Wat is het verschil tussen een lithiumbatterij en een aangepast lithium-ionbatterijpak?

Wat is het verschil tussen een lithiumbatterij en een aangepast lithium-ionbatterijpak?

Wat is het verschil tussen een lithiumbatterij en een lithium-ionbatterij?
Voor elke leek, a lithium-ion batterij en een lithiumbatterij lijkt erg op elkaar. Ik ben er vrij zeker van dat je dat zelf ook dacht. Hoewel ze allebei werken door ladingen op te slaan die later voor elektriciteitsdoeleinden kunnen worden gebruikt, zijn ze zeker niet hetzelfde.
Als u van plan bent een lithium-ionbatterij te kopen, maar uiteindelijk een lithiumbatterij koopt, kunt u uiteindelijk teleurgesteld zijn. Lithiumbatterijen en lithium-ionbatterijen hebben beide hun voor- en nadelen. Laten we eens kijken hoe ze van elkaar verschillen:

celtype
Een van de opvallende verschillen tussen een lithiumbatterij en een lithium-ionbatterij is dat de eerste primaire cellen gebruikt, terwijl de laatste secundaire cellen gebruikt. Primaire cellen kunnen niet worden opgeladen nadat hun lading is opgebruikt. Lithium-ionbatterijen kunnen worden opgeladen wanneer hun lading is opgebruikt, omdat ze secundaire cellen gebruiken. Je kunt geen lithiumbatterij kopen als je iets nodig hebt dat moet worden opgeladen als de batterij leeg raakt. Maak je dus een keuze op basis van opladen, dan moet je weten dat de een wel oplaadt en de ander niet.

Aangepaste lithium-ionbatterij 11 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 11 Pack

Hoe ze werken
Te gebruiken zowel lithium-ion batterijen en lithiumbatterijen functioneren door chemische processen die daarin plaatsvinden. Er is altijd een constante migratie van elektronen van de negatieve elektrode naar de positieve elektrode die zich aan de andere kant van de cel bevindt. De elektrolyt, een verbinding die beide elektroden scheidt, is waar de chemische reactie plaatsvindt. De elektrolyt bevat elektrische energie, die dient als een elektriciteitsvriendelijke component, waarbij stroom door het circuit mag gaan en een apparaat of circuit van stroom kan worden voorzien.
De geschiedenis achter op lithium gerichte batterijen
Het concept achter de op lithium gerichte batterijen werd voor het eerst geïntroduceerd in de wetenschappelijke gemeenschap in het jaar 1912. In 1970 was het universeel geaccepteerd. Het was pas toen dat de eerste set lithium-gerichte batterijen voor het publiek beschikbaar werd gesteld. De batterij was niet oplaadbaar, met de eerste versies die werden uitgebracht.
Lithium is normaal gesproken een onstabiel element en dat maakte het voor onderzoekers nog moeilijker om de batterij te ontwikkelen. Tegen het jaar 1991 registreerden wetenschappers een doorbraak. Ze hadden een manier gevonden om lithium stabieler te maken, een ontwikkeling die leidde tot de komst van oplaadbare batterijen.
Het duurde niet lang voordat consumenten om verschillende redenen hun aandacht begonnen te richten op het gebruik van de verbeterde lithiumbatterijen in die tijd. Voor starters. Ze werden gezien als lichter dan andere vergelijkbare technologieën.
Het belang van een lithium-ionbatterij maakt deel uit van wat het heeft doen transformeren tot wat het nu is. Van deze artikelen kunt u tegenwoordig niets anders verwachten dan een hoog niveau van perfectie. Als je de zaken nu bekijkt, kun je stellen dat onderzoekers en fabrikanten het relatief goed hebben gedaan op het gebied van lithium-ionbatterijen.

Meer energiedichtheid
Energiedichtheid is een andere belangrijke maatstaf om een ​​lithiumbatterij te onderscheiden van a lithium-ion batterij. De eerste set lithiumbatterijen die werd geproduceerd, had een probleem met de energiedichtheid. Hun energiedichtheidswaarde was vrij laag en daardoor konden ze niet concurreren met andere vergelijkbare technologieën.
De introductie van lithium-ionbatterijen veranderde zeker de perceptie die mensen hadden over batterijen. Het was niet alleen een verbetering ten opzichte van de oude lithiumbatterijen, maar ook een enorme stap voorwaarts in batterijen in het algemeen. Er was een enorme boost in de energiedichtheid van lithium-ionbatterijen. Dat maakte het geschikt voor toepassingen met een hoog vermogen, omdat het in staat was om hoge stromen te leveren.
Hoewel al deze transformaties plaatsvinden, bestaat er nog steeds een kleine minderheid die gelooft dat deze batterijen waardeloos zijn. Ze hebben dat pad voor zichzelf gekozen, simpelweg omdat lithiumbatterijen een korte levensduur zouden hebben. Sommigen schatten deze korte levensduur op maximaal 3 jaar.

Toepassingen van beide soorten batterijen
Niet voor niets wonnen op lithium gebaseerde batterijen de harten van veel mensen omdat ze zoveel gaven gezien hun afmetingen. Hoewel ze klein van formaat waren, werden ze gebruikt om apparaten van stroom te voorzien die grote hoeveelheden stroom nodig hadden om te werken. Ze lijken geen beperkingen te hebben met betrekking tot het soort apparaten waarmee ze kunnen worden gebruikt.
Van cd-spelers tot zaklampen, ze werden geschikt bevonden voor bijna elk type apparaat. Aangepaste lithium-ionbatterijen zijn ook in opkomst vanwege hun dynamische karakter. Ze kunnen in elke vorm worden gemaakt, waardoor ze zeer geschikt zijn voor elektronische apparaten zoals laptops en dergelijke.
Omdat ze gemakkelijk kunnen worden opgeladen, zijn ze ook de ideale keuze voor consumentenapparaten die steeds opnieuw moeten worden gebruikt. Fabrikanten van lithiumbatterijen zullen de vraag naar hun producten doen toenemen, omdat hun producten de beste keuze zijn als het gaat om kunstmatige pacemakers. De grote hoeveelheid energie en de lange levensduur van lithium-ionbatterijen maken deel uit van hun succes vandaag.
Er is ook veel vraag naar lithium-ionbatterijen voor apparaten die buiten bereik worden gehouden. Sommige van deze apparaten bevatten computermoederborden en rookmelders. Ze hebben uitstekend gepresteerd als langetermijnstroombron voor dergelijke apparaten.

Aangepaste lithium-ionbatterij 6 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 6 Pack

Conclusie
Lithiumbatterijen en lithium-ionbatterijen zijn twee verschillende dingen. U kunt een lithium-ionbatterij opladen wanneer deze leeg is, maar u kunt hetzelfde doen voor een lithiumbatterij. Er zijn zoveel niet-onderhandelbare voordelen verbonden aan het gebruik van lithium-ionbatterijen. Zoals we terecht hebben vastgesteld, lijken lithium-ionbatterijen lichtjaren voor te lopen op hun tegenhangers met lithiumbatterijen. Een andere parameter die beide batterijen onderscheidt, is de prijs. Lithium-ionbatterij is hoger in termen van perkingsvolgorde. Dat betekent dat je meer moet uitgeven om het te krijgen. Het is elke cent waard vanwege het nut en hoe lang het je kan duren.
Voor meer lithium-ionbatterijen kunt u een bezoek brengen aan: China fabrikant van lithium-ionbatterijen op maat JB Batterij bij https://www.lithiumbatterychina.com

Deel dit bericht


en English
X