Hvordan kan brugerdefineret litiumionbatteriets levetid forlænges?

Hvordan kan brugerdefineret litiumionbatteriets levetid forlænges?

Hvordan kan brugerdefineret litiumionbatteriets levetid forlænges?
Verden er befolket med lithium-ion-batterier. De er næsten overalt, hvor du vender dig. Fra smartphones til bærbare computere til elektriske køretøjer og trådløse elværktøjer er lithium-ion-batteri pludselig blevet et kendt navn i dag.
Mens disse batterier er forblevet de mest anvendte, når det kommer til lagring af energi i mobile enheder, synes der at være en stor forvirring med hensyn til, hvordan litiumionbatteriets levetid kan forlænges.
Så for at hjælpe dig med at forstå dette har vi besluttet at grave igennem flere forskningsopgaver og opdagelser, der blev foretaget af eksperter. Som sådan er fremhævet nedenfor flere tip, der kan hjælpe med at sikre en længere levetid for din brugerdefineret lithium-ion-batteripakke. Den første på vores liste er:
Dit batteri holder ikke tidstesten, når du fortsætter med at udsætte det for forhold, der er i stand til at nedbryde det. Reducer den måde, du udsætter dit lithium-ion-batteri på for sådanne forhold, og det vil vare meget længere. Her er nogle af de betingelser, du bør være meget opmærksom på.

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 13

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 13

Undgå ekstreme temperaturer
Du skal undgå både ekstreme lave og høje temperaturer, når du bruger dit lithium-ion-batteri. Høje temperaturer kan lette nedbrydning af lithiumionbatterier, hvilket fører til alvorlige sikkerhedsrisici som eksplosion eller brand.
Hvis en smartphone eller bærbar computer bliver ekstremt varm under opladning, er det en indikation af, at du skal tage stikket ud af ladestationen. Undgå også at udsætte batteriet for lave temperaturer. Det har en måde at forværre livet på lithium-ion-batteri.

Reducer opladningstiden med 0% eller 100%
Sørg for, at dit lithium-ion-batteri ikke bruger for meget tid på at oplade 100% eller 0%. Disse ekstreme procenter medfører meget stress på batteriet. Overvej at foretage en delvis opladning, der holder batteriet på 80% i stedet for at lade det fuldt opladet til 100%. Hvis du ikke kan opnå det, skal du sørge for, at enheden fjernes fra opladningen, i det øjeblik den bliver 100%.
LG og Samsung har anbefalet, at deres produkter oplades, når det når op på 20%. Sony og Nokia sagde i mellemtiden, at deres smartphones kan skade batteriet, når som helst de får lov til at oplade over 100% i lang tid.
På mange bærbare computere udløser batteristyringssystemet batteriet for at stoppe opladningen i det øjeblik det bliver 100% og genoptager ikke opladningen, før batteriniveauet falder til 95% eller derunder. Ikke desto mindre anbefaler producenterne stadig, at du trækker stikket ud af din bærbare computer, når som helst den bliver fuldt opladet.

Hurtige opladere er ikke nødvendige
Alle opladere er ikke ens. Nogle vil oplade dit lithium-ion-batteri hurtigere end andre. En ting, som brugerne har vænnet sig til for nylig - er vanen med at bruge hurtige opladere til at oplade deres enheder. Hurtige opladere er fremragende. De kan få dig tilbage til at bruge den enhed så hurtigt som muligt.
Undersøgelser har imidlertid vist, at brug af hurtigopladere er en måde at køre dit lithium-ion-batteri på. Og når et batteri begynder at aflade for hurtigt, er det usundt i levetiden. Standardopladning er den bedste. Du kan også træffe ekstra foranstaltninger for at forhindre, at din enhed aflades for hurtigt. For bærbare computere og smartphones hjælper reducering af skærmens lysstyrke, deaktivering af placeringstjenester samt afslutning af applikationer med høj effekt, når de ikke er i brug, meget med at reducere hastigheden på batteriafladning.
Undgå opbevaring eller brug af lithiumionbatterier i miljøer, der indeholder høj fugtighed. Hvis du kan, skal du også sikre dig, at batterierne ikke punkteres, rammes eller beskadiges på nogen måde.
De fleste producenter, der bruger trådløst elværktøj, har også frarådet at lade batteriet køre helt, før de genoplades. Nogle anbefaler ligeledes en minimumstemperatur på 37F og en maksimal temperatur på 104F, når batteriet oplades.
Battericeller er sammensat af elektroder (anode og katode) samt en elektrolyt, der kan reagere med begge elektroder. Lithium-ion-batterier nedbrydes som alle andre batterier langsomt, når du bruger det. Hver del af batteriet påvirkes i processen. Katoden, anoden, elektrolytten, strømopsamleren og separatoren vil alle blive påvirket.
Batteriforringelse findes i to grundlæggende formater: power fade og capacity fade. Kapacitetsfade har at gøre med reduktionen i den mængde strøm, batteriet kan lagre, mens power fade handler om reduktion i strøm produceret af batteriet.
forlængelse lithium-ion-batteri levetid reducerer miljøbyrderne og omkostningerne forbundet med produktion af nye batterier. Dette inkluderer materialeforbrug, drivhusgasemission, minedriftpåvirkninger og miljømæssige risici ved bortskaffelse af batterier.
Da den bærbare elektronik og elektriske køretøjer fortsætter med at vokse, vil en lille forlængelse af batteriets levetid have en enorm indvirkning på miljøet.

Gendanelige og permanente tab
Lithium-ion-batteritab er af to typer. Det er ether, de kan genvindes eller være permanente. Efter opladning af et lithium-ion-batteri til 100% mister det 5% af denne kapacitet inden for de første 3 timer. En procentdel på ca. XNUMX% går tabt hver måned på grund af selvafladning, og når batteriet er udstyret med beskyttelseskredsløb.
Selvudladninger er tilskrevet den omgivende temperatur på ca. 20 ° C. Dette tal stiger, når temperaturen er højere, samt når batteriet begynder at blive ældre. Heldigvis er opladning alt, hvad der kræves for at genoprette denne type batteritab (genoprettelig).
Som du med rette kan se, kan permanente tab ikke erstattes. Når et litiumbatteri er på den rute, er det væk. Den bedste måde at undgå et permanent tab er at vide, hvad årsagerne er. Permanent tab kan være forårsaget af en række faktorer såsom hyppigheden af ​​fuld afladnings- / opladningscyklus, temperatur og batterispænding.

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 7

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 7

Konklusion
Levetiden for dit lithium-ion-batteri er i dine hænder. Hvis du er forsigtig med alt, hvad der er blevet sagt her, og anvender dem om nødvendigt, vil det gavne dit batteri på lang sigt. Tab af batterikapacitet er uundgåelig; vi kan kun minimere dem.

For mere om brugerdefineret lithium-ion-batteripakke, kan du besøge Kina brugerdefineret lithium-ion-batteriproducent JB batteri kl https://www.lithiumbatterychina.com for mere info

Del denne post


en English
X