De 4 litiumionkemikalier og deres egenskaber til batteri

De 4 litiumionkemikalier og deres egenskaber til batteri

De 4 litiumionkemikalier og deres egenskaber til batteri

Som en ny aktør på blokken bliver lithium-ion kastet rundt som en generel betegnelse for enhver form for lithium-ion-batteri.

Det er ikke tilfældet!

Batteriproducenter har tilpasset den traditionelle lithium-ionkemi for at introducere over et dusin kemiske sammensætninger, der har bidraget til at øge rækkevidden af ​​applikationer.

Hvis du ikke har hørt om dem endnu, diskuterer denne artikel 4 af de almindelige kemikalier for lithium-ion-batterier og deres funktioner.

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 25

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 25

Lithium-koboltoxid

Også kaldet lithiumcobaltat, denne batterikemi bruger lithiumcarbonat og cobalt som de primære energiledende materialer. De har en carbongrafitanode og en koboltoxidkatode.

En høj energitæthed er det fremtrædende træk ved lithiumcobaltoxidbatterier. Højere energitætheder garanterer en længere driftstid. Denne funktion gør det til en ideel mulighed for mobile enheder såsom bærbare computere, mobiltelefoner, tablets og kameraer.

Denne lithium-ion-kemi har også sine ulemper, herunder en kort holdbarhed, og behovet for hyppig genopladning på grund af mindre belastningsfunktioner. Sikkerhed kan også være et problem ved ekstremt varme og kolde temperaturer.

Lithium jernfosfat

LFP-batterier, som de også kaldes, Lithium-jernphosphatkemikalier bruger LiFePO4 som katodemateriale og en grafitelektrode.

Lithium-jernfosfatbatterier tilbyder langt de bedste fordele sammenlignet med blysyre-modstykker såvel som andre lithium-ion-kemikalier. Du får i gennemsnit 5000 cyklusser uden behov for aktiv vedligeholdelse eller en dip i ydeevne. de pakker strøm i et kompakt, letvægtsbatteri, der er næsten halvdelen af ​​vægten og størrelsen på et blybatteri. Hurtige genopladningscyklusser reducerer driftstop, mens en integreret BMS sikrer pålidelighed og sikkerhed.

Den største ulempe ved et lithiumjernfosfatbatteri er dog omkostningerne. Det er den dyreste på hylden. Lithium-jernfosfatbatterier er valgmuligheden for elektriske køretøjer såsom motorcykler, golfvogne og autocampere.

Lithium nikkel mangan koboltoxid

Disse batterier kombinerer nikkel, mangan og kobolt som materiale til katoden. Procentdelen af ​​hvert element varierer alt efter producenten.

Lithium-nikkel-mangan-koboltbatterier har enten høj energitæthed eller høj effekttæthed. Mangan sikrer lav intern modstand. Nikkel øger højspecifik energi, men reducerer den samlede stabilitet. I betragtning af den hurtige afladnings- og opladningshastighed er disse kemikalier designet til at håndtere tungere maskiner såsom gaffeltrucks, autocampere og trådløst elværktøj.

En lav termisk løbstemperatur er en af ​​ulemperne ved lithiumnikkel mangankoboltoxidbatterier. Det omfatter batteriernes sikkerhed sammenlignet med LFP'er.

Lithiummanganoxid

Hvis du er på udkig efter et batteri, der fungerer godt under høje temperaturer, er lithium-mangankemi en god konkurrent.

Den første cellekatode fremstillet ved hjælp af lithiummanganoxid går tilbage til 1996. Den tredimensionelle spinelstruktur forbedrer strømhåndteringen og sikrer lavere intern modstand.

Sammenlignet med alle lithium-ion-kemikalier er lithiummanganoxider de sikreste. Derfor finder de anvendelse i medicinsk udstyr og værktøjer. De er også monteret i bærbare computere, elektriske cykler og elværktøj. De er også kendt for deres høje strømudladnings- og opladningshastigheder.

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 7

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 7

At vide, hvilket af lithium-ion-kemikalierne man vælger, involverer indregning i flere parametre, såsom energikrav, vedligeholdelse, strømafgangshåndtering og opladning, sikkerhed og omkostninger. Du vil muligvis også matche dit batteri til applikationen.

Del denne post


en English
X