Sammenligning af solid-state-batteri vs. lithium-ion-batteri – hvilket er bedre?

Sammenligning af solid-state-batteri vs. lithium-ion-batteri – hvilket er bedre?

Sammenligning af solid-state-batteri vs. lithium-ion-batteri – hvilket er bedre?

Teknologien har taget verden, og der er efterspørgsel efter magt batterier og folk søger aktivt efter sikre og praktiske alternativer. Det er derfor, mange mennesker sammenligner lithium-batterier og solid-state-muligheder for at vurdere den bedste løsning.

Solid state batteri

De fleste af solid-state-mulighederne gør brug af ternære lithium-batterier. De er blevet ret bemærkelsesværdige i energisektoren. De kan opdeles i 3 typer: alle faste stoffer, der ikke har nogen flydende elektrolyt, kvasi-elektrolytter med en flydende elektrolyt på under 5 %, og det halvfaste batteri med en flydende elektrolyt under 10 %.

Holder de længere?

Solid state muligheder får støtte fra en bred vifte af organisationer. De har en tendens til at holde længe, ​​og brandrisikoen er lavere. Livscyklussen for et solid-state batteri er dog mindre end for andre lithiumsystemer. Hovedproblemet er at opnå den bedste forbindelse mellem cellelag, hvilket kan være udfordrende.

Fordele forbundet med solid-state batterier

Batterierne kommer med mange fordele og ulemper. Derfor er du nødt til at evaluere dem for at forstå batterierne fuldt ud.

Fordelene inkluderer:

 • Elektrolytten er meget mindre, hvilket øger energitætheden. Flere batterier kan bruges på et mindre område.
 • Elektrolytten i sådanne batterier er i fast tilstand, og der er færre farer involveret. Hvis vi sammenligner dette med flydende muligheder, er risikoen for eksplosioner eller brand lavere.
 • Elektrolytten i solid-state batterierne har ingen lækagerisiko. Der er ingen brændbare stoffer, og det betyder lavere risici for termiske landingsbaner.

Ulemperne inkluderer:

 • Det er en udfordring at producere batterierne i stor skala, fordi det er en ny teknologi
 • Den faste elektrolyt gør det svært for elektroner at bevæge sig, hvilket betyder højere modstand
 • Omkostningerne er lidt høje

Lithium batterier

Lithium batterier er populære i dag, og nye ting bliver introduceret for at forbedre teknologien. Evaluering af fordele og ulemper hjælper os med at indse, hvorfor lithium-ion-batterier er enestående.

Fordelene

 • Det vigtigste ved lithium-batterier er, at deres strømtæthed er meget højere. Dette er en nødvendighed i elbiler.
 • De behøver ingen vedligeholdelse, for at de kan fungere på den rigtige måde.
 • Batterierne er lette, hvilket gør dem til det bedste valg til biler.
 • De oplader hurtigt og har en lavere selvafladningshastighed sammenlignet med andre teknologier.
 • Med nogle genopladelige muligheder kræves priming, når du får den første opladning. Det gør lithiumdej ikke. De er funktionelle og klar til brug
 • Cykluslevetiden er længere.

ULEMPER

 • De er ikke de bedste til meget barske miljøer og har tendens til at være modtagelige for høje temperaturer
 • De er dyre sammenlignet med andre batterier

Solid state- og lithiumbatterier har lithium. Nogle forskelle mellem de to får dem dog til at skille sig ud.

Elektrolytten er en af ​​de definerende egenskaber. I et konventionelt lithium-ion-batteri er elektrolytten i flydende form. Dette giver plads til maksimal ledningsevne. På den anden side bruger solid-state batterier faste stoffer elektrolyt, der har tendens til at være sværere at producere. Dette er en sikker mulighed, men ledningsevnen er lavere.

Hvis du har brug for hjælp til at vælge det bedste batteri, så tal med os på JB Battery. Vi har nogle af de bedste lithium- og solid-state batterier, som du kan vælge imellem. Derudover kan vi måle din ansøgning og give dig værdifuld indsigt i det bedste batteri at nøjes med. Med det brede udvalg af muligheder og muligheden for specialfremstillede batterier, vil du altid få fingrene i vores overlegne batterimulighed.

For mere om sammenligning af solid-state batteri vs. lithium-ion batteri – hvilket er bedre, du kan besøge JB Battery China på https://www.lithiumbatterychina.com/blog/2022/10/19/what-companies-are-making-solid-state-batteries-and-who-is-the-best-leading-company-in-solid-state-batteries/ for mere info.

Del denne post


en English
X