Is het beter om een ​​op maat gemaakte lithium-ionbatterij leeg te laten lopen?

Is het beter om een ​​op maat gemaakte lithium-ionbatterij leeg te laten lopen?

Is het beter om een ​​op maat gemaakte lithium-ionbatterij leeg te laten lopen?
Ik heb veel dingen gehoord die ik praktisch helemaal niet grappig vind. Er is bijvoorbeeld de mentaliteit dat je de batterij van je smartphone volledig moet laten leeglopen voordat je hem opnieuw oplaadt. Hoewel ik veel respect heb voor degenen die deze informatie blijven verspreiden, is er geen bewijs dat dergelijke beweringen ondersteunt.
Misschien hadden die dingen invloed op de batterijen die bestonden vóór lithium-ionbatterijen. Maar sinds de introductie van op maat gemaakt lithium-ionbatterijpak, die tekortkomingen zijn zo goed als verdwenen. Laat ons u vertellen wat u moet weten over lithium-ionbatterijen en of u ze tijdens het gebruik moet leegmaken.

Aangepaste lithium-ionbatterij 11 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 11 Pack

Een unieke oplaadbare batterij
U moet begrijpen dat lithiumbatterijen niet zijn zoals nikkel-cadmiumbatterijen. Het zijn weliswaar allemaal oplaadbare batterijen, maar de technologie van Lithium-ionbatterijen zet het zeker op een ander niveau. De builds van nikkelbatterijen waren gevoelig voor het hele batterijverbruik. Telkens wanneer ze werden opgeladen zonder een volledige afvoer, werd hun levensduur beïnvloed door een redelijk percentage. Het is dus onjuist om te denken dat een lithium-ionbatterij zich zo zou gedragen als hij regelmatig wordt opgeladen.
Onderzoek heeft uitgewezen dat deep-cycle opladen niet nodig is voor een lithium-ion-accu. Dat wil zeggen, de batterij volledig laten leeglopen voordat u deze oplaadt. Het is bevestigd dat lithium-ionbatterijen het beste werken wanneer ze gedeeltelijk worden opgeladen en ontladen. Als u een Apple-smartphone heeft die een lithium-ionbatterij gebruikt, kunt u deze het beste opladen bij elke gelegenheid die u krijgt. In plaats van toe te staan ​​dat het al zijn ladingen volledig verliest voordat het wordt opgeladen.

Het omgekeerde is het geval
Sommige technologen hebben de lijn getrokken dat opladen met diepe cycli niet goed is voor lithium-ionbatterijen. Voor degenen die voorstander zijn van de andere theorie, vinden ze dit misschien een beetje moeilijk te slikken. Het is meer alsof het vlees van een man het gif van een andere man is.
Feit is dat lithium-ionbatterijen zijn ontworpen met een vooraf ingestelde levensduur. Dus het bijgelovige geloof of hun levensduur zal worden beïnvloed door gedeeltelijke ladingen en ontladingen, is eigenlijk niet correct. Ik weet dat je zoveel van je batterij houdt en dat je er alles aan doet om ervoor te zorgen dat deze altijd in topconditie is. Zolang je te maken hebt met een lithium-ion batterij, je hoeft je echt nergens zorgen over te maken.

Geen oplaadgeheugen
Dit klinkt misschien als een negatieve score voor degenen die niets van batterijen weten. Laadgeheugen in batterijen is de oorzaak van sommige problemen in sommige batterijen. Om precies te zijn, het had te maken met de eerste set oplaadbare batterijen. Die batterijen moesten diep worden opgeladen om die tekortkoming te compenseren.
Fabrikanten van lithiumbatterijen waren zich terdege bewust van deze lelijke trend die de industrie in zijn greep had. Dus wat ze deden, was ervoor zorgen dat het laadgeheugen in hun producten werd verwerkt. Dat betekende dat het nutteloos zou zijn om de batterij door diepe oplaadcycli te laten gaan voor effectief werken. Deze batterijkampioenen hebben zich ook ingespannen om ervoor te zorgen dat er binnenkort meer superieure producten op de voorgrond komen. Voordat dat gebeurt, moet u begrijpen dat lithium-ionbatterijen niet kunnen worden beïnvloed door deep cycle-oplading omdat deze geen laadgeheugen heeft.

Lithium-ion en lithium zijn niet hetzelfde
Degenen die geloven dat lithiumbatterijen snel kunnen leeglopen als ze worden onderworpen aan gedeeltelijke oplaad- en ontlaadcycli, hebben misschien hun claim op iets anders gesteld. Ze kunnen lithiumbatterijen verwarren met lithium-ionbatterijen. Beiden kunnen bijna dezelfde namen dragen, maar het zijn twee totaal verschillende producten.
Lithiumbatterijen staan ​​op een lager niveau als ze vergeleken moeten worden met lithium-ionbatterijen. Dat komt omdat de ene niet kan worden opgeladen terwijl de andere zo vaak kan worden opgeladen als u wilt. En de technologie die tegenwoordig door de meeste smartphones wordt gebruikt, is de lithium-ionbatterij, en niet de lithiumbatterij. Ga door en onderwerp je telefoon aan zoveel gedeeltelijke oplaadcycli als je wilt, omdat ze geen effect hebben op de batterij. In plaats daarvan helpen ze de batterij om gezonder te zijn.

Verslechteren lithium-ionbatterijen