Heeft u een speciale oplader nodig voor aangepaste lithium-ionbatterijen?

Heeft u een speciale oplader nodig voor aangepaste lithium-ionbatterijen?

Heeft u een speciale oplader nodig voor aangepaste lithium-ionbatterijen?
Veel mensen beschouwen het proces van opladen lithium-ion batterijen erg ingewikkeld en verwarrend zijn. Dit komt omdat ze eigenlijk niet weten welke oplader geschikt is. Hoe simpel dit ook mag klinken, het is erg belangrijk om een ​​ideale oplader voor je li-ion accu te gebruiken. Als u dit niet doet, kan dit leiden tot problemen die u zich in de eerste plaats nooit had kunnen voorstellen. De batterij kan bijvoorbeeld niet goed worden opgeladen. In het ergste geval laadt het misschien niet eens op zoals verwacht. Er zijn gevallen waarin batterijen zijn beschadigd door het gebruik van verkeerde opladers.

Aangepaste lithium-ionbatterij 15 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 15 Pack

Hier is de oplossing voor zo'n nachtmerrie
Bent u in de war over welke oplader moet worden gebruikt voor een lithium-ionbatterij? Weet u dat het niet gebruiken van de juiste lader een dergelijke batterij aan veel gevaren kan blootstellen? Het goede deel is dat het niet nodig is om je hersens te pijnigen. Dit bericht onthult de belangrijkste feiten over of je een speciale oplader voor lithiumbatterijen nodig hebt of niet. De details van dit bericht zullen je zeker helpen de juiste beslissingen te nemen als het gaat om het gebruik van de juiste oplader zonder enig giswerk.

Wat u moet weten
Voordat we het hebben over de vraag of uw lithiumbatterij een speciale oplader nodig heeft of niet, is het belangrijk om te begrijpen dat een dergelijke batterij niet rechtstreeks vanuit een spanningsbron kan worden opgeladen. Deze actie heeft gevolgen. Bijvoorbeeld, wanneer? lithium-ion batterijen mogen rond 4.2v zweven, waardoor ze kunnen falen. Wanneer dit gebeurt, kunnen ze op een gewelddadige manier gas gaan afblazen, wat letsel kan veroorzaken. Daarom moet je heel voorzichtig zijn met het opladen van een li-ionbatterij. Uw veiligheid en die van uw gezinsleden staat op het spel.

Het is waar dat je een speciale oplader nodig hebt om ervoor te zorgen dat een li-ion-accu in goede staat blijft. Om ze correct op te laden, zijn trouwens hun speciale opladers vereist. Met goed opladen kunnen ze bijvoorbeeld optimaal presteren zoals verwacht. Bovendien hebben ze een langere levensduur als ze correct worden opgeladen.

De meeste mensen maken de fout om aan te nemen dat li-ionbatterijen kunnen worden vervangen in een vaste of in steen gehouwen procedure. Met andere woorden, het opladen ervan is een eenvoudig proces. Dit is op geen enkele manier waar. Lithiumbatterijen zijn zo gebouwd dat ze speciale opladers nodig hebben voor optimale prestaties.

Hoe u uw lithium-ionbatterij kunt opladen
Het is mogelijk om een ​​standalone oplader aan te schaffen om uw li-ion accu op te laden. In dit geval moet u rekening houden met de oplader of deze speciaal voor uw batterij is gemaakt. Er is ontdekt dat het opladen van een lithium-ionbatterij eenvoudig is. Waar de meeste mensen het echter een uitdaging vinden, is de veiligheid. Het is ook mogelijk om uw eigen speciale laadcircuit te laten bouwen. In dit geval dient u zelf een IC-beheer aan te schaffen.

De enige keer dat u een oplader mag gebruiken, is wanneer deze zodanig is ontworpen of gebouwd dat de chemie van de batterij kan worden gedetecteerd. Dat wil zeggen dat een dergelijke oplader kan detecteren of uw batterij li-ion, nikkel-metaalhydride of nikkel-cadmium is. Het kan ook helpen als u een oplader met timer gebruikt.

U kunt ervoor kiezen om een ​​snelle of langzame lader te gebruiken. Voor de eerste kan een dergelijke batterij in 2-3 uur worden opgeladen. Het duurt echter meer uren als uw oplader traag is. Hun laders zijn ook grotendeels gebaseerd op constante stroom / constante spanning (ook bekend als CV / CC) met betrekking tot laadalgoritmen. Via hen wordt de stroom beperkt of beperkt tot een bepaald bedrag op basis van het spanningsniveau. Als de batterij bijvoorbeeld het punt bereikt waarop hij volledig is opgeladen, zal de stroom afnemen.

Met een systeem als dit is snel opladen mogelijk zonder dat een dergelijke li-ionbatterij hoeft te worden blootgesteld aan het risico van overladen. Waar het op neerkomt, is dat u een oplader nodig heeft die, eenmaal volledig opgeladen, een spanning van ongeveer 13.3-13.4v kan bevatten. Met een dergelijke oplader gaat uw li-ionbatterij zo lang mogelijk mee.

Voorzorgsmaatregelen voor opladen
De volgende tips helpen ervoor te zorgen dat u de juiste oplader krijgt voor uw lithium-ion batterij.

laadstroom
Als het gaat om li-ionbatterijen, is de laadstroom beperkt. Met andere woorden, het laadproces gaat door zonder te vertragen. U moet een oplader aanschaffen die een dergelijk proces keer op keer kan helpen plaatsvinden. Zoals hierboven vermeld, zal de spanning bijvoorbeeld dalen als de batterij de 100% nadert (volledig opgeladen status).

Laadtemperatuur
Het klopt dat er verschillende soorten opladers zijn voor li-ion accu's. Er is echter altijd iets gemeen tussen hen. Dit is het feit dat hun laadeffect kan worden beïnvloed door de temperatuur. Zorg ervoor dat de laadtemperatuur goed wordt gecontroleerd. Vermijd het opladen van de batterij wanneer de temperatuur 00C aangeeft. Hetzelfde kan ook gezegd worden wanneer deze de 450C overschrijdt.

De kamertemperatuur moet altijd tussen de bovengenoemde twee niveaus liggen voor het beste resultaat. Bovendien kan de juiste temperatuur een dergelijk beslag ook helpen het verwachte aantal jaren mee te gaan.

ontlaadstroom
Dit is zeer cruciaal en mag op geen enkele manier worden genegeerd. Zonder bescherming tegen ontlaadstroom kunnen explosie- en andere gevaren optreden die leiden tot letsel en overlijden. Het is belangrijk op te merken dat li-ionbatterijen zijn gebouwd voor effectief laad-/ontlaadbeheer. Vertrouw hier echter niet op, er kan iets mis gaan. Zorg er in plaats daarvan voor dat u de laadcapaciteit niet overschrijdt, omdat dit op de lange termijn gevolgen kan hebben.

Aangepaste lithium-ionbatterij 4 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 4 Pack

Conclusie
Na het bovenstaande te hebben gezien, is het duidelijk dat er twee belangrijke factoren zijn als het gaat om het onderwerp welke speciale oplader u moet gebruiken bij het opladen van uw lithium-ionbatterij. Deze gebruiken de juiste batterij en zorgen ervoor dat u de voorzorgsmaatregelen serieus hebt genomen, zoals uitgelegd.

Voor meer informatie over op maat gemaakte lithium-ionbatterijen kunt u een bezoek brengen aan: China fabrikant van lithium-ionbatterijen op maat JB Batterij bij https://www.lithimbatterychina.com

Deel dit bericht


en English
X