Sådan fortæller du, om et lithium-ion-batteri er dårligt

48 volt lithium-ion golfbatteri

Sådan fortæller du, om et lithium-ion-batteri er dårligt

Sådan fortæller du, om et lithium-ion-batteri er dårligt

Lithium-teknologien er blevet forbedret og modnet gennem årene, og den er meget mere sikker i dag end før. Som følge heraf er der færre forekomster, der involverer lithium-ion-batterier. Der er dog tilfælde, hvor ting kan gå galt, når du bruger disse batterier. Dette er en af ​​grundene til, at du skal vide, hvordan du kan se, om et lithiumbatteri er dårligt eller ej.

Der er forskellige symptomer og tegn, der kan fortælle dig, at der er noget galt. Dette inkluderer en oppustet krop, overophedning, høj selvafladning, lav spænding og reduceret kapacitet.

48 volt lithium-ion golfbatteri

48 volt lithium-ion golfbatteri

Før du overhovedet overvejer at teste batteriet, hjælper det at evaluere din model, især for at finde ud af præcis, hvordan den burde opføre sig. Dette er ved at kende batteriproducenten og de specifikke specifikationer for din model.

Når dette er bestemt, skal du måle ydeevnens modstand og spænding. Et multimeter kan bruges i dette tilfælde. Dette giver dig mulighed for at bruge en universel checker med en LCD i de fleste tilfælde. Et multimeter kan også måle kapacitet og ydeevne.

Efter at have bekræftet resultaterne og matchet dem med specifikationerne, er det lettere at afgøre, om batteriet er i god stand eller ej. Når der er en afvigelse, betyder det ikke, at batteriet er dårligt. Ud over inspektionen kan nogle andre måder hjælpe dig med at vide, at noget er galt.

  1. Reduceret kapacitet

Dette er det første tegn på, at et batteri er dårligt. Reduceret kapacitet indikerer, at batteri er bedre end det engang var. Det betyder, at batteriet ikke kan drive din enhed, som det plejede. Dette symptom tager længere tid at bekræfte, især når du ikke bruger nogen tester. Processen kan tage endnu længere tid, hvis du er afhængig af forskellige selvafladningsteknikker.

  1. Lav spænding

Over en vis periode mister batterier automatisk spænding. Når den når et vist niveau, kobler den fra. Et godt eksempel er, når et 4.2 V lithium batteri går til en 3.7V tilstand over tid. Hvis batteriet nedgraderes yderligere, kan enheden nægte at strømforsyne helt. Hvis batteriet når 3.0v, er det rent praktisk talt dødt. For at få disse detaljer hurtigere, skal du muligvis bruge et multimeter.

  1. Høj selvafladningshastighed

Selvafladning er en fælles egenskab i alle batterier. Det vil sige, at opladningen falder automatisk, selvom batteriet ikke forsyner en enhed med strøm. Ligeledes falder opladningen automatisk, selvom batteriet ikke virker til at drive en enhed. Når de er i god stand, aflades lithiumbatterier ikke så hurtigt. Batteriet skal efterlades frakoblet i nogle timer, og sørg for, at ladekapaciteten kontrolleres før og efter frakobling.

  1. Overophedning

Overophedning er et tydeligt tegn på, at batteriet er dårligt. Du skal tjekke batterispecifikationerne og lære mere om den normale driftstemperatur. Hvis du opdager noget højt, bør det betragtes som en årsag til alarm. Overophedning kan forårsage skade på din enhed og bør tages alvorligt.

  1. Oppustet krop

Dette er den sidste fase. Når du observerer oppustethed, er det en indikation af, at tingene ikke er gode. En af de ting at bemærke er, at oppustethed kun bemærkes, når det allerede er for sent. De fleste af os inspicerer ikke batterier regelmæssigt og har en tendens til at glemme dem, når de er installeret. Varme og energitæthed får batterier til at svulme op. Et batteri skal straks udskiftes, når dette er observeret.

For mere om hvordan man kan se, om et lithium-ion-batteri er dårligt, kan du besøge JB Battery China kl https://www.lifepo4golfcartbattery.com/can-you-overcharge-a-golf-cart-battery/ for mere info.

 

Del denne post


en English
X