Ternair lithiumbatterijpak versus lithiumijzerfosfaatbatterijpak, wat is het beste ontwerp voor uw fabriek?

Ternair lithiumbatterijpak versus lithiumijzerfosfaatbatterijpak, wat is het beste ontwerp voor uw fabriek?

Hoewel de binnenlandse subsidies voor nieuwe energievoertuigen beginnen af ​​te nemen, beginnen consumenten de populariteit van nieuwe energievoertuigen te accepteren vanwege de steeds overvloediger wordende infrastructuur en het groeiende aantal alternatieve modellen. Als krachtbron van elektrische voertuigen zijn het uithoudingsvermogen, het opladen en ontladen van elektrische voertuigen ook nauw verbonden met de prestaties van batterijen.

Op dit moment zijn huishoudelijke stroombatterijen hoofdzakelijk verdeeld in twee facties, afhankelijk van het verschil in kathodematerialen, zijn ze verdeeld in lithiumijzerfosfaatfractie en ternaire materiële factie. Hoewel ze allebei tot secundaire batterijen behoren en herhaaldelijk kunnen worden gebruikt voor opladen en ontladen, zijn de prestaties die worden weerspiegeld in het uiteindelijke gebruiksniveau behoorlijk verschillend vanwege het verschil in materialen.

Ternair materiaal of lithiumijzerfosfaat?

De zogenaamde lithium-ijzerfosfaatbatterij verwijst naar een lithium-ionbatterij die lithiumijzerfosfaat als kathodemateriaal gebruikt. Dit type batterij wordt gekenmerkt door de afwezigheid van edele metalen elementen (zoals kobalt, enz.). In praktisch gebruik hebben lithium-ijzerfosfaatbatterijen de voordelen van hoge temperatuurbestendigheid, veiligheid en stabiliteit, lage prijs en betere cyclusprestaties.

Ternair lithium batterijen zijn lithiumbatterijen die lithium-nikkel-kobalt-manganaat gebruiken als kathodemateriaal en grafiet als negatief materiaal. In tegenstelling tot lithiumijzerfosfaat hebben ternaire lithiumbatterijen hoogspanningsplatforms, wat betekent dat de specifieke energie en kracht van ternaire lithium batterijen hoger zijn bij hetzelfde volume of gewicht. Bovendien hebben ternaire lithiumbatterijen grote voordelen bij het opladen met hoge snelheid en bij lage temperatuurbestendigheid. Wat batterijen alleen betreft, er bestaat niet zoiets als wie beter is en wie slechter. Alleen toegepast op het daadwerkelijke gebruik van scenario's, ternaire lithiumbatterijen dan lithiumijzerfosfaatbatterijen, meer geschikt voor de huidige en toekomstige elektrische huishoudelijke voertuigen. Batterijen van ternair materiaal zijn meer geschikt voor personenauto's

De ontladingsprestaties bij lage temperaturen zijn beter;

China heeft een uitgestrekt grondgebied en een complex klimaat. De temperatuurvariaties van de meest noordelijke drie noordoostelijke provincies tot de meest zuidelijke eilanden van Hainan zijn zeer rijk. Neem Peking als voorbeeld, als belangrijkste markt voor elektrische voertuigen is Peking's hoogste temperatuur in de zomer ongeveer 40 graden Celsius, terwijl het in de winter ongeveer 16 graden Celsius onder nul blijft, of zelfs lager. Een dergelijk temperatuurbereik is uiteraard geschikt voor ternaire lithiumbatterijen met betere cryogene prestaties. De lithium-ijzerfosfaatbatterijen, die zich richten op weerstand tegen hoge temperaturen, zullen in de winter in Peking zwak lijken. "Relatieve 25 C-capaciteit" verwijst naar de verhouding van de ontladingscapaciteit bij verschillende temperaturen tot die bij 25 C. Deze waarde kan nauwkeurig de afname van de levensduur van de batterij bij verschillende temperaturen weergeven. Hoe dichter bij 100%, hoe beter de prestaties van de batterij.

Zoals te zien is in de bovenstaande afbeelding, is de ontladingscapaciteit van de twee soorten batterijen bijna hetzelfde als de temperatuur 25 bij 55 en 25 bij normale temperatuur is. Bij min 20 C heeft een ternaire lithiumbatterij echter duidelijke voordelen ten opzichte van een lithiumijzerfosfaatbatterij.

