Hebben producten voor lithium-ionbatterijen een geheugeneffect?

Hebben producten voor lithium-ionbatterijen een geheugeneffect?

Hebben producten voor lithium-ionbatterijen een geheugeneffect?
Talloze apparaten om ons heen werken tegenwoordig met oplaadbare batterijen. Hoewel deze batterijen ons in grote mate hebben geholpen bij het gebruik van elektronische apparaten, is geheugengebrek bij sommige ervan altijd een serieus probleem geweest. Dergelijke problemen zorgen ervoor dat de batterij er niet zo slim uitziet als ze beweerden te zijn.
Een goed voorbeeld is wanneer een batterijgestuurd scheerapparaat zonder stroom komt te zitten terwijl de eigenaar er nog gebruik van maakte. Ondanks dat hij op dat moment is opgeladen, kan hij besluiten om een ​​deel van zijn stroom in te houden wanneer hij weer werkt. Allemaal vanwege geheugenproblemen.
In dit artikel zijn we hier om te weten of: lithium-ion batterijen zijn gevoelig voor dit probleem, omdat sommige mensen niet graag batterijen met dergelijke tekortkomingen betuttelen.

Aangepast batterijpakket

Aangepast batterijpakket

Het geheugeneffect
Het is bekend dat het geheugeneffect optreedt wanneer de gebruikelijke spanning van de batterij na verloop van tijd blijft dalen als gevolg van onvolledige ontlading en opladen. Met andere woorden, zelfs als de batterij leeg is, levert deze toch een spanning die lager is dan je zou verwachten. De spanning zal onvoldoende zijn om het apparaat efficiënt van stroom te voorzien.
Dit lijkt misschien een eenvoudig effect, maar het heeft ernstige negatieve effecten op de batterij. Als zodanig hebben wetenschappers en onderzoekers gedaan wat ze konden om deze lelijke trend om te buigen. Laten we eens kijken naar enkele gevolgen van het geheugeneffect in oplaadbare batterijen.

Gevolgen van geheugeneffect
Batterij-experts hebben twee negatieve gevolgen kunnen identificeren die het geheugeneffect van batterijen met zich meebrengen. Ten eerste, zoals je natuurlijk zou raden, wordt de capaciteit van de batterij drastisch verminderd door dit effect. Ten tweede zal de relatie tussen de laadstatus en de spanning worden gewijzigd. Op die manier wordt het moeilijk om de werkelijke laadstatus van de batterij vast te stellen.
Het geheugeneffect heeft een eeuwenlang effect gehad op zowel nikkel-cadmium- als nikkelmetaalhydridebatterijen. Het was ook een negatieve trend bij sommige andere oplaadbare batterijen in deze categorie. Aangezien de trend al tientallen jaren zo is, denken sommige mensen dat deze functie ook in lithium-ionbatterijen voorkomt. Maar die informatie klopt niet. De introductie van een lithium-ionbatterij was één ding dat de trend in geheugeneffect veranderde. Hoewel er in die arena nog heel wat discussie gaande is.

Het debat
Onderzoekers en wetenschappers zijn in sommige kringen nog steeds van mening dat lithium-ionbatterijen net als hun tegenhangers geheugeneffectproblemen vertonen. Volgens hen is een bepaald niveau van geheugeneffect ontdekt in de kathode van sommigen lithium-ion batterijen. Maar hoewel veel mensen dit als een geheugendefect beschouwen, wordt aangenomen dat de spanning aan de kathode van die lithium-ionbatterijen stabiel blijft na zoveel oplaadcycli over een langere periode. Dat is wat door velen ten onrechte wordt geïnterpreteerd als uitputting van de spanningsniveaus, waardoor ze uiteindelijk geloven dat geheugeneffect normaal is in lithiumbatterijen. De spanningsveranderingen waar ze het over hebben, zijn eigenlijk te verwaarlozen.

De elektrische voertuigindustrieën
Er is ook het geloof in de elektrische auto-industrie dat lithium-ionbatterijen onder de verwachtingen hebben gepresteerd vanwege hun geheugengebreken. Er wordt zelfs gezegd dat het geheugeneffect meer uitgesproken is in hybride auto's dan in welke andere industrie dan ook. Het effect is toegeschreven aan de verschillende cycli van ontladen en opladen tijdens de levensduur van de batterij.
Volgens het rapport schakelt de motor op dat moment tijdens elke remsessie van een hybride auto over op generatormodus. De accu's worden dus op dat moment opgeladen. Dat gedeeltelijk opladen en ontladen is wat wordt verondersteld het waargenomen geheugeneffect in de batterij te creëren.
Het nieuwe tijdperk van oplaadbare batterijen
Lithium-ionbatterijen hebben tegenwoordig een aantal opmerkelijke veranderingen teweeggebracht in de wereld van oplaadbare batterijen. Vóór hun komst hadden oplaadbare batterijen moeite om te voldoen aan de verwachtingen van degenen die ze gebruikten.
De realiteit van het gebruik ervan was een verre schreeuw van wat velen hadden verwacht. Daarom werd de introductie van lithiumbatterijen gezien en gezien als een belangrijke doorbraak in deze industrie. Het feit is dat lithium-ionbatterijen een aantal enorme voordelen bieden die u niet kunt ontkennen. Om te beginnen zijn ze geschikt bevonden voor toepassingen met een hoog vermogen vanwege hun vermogen om hoge stromen te leveren. Fabrikanten hopen serieus dat het geheugeneffect nooit deel zal uitmaken van hun producties.

Tijd tot tijd verbeteringen
Lithium-ion batterijen misschien wel het beste dat batterijgebruikers in de geschiedenis van de wereld is overkomen. Dat betekent echter niet dat de fabrikanten op hun riemen rusten. Het mooie van technologie is dat innovatie nooit stopt. Constante innovatie is het lot van lithium-ionbatterijen.
De betrokkenen werken er hard aan om hun klanten een geavanceerdere en slimmere versie van de batterij te bezorgen. Kunnen ze iedereen tevreden stellen? Het antwoord is absoluut nee! Critici zullen er altijd zijn. En een deel van de kritiek is wat wordt geopperd op het gebied van geheugeneffect. Daar mag best een klein spoor van zijn. Maar de lithium-ionbatterijtechnologie wordt alleen maar beter en beter.

Aangepast lithium-ionbatterijpak

Aangepast lithium-ionbatterijpak

Het eindoordeel
De andere verschillende soorten oplaadbare batterijen hebben ernstige tekortkomingen die zeer duidelijk zijn. Zoals het er nu uitziet, sterven sommige van die merken uit omdat die tekortkomingen onherstelbaar zijn. Ze zijn niet te redden. Als je ze koopt, speel je alleen de fabrikanten in de kaart. Maar als u denkt aan Custom lithium-ionbatterijpakket, is het enige dat in u opkomt hoop. Ja, lithium-ionbatterijen gaven hoop aan degenen die graag hun handheld-apparaten zouden gebruiken zonder teleurgesteld te zijn in het proces. Fabrikanten van lithiumbatterijen werken nauw samen om ervoor te zorgen dat hun producten voldoende worden verbeterd om hun klanten meer tevredenheid te geven. Dit is het ware beeld van de dingen voor nu.

Voor meer over producten voor lithium-ionbatterijen, kunt u een bezoek brengen aan China fabrikant van lithium-ionbatterijen op maat JB Batterij bij https://www.lithiumbatterychina.com/

Deel dit bericht


en English
X