Hvad er betydningen af ​​dyb afladning i 48v 200ah LiFePO4 golfvogn batteripakke?

Hvad er betydningen af ​​dyb afladning i 48v 200ah LiFePO4 golfvogn batteripakke?

Hvad er betydningen af ​​dyb afladning i 48v 200ah LiFePO4 golfvogn batteripakke?
Længe før nu var den genopladelige batteriverden tydeligvis domineret af blybatterierne. Jeg mener, de overtog bogstaveligt talt hele rummet. Deres marked og salg eksploderede som ingen nogensinde havde forventet. Men så kom der et problem - spørgsmålet om dyb decharge var en alvorlig udfordring. Disse producenter har prøvet alt, hvad de kunne, men alt til ingen nytte. Derfor har problemet forbundet med dyb afladning været et problem med blybatterier.

Når det er sagt, vil dette indlæg belyse, hvad dyb decharge er for en 48v 200ah LiFePO4 golfvognbatteri? Og ændrer det placeringen af ​​de nuværende, førende verdensbatterier? Disse og mange flere er nogle af de ting, vi vil se på i denne artikel.

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 27

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 27

Hvad betyder dyb afladning for lithiumbatterier?
Dyb afladning i genopladelige batterier refererer simpelthen til at lade dit batteri tømme helt, inden det oplades igen. I batteriverden kaldes afladnings- og genopladningscyklus en dyb cyklus.

Blybatterier og lithiumionbatterier oplever alle dyb afladning. Derfor er den 48v 200ah LiFePO4 golfvognbatteri er ikke en undtagelse. Der kan være batterier, der ikke kan modstå dyb afladning, men det betragtes som normalt for de bedste genopladelige batterier. Det efterfølgende afsnit viser os, hvordan de adskiller sig fra hinanden.

Det unikke ved dyb afladning af lithiumbatterier
Som vi med rette har fastslået, 48v 200ah LiFePO4 golfvognbatteri kan fejlagtigt gøres til at gennemgå dyb udledning. Er dette noget, der burde give dig alvorlig bekymring? Nå, ikke rigtig. Årsagen er, at lithiumionbatterier er designet til at levere optimalt, selv under dyb afladning.

For at forklare det skal vi også tale om, hvordan en afladning kan skade et blysyrebatteri. Hver gang du aflader et blysyrebatteri til nul procent (0%) og genoplader det, har du brugt en af ​​dets cyklusser. Meget vigtigt. Desværre, for blysyre, kan dit batteri kun modstå nogle hundreder af dybe afladnings- og genopladningscyklusser. I de fleste tilfælde er det mellem 400 og 600 dybe cyklusser. Ved du hvad det betyder? Det betyder, at batteriets levetid efter dette antal gange ikke længere er den samme.

Det er nogle alvorlige konsekvenser, hvis du håbede på at bruge batteriet i en længere periode. Heldigvis kan lithiumionbatterier tåle op til to tusind (2000) dybe cyklusser. Det er indlysende, at de har en stor fordel i forhold til deres blysyre naboer. Derfor var disse lithium-batterier designet til at være beskyttet mod rædslerne ved dyb afladning. Med andre ord er dyb afladning af lithiumbatterier ikke noget specielt. Det svarer til et batteri, der er under normal afladning.

Beskyttende kredsløb
Det er ikke ved et uheld, at en 48v 200ah LiFePO4 golfvognbatteri hæmmes ikke af dyb cyklus sammenlignet med et blybatteri. Det var et bevidst og unikt design fra producenterne af batteriet. De har gledet eller inkluderet visse komponenter, der garanterer den beskyttelse, som lithiumionbatteriet kræver.

På den måde overoplades eller overaflades lithiumionbatterier ikke. Det enkle beskyttelseskredsløb er det, der gør dette muligt. I stærk kontrast er dette ikke muligt med blybatterier. Ikke fordi forskerne er dårligt informerede, men fordi materialerne, der anvendes til fremstilling af dem, skaber begrænsningen. Det er klart, at dette er en af ​​grundene til, at lithium-ion-batterier foretrækkes i dag frem for mange andre batterimærker.

Robust mod høje temperaturer
Ekstrem varme er en af ​​de ting, der kan dræbe ethvert batteri. Høj temperatur kan ødelægge de fleste batterier. Nu er chancerne for, at dette sker med lithium-ion-batterier, blevet drastisk reduceret. 48v 200ah LiFePO4 golfvognbatteri er designet med visse funktioner, der gør den anvendelig selv i et miljø, hvor temperaturen er høj.

Når det er sagt, vil det være upassende at tage dit lithium-ion-batteri til et miljø, der er ekstremt varmt, fordi denne artikel siger, at batteriet er beskyttet. Ved dette, der er en vis varmegrænse, som dit batteri kan tage. Det kan kun fungere inden for et bestemt temperaturområde. Overskridelse af det specificerede og tilladte temperaturområde kan beskadige batteriet. Vær altid opmærksom på dette.

Hvad holder fremtiden?
Vi er muligvis ikke i stand til at give dig en nøjagtig beskrivelse af, hvad du kan forvente i den nærmeste fremtid, fordi vi ikke direkte er i produktion af batterier. Det er dog undertiden okay for os at se på det store billede.

Det er meget indlysende, at batteriproducenter arbejder hårdt på at producere batterier af høj kvalitet. Hvis du overvejer lithiumionbatterier og nogle andre produkter, ville du forstå, at de blev opdaget midt i så mange mangler. De blev produceret, da batteriverden gik igennem nogle alvorlige udfordringer. Og i dag kan du se pålidelige og effektive produkter som 48v 200ah LiFePO4 golfvogn battery.

Så på samme måde ser vi alle frem til, når alle batterier ikke påvirkes af dyb afladning. Forhåbentlig vil deres funktionaliteter blive kombineret med en slags smarte teknologier. Uanset hvad der sker, er vi optimistiske over, at vi får meget mere ud af de kommende batterier, der ligger foran os. Men indtil det sker, betaler vi muligvis vores troskab til lithium-ion-batterier i lang tid.

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 18

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 18

Resumé
Dyb udledning betyder det samme for 48v 200ah LiFePO4 golfvognbatteri som det gør for blybatterier. Du kan ved et uheld aflade dit lithium-ion-batteri til 0%, og der vil ikke skade dit batteri. Det skyldes, at lithiumionbatterier er designet til at modstå mere dybcyklusopladningsprocesser. Vi har lært af denne artikels forløb, at de er i stand til 2000 cyklusser. Vi talte også om deres evne til at arbejde i områder med høj temperatur på grund af deres beskyttelsesmekanisme. Og de leveres også med komponenter, der forhindrer overopladning.

Del denne post


en English
X