Hogere energiedichtheid

Volgens de informatie van Bike Battery, de toonaangevende onderneming van 18650 cilindrische batterijen met ternaire materialen in China, heeft de energiedichtheid van 18650 batterijen 232Wh/kg bereikt, wat in de toekomst verder zal worden verhoogd tot 293Wh/kg. Daarentegen is de huidige binnenlandse mainstream lithium-ijzerfosfaatbatterij-energiedichtheid slechts ongeveer 150 Wh / kg, volgens de analyse van experts in de binnenlandse batterij-industrie, in de komende jaren kan de energiedichtheid van lithium-ijzerfosfaatbatterijen 300 Wh bereiken / kg is zeer onwaarschijnlijk.

In tegenstelling tot grote elektrische bussen is ruimte altijd de eerste prioriteit voor elektrische huishoudelijke voertuigen. Lithium-ijzerfosfaatbatterijen met een lagere energiedichtheid zullen minder ruimte innemen in de originele auto en door de zwaardere kwaliteit zal ook de ontladingsduur in gebruik sterk worden beïnvloed. Relatief gezien hoge energiedichtheid lithium-ion batterijen lost niet alleen het gewichtsprobleem op, maar bespaart ook ruimte voor gezinsauto's. Oplaadefficiëntie is hoger

Naast het uithoudingsvermogen is opladen ook een belangrijk onderdeel van het daadwerkelijke gebruik van elektrische voertuigen, en lithium-ion batterijen hebben grote voordelen ten opzichte van lithium-ijzerfosfaatbatterijen op het gebied van laadefficiëntie.

Op dit moment is de gebruikelijke laadmodus op de markt het laden met constante stroom en constante spanning. Over het algemeen wordt opladen met constante stroom gebruikt aan het begin van het opladen. Op dit moment is de stroom groter en is de laadefficiëntie relatief hoger. Wanneer de spanning een bepaalde waarde bereikt, wordt de stroom verlaagd en wordt de lading gewijzigd in een constante spanning, waardoor de batterij voller kan worden. In dit proces wordt de verhouding van de constante stroomoplaadcapaciteit tot de totale batterijcapaciteit de constante stroomverhouding genoemd. Het is de belangrijkste waarde om de laadefficiëntie van een groep batterijen tijdens het opladen te meten. Hoe groter het percentage, hoe hoger de lading in de constante stroomfase, wat bewijst dat de batterij efficiënter is.

Uit de tabel blijkt dat er geen duidelijk verschil is in constante stroomverhouding tussen ternaire lithium batterijen en lithium-ijzerfosfaatbatterijen bij opladen onder 10C. Bij opladen boven 10C neemt de constante stroomverhouding van lithium-ijzerfosfaatbatterijen snel af en neemt de oplaadefficiëntie snel af.

Cyclisch leven is gegarandeerd

Voor huishoudelijke voertuigen is de nominale levensduur van ternaire materialen en lithium-ijzerfosfaat-stroombatterijen veel groter dan de werkelijke gewoonten van de gebruiker, zodat de levensduur volledig kan worden gegarandeerd.

Als we de huidige 18650-batterij met hoge capaciteit van de fietsbatterij als voorbeeld nemen, kan de capaciteit van de batterij na 1000 cycli van opladen en ontladen nog steeds op de aanvankelijke 90% worden gehouden.

Omdat de auteur zelf ook eigenaar is van een elektrische auto, kan alleen de koudste maand in de winter van het hele jaar, frequente warme lucht in twee dagen worden opgeladen, de rest van de tijd.

Voor meer informatie over verschillende kennis van batterijen, kunt u een bezoek brengen aan: aangepaste fabrikant van lithium-ionbatterijen uit China; at http://www.lithiumbatterychina.com

Over Huizhou JB Battery Technology Limited:

Huizhou JB Batterij Technologie Limited, die werd opgericht in mei 2008, is een in China gevestigde professionele fabrikant en biedt een breed assortiment! of batterijtypes voor klanten. De producten van het bedrijf omvatten PDA-batterijen, GPS-batterijen, batterijen voor mobiele telefoons, MP3/MP4-batterijen, batterijen voor digitale camera's, laptopbatterijen, batterijen voor tablet-pc's, batterijen voor afstandsbedieningen, batterijen voor streepjescodescanners, batterijen voor portofoons, batterijen voor portofoons, draadloze telefoonbatterijen, serverbatterijen, flitslichtbatterijen, LED-lichtbatterijen, printerbatterijen, hoofdtelefoonbatterijen, RC-speelgoedbatterijen, batterijen voor betaalterminals, batterijen voor elektrisch gereedschap, back-upbatterijen voor computers, batterijen voor medische apparaten, batterijen voor noodverlichting en opladers, enz.

 

Voor productvragen:

Contactpersoon: Persoon: David Liu

Bedrijf: Huizhou JB Batterij Technologie Limited

E-mail: [e-mail beveiligd]

Website: http://www.lithiumbatterychina.com/

Deel dit bericht


en English
X