under nul eller endog lavere. Et sådant temperaturområde er naturligvis velegnet til ternære lithiumbatterier med bedre kryogen ydelse. Lithium-jernfosfatbatterierne, der fokuserer på høj temperaturbestandighed, vil fremstå svage om vinteren i Beijing. “Relativ 25 C-kapacitet” refererer til forholdet mellem afladningskapacitet ved forskellige temperaturer og den ved 25 C. Denne værdi kan nøjagtigt afspejle faldet i batteriets levetid ved forskellige temperaturer. Jo tættere på 100%, jo bedre er batteriets ydeevne.

Som det kan ses af ovenstående figur er afladningskapaciteten for de to typer batterier næsten den samme, når temperaturen er 25 ved 55 og 25 ved normal temperatur. Men ved minus 20 C har ternært lithiumbatteri åbenlyse fordele i forhold til lithiumjernphosphatbatteri.

Højere energitæthed

Ifølge oplysningerne fra Bike Battery, den førende virksomhed af 18650 cylindriske batterier med ternære materialer i Kina, er energitætheden på 18650 batterier nået 232Wh / kg, hvilket vil blive øget yderligere til 293Wh / kg i fremtiden. I modsætning hertil er den nuværende indenlandske almindelige lithiumjernphosphatbatteriets energitæthed kun omkring 150 Wh / kg, ifølge analysen fra indenlandske batteriindustrieksperter kan de næste par år energitætheden af ​​lithiumjernfosfatbatteri nå 300 Wh / kg er meget usandsynligt.

I modsætning til store elektriske busser er plads altid første prioritet for husholdningselektriske køretøjer. Lithium-jernfosfatbatterier med lavere energitæthed optager mindre plads i den originale bil, og på grund af den tungere kvalitet vil udladningstiden under brug også blive stærkt påvirket. Relativt set høj energitæthed lithium-ion-batterier ikke kun løse problemet med vægt, men også spare plads til familiebiler. Opladningseffektiviteten er højere

Ud over udholdenheden er opladning også en vigtig del af den faktiske brug af elektriske køretøjer, og lithium-ion-batterier har store fordele i forhold til lithium-jernphosphatbatterier med hensyn til opladningseffektivitet.

På nuværende tidspunkt er den almindelige opladningstilstand på markedet konstant strøm og konstant spænding. Generelt bruges opladning med konstant strøm i begyndelsen af ​​opladningen. På dette tidspunkt er strømmen større, og opladningseffektiviteten er relativt højere. Når spændingen når en bestemt værdi, sænkes strømmen, og opladningen ændres til konstant spænding, hvilket kan gøre batteriet mere fyldt. I denne proces kaldes forholdet mellem konstant strømopladekapacitet og total batterikapacitet konstant strømforhold. Det er nøgleværdien at måle opladningseffektiviteten for en gruppe batterier under opladning. Jo større procentdelen er, jo højere er opladningen i det stadige strømfase, hvilket viser, at batteriet er mere effektivt.

Det kan ses af tabellen, at der ikke er nogen åbenbar forskel i konstant strømforhold mellem ternær litiumbatterier og lithiumjernfosfatbatterier ved opladning under 10 ° C. Ved opladning over 10C falder det konstante strømforhold mellem lithiumjernphosphatbatterier hurtigt, og opladningseffektiviteten falder hurtigt.

Cyklisk liv er garanteret

For indenlandske køretøjer overstiger den nominelle cyklustid for ternære materialer og lithiumjernfosfatbatterier langt den faktiske brugers vaner, så levetiden kan garanteres fuldstændigt.

Hvis vi tager det nuværende 18650-batteri af cykelbatteri med høj kapacitet som et eksempel, efter 1000 opladnings- og afladningscyklusser, kan batteriets kapacitet stadig opretholdes ved de indledende 90%.

Da forfatteren selv også er en elbilejer, kun den koldeste måned om vinteren hele året, kan hyppig varm luft oplades på to dage, resten af ​​tiden.

For mere om forskellige viden om batterier, kan du besøge brugerdefineret producent af lithiumionbatteripakke fra Kina at http://www.lithiumbatterychina.com

Om Huizhou JB Battery Technology Limited

Huizhou JB Battery Technology Limited, som blev etableret i maj 2008, er en professionel producent i Kina og tilbyder en bred vifte of batterityper til kunder. Virksomhedens produkter inkluderer PDA-batterier, GPS-batterier, mobiltelefonbatterier, MP3 / MP4-batterier, digitalkamerabatterier, laptopbatterier, tablet-pc-batterier, fjernbetjeningsbatterier, stregkodescannerbatterier, walkie-talkie-batterier, tovejs radiobatterier, trådløs telefonbatterier, serverbatterier, flashbelysningsbatterier, LED-lys Batterier, printerbatterier, hovedtelefonbatterier, RC-legetøjsbatterier, betalingsterminalbatterier, el-værktøjsbatterier, backup-batterier til computere, batterier til medicinsk udstyr, nødlysbatterier og opladere osv.

 

Til produktforespørgsler

Kontaktperson: David Liu

Selskab: Huizhou JB Battery Technology Limited

E-mail: [e-mail beskyttet]

Internet side: http://www.lithiumbatterychina.com/

Del denne post


en English
X