Fordele og ulemper ved litiumionbatterier med fordele og ulemper

Fordele og ulemper ved litiumionbatterier med fordele og ulemper

Fordele og ulemper ved litiumionbatterier med fordele og ulemper

Lithium-ion-batterier er en af ​​de bedste typer genopladelige batterier, der har været efterspurgt og produceret i over to årtier. Med en høj energitæthed er de et bedre og kraftfuldt valg. Det står sandt i forhold til de tidligere berømte nikkel-cadmium-dem.

I dag er den kinesiske virksomhed JBBATTERY en førende udvikler og producent af lithium-ion-batterier. Lad os se på detaljerne i dette produkt i denne artikel.

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 24

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 24

Hvad består lithium-ion-batterier af?

Fire primære komponenter omfatter lithium-ion-batterier. For det første har den en katode, der er ansvarlig for at bestemme produktets spænding og kapacitet. Det fungerer som kilde og oprindelse for de positivt ladede lithiumioner. Derefter har den anoden, der muliggør og tillader elektrisk strøm at strømme gennem batterierne gennem og fra et eksternt kredsløb. Når batteriet er fuldt opladet, forbliver lithiumionerne gemt her.

Den tredje komponent i lithium-ion-batterier er elektrolytten. Det består af opløsningsmidler, salte og tilsætningsstoffer. Elektrolytten fungerer som et medium, så ionerne kan bevæge sig mellem anoden og katoden.

Endelig har batterierne en separator. Det fungerer som og som en fysisk barriere mellem de to ladede elektroder og holder dem adskilt fra hinanden.

Fordele ved lithium-ion-batterier

Lithium-ion-batterier har mange fordele, hvoraf nogle omfatter følgende:

• Energi: Lithium-ion-batterier har en højere energitæthed i forhold til andre af slagsen. De kan levere energi så højt som 150 watt-timer pr. Kg. På den anden side giver nikkel-cadmiumbatterier kun omkring 60-70 WH/kg og bly-syre batterierne kun 25 WH/kg.
• Opladningshastighed: Lithium-ion-batterier har en lav afladningshastighed og taber kun 5% af deres lagrede eller akkumulerede opladning månedligt. Således har de mere robuste og mere stabile opladningskapaciteter, så de kan holde i længere perioder mellem to på hinanden følgende opladningstider. Andre lignende produkter ender med at miste hele 20% om måneden.
• Vedligeholdelse: Lithium-ion-batterier kan fungere med minimal eller ingen vedligeholdelse. De kræver ikke hyppig og ekstra vedligeholdelse og grunding.
• Typer: Fås i forskellige slags og størrelser, lithium-ion-batterier finde flere applikationer bekvemt og effektivt. De findes også i forskellige strømkrav, der er velegnede til forskellige typer enheder.
• Cellespænding: Lithium-ion-batterier kan producere en spænding på omkring 3.6V pr. Celle. Sammenlignet med andre typer, der kun giver 1.5-2 volt, er den rimeligvis højere. Det indebærer, at strømstyringen af ​​lithium-ion-batterier er bedre og forenklet.

Ulemper ved lithium-ion-batterier

Lithium-ion-batterier har deres andel af ulemper som alle andre ting. De omfatter:

• Antændelighed: Elektrolytten, der bruges i lithium-ion-batterier, er brændbar. Når det er overophedet, kan det føre til små brande.
• Beskyttelse: Lithium-ion-batterier er forholdsvis mindre robuste end andre genopladelige batterier. Derfor kræver de beskyttelse mod overopladning, overophedning og fuldstændig afladning. De har brug for et afskærmningskredsløb for at opretholde strømmen og spændingen inden for sikre standarder og grænser.
• Dyrt: Lithium-ion-batterier har dyrere produktion og fremstilling, hvilket gør dem næsten 40% dyrere end nikkel-cadmium-batterierne.
• Aldring: Selvom de holder mere end de andre af deres art, har lithium-ion-batterier en begrænset levetid. De kan kun modstå brug i omkring 500-1000 opladnings- og afladningscyklusser, før de fejler. Ældningen af ​​batterierne finder sted og følger, selv når de ikke er i brug.

På grund af sine ulemper modtager lithium-ion-batterier konkurrence gennem saltvandsdrevne.

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 7

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 7

For mere om fordele og ulemper ved lithium-ion-batterier, kan du besøge JB Battery på https://www.jbbatterychina.com/china-72v-100ah-lifepo4-battery-pack-technology-overview.html for mere info.

Del denne post


en English
X