Kina lithium-ion energilagring med optioner som 72v 100ah lifepo4 batteripakker og andre

Kina lithium-ion energilagring med optioner som 72v 100ah lifepo4 batteripakker og andre

Kina lithium-ion energilagring med optioner som 72v 100ah lifepo4 batteripakker og andre

Traditionelt har li-ion-batterier været brugt i bærbare enheder. Der er en enorm stigning i produktionen af ​​disse li-ion-batterier på grund af den stigende efterspørgsel efter lithium-ion-batterier brugt til transport. I dag begynder afstandsområdet og prisen på elbiler langsomt at matche konventionelle biler.

Med tiden vil det være muligt, at al vejtransport er elektrisk. Litium-ion-batterier vil udelukkende drive dette. Det er nu muligt for elektriske køretøjer at vare op til 450 kilometer for hver opladning. Der er også en stor forbedring i energitætheden af ​​bilens autonomi, hvilket gør elektriske køretøjer endnu mere levedygtige.

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 26

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 26

Opladning
Det andet vigtige aspekt er hurtig opladning. Der forskes meget på at lette hurtig opladning af lithium-ion-batterier uden at beskadige dem. Målet er ti minutter, hvilket vil være en stor forbedring i fremtiden, hvis det nås. Det vil være en væsentlig del af tilpasningen af ​​elektriske køretøjer, da det vil håndtere en masse angstproblemer.

Transport
Lithium-ion-batterier har stor indflydelse på transport, som inkluderer applikationer i luftfartsindustrien. Dette inkluderer blandt andet droner og satellitter. Der er mange virksomheder, der arbejder på forskellige ting for at bringe en revolution i branchen. Den seneste er det israelske firma, der arbejder på at udvikle en prototype af et helt elektrisk fly. Flyet vil blive drevet fuldstændigt af lithium-ion-batterier.

Klima forandring
Lithium-ion-batterier vil være vigtige i håndteringen af ​​klimaændringer. Dette vil ske ved at forsyne køretøjerne og husholdningerne med tilgængelig vedvarende energi. Denne vedvarende energi afhænger normalt af mange miljøfaktorer. En af de ting, der skal bemærkes, er, at der ikke er mulighed for, at et solpanel kan generere strøm i løbet af natten. Turbiner kan heller ikke producere strøm, når vinden er lav. Det største løb i dag er at finde en omkostningseffektiv og optimal løsning til strømlagring for at gøre processen konkurrencedygtig, især med de planter, der er fossildrevne.

Batterier produceres bredt i forskellige dele af verden. Det er derfor 48v lithium-ion batteri 100 Ah pris og andre batterimuligheder er reduceret enormt. Stupet er ganske bemærkelsesværdigt, og hvis tendensen fortsætter, kan det fremtidige elnet understøttes ganske stort set af ESS baseret på denne teknologi. Energidecentralisering kan blive endnu mere på grund af brugen af ​​Li-ion-batterier, fordi folk bruger ESS samt muligheder for solceller på taget.

Hver gang folk har brug for teknologi, stiger strømkravene, og dette inkluderer små elektriske enheder. På grund af fremskridt har der været behov for at integrere lithium-ion-batterier, selv i miniaturiseret medicinsk udstyr. Dette inkluderer implanterbare enheder til registrering af glucose, lægemiddelafgivelse, neuronstimulering og endda høreapparater.

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 4

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 4

Den kinesiske producent af lithiumbatteri, JB Battery, har været på forkant med at skabe batterier såsom 24v lithium-ion dyb cyklusbatteri, 48 lithium-ion batteripakker til golfvogn, 12v 105ah lithium-ion batteri og 72v 100ah lifepo4 batteripakker, blandt andre.

For mere om 72v 100ah lifepo4 batteripakker og andre, kan du besøge JB batteri at https://www.jbbatterychina.com/china-72v-100ah-lifepo4-battery-pack-technology-overview.html for mere info.

Del denne post


en English
X