Forskellen mellem litiumionbatterier vs litiumjernfosfatbatterier

Forskellen mellem litiumionbatterier vs litiumjernfosfatbatterier

Forskellen mellem litiumionbatterier vs litiumjernfosfatbatterier

Lithium-jernfosfat (LiFePO4) batterier er en kategori eller slags lithium-ion-batterier, der er relativt nye på markedet. Ikke desto mindre er begge typer unikke i deres forskellige aspekter og udmærker sig inden for bestemte felter, brancher, domæner og applikationer.
Lad os sammenligne fordele og ulemper ved lithium-ion-batterier og lithium-jernphosphatbatterier for at finde deres forskelle i denne artikel.

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 24

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 24

komponenter

Lithium-ion-batterier består hovedsageligt af lithium-mangandioxid eller lithium-cobaltdioxid som materiale til katoden. De har en sekundær cellekonstruktion med flere lag lithium sammen med en elektrolyt. Derudover har de en grafitanode og en separator mellem de to ladede elektroder.

Lithium-jernphosphatbatterier har en lignende struktur og konstruktion som lithium-ion-batterier. De kommer dog med lithiumjernphosphat som bestanddel til katoden og kulstof til anoden.

Energitæthed

Både lithium-ion-batterier og lithiumjernphosphatbatterier har betydeligt høje energitætheder. Ikke desto mindre udmærker førstnævnte sig mere i denne faktor. I de fleste tilfælde ligger lithium-ion-batteriers energitæthed på omkring 150 Wh/kg til 200 Wh/kg. Det er normalt omkring 90 Wh/kg til 120 Wh/kg for lithiumjernphosphatbatterier.

Derfor fungerer lithium-ion-batterier som det bedre valg til strømhungrende applikationer, der dræner batterikapaciteten. De kan også oplade hurtigere.

Sikkerhed

Litiumjernphosphatbatterier besidder overlegen og mere betydelig kemisk og termisk stabilitet og leveres med andre egnede og fremragende sikkerhedsfunktioner. De er ikke brændbare, selv når de oplever omfattende brug, misbrug og forkert håndtering under afladning og genopladning. Disse batterier har en højere modstandsdygtighed over for temperatursvingninger og termisk løb. De kan modstå store mængder varme uden at smelte eller nedbrydes. Ud over disse er lithiumjernphosphatbatterier ikke sammensat af giftige stoffer. Således er de helt sikre til brug og anvendelse.

Selvom lithium-ion-batterier også har enestående sikkerhedsegenskaber og egenskaber, er de ikke så fordelagtige som lithium-jernphosphatbatterier. Det er fordi disse batterier kan lide af overophedning selv under lignende opladningsbetingelser. De kan også have farlige materialer, som ikke er sikre for udsættelse for mennesker.

Størrelse og vægt

Lithium-ion-batterier er betydeligt mindre og lette i forhold til lithiumjernfosfatbatterier. Af denne grund finder de applikationer i bærbare enheder eller apparater, der skal transporteres og løftes ubesværet.

Livscykler

Litiumjernphosphatbatterier leveres med og giver omkring 1000 til 10,000 livscyklusser. Det indebærer, at de har en lang levetid og kan blive brugt i lange perioder. De kan fungere perfekt og har en betydelig tidsforskel mellem deres opladningstider. Det betyder, at de ikke har brug for opladning ofte.

For litium-ion-batterier gør deres høje energitæthed dem mere ustabile. Således har de et lavere antal livscyklusser, der ligger på et tal eller et tal på omkring 500 til 1000.

Opbevaring

Når de ikke bruges, mister alle batterier nogle af deres opladninger på grund af nogle interne kemiske reaktioner. Disse finder sted i deres celler, hvilket resulterer i et samlet tab af kapacitet. I denne forbindelse giver både lithiumjernphosphatbatterier og lithium-ion-batterier gode opbevaringsfordele, der holder i lang tid.

Til sammenligning har lithiumjernphosphatbatterier en holdbarhed på cirka 350 dage, og lithium-ion-batterier kan vare i cirka 300 dage.

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 19

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 19

For mere om forskellen mellem lithium -ion -batterier vs. lithiumjernfosfatbatterier, kan du besøge JB Battery på https://www.jbbatterychina.com/custom-lifepo4-battery-packs.html for mere info.

Del denne post


en English
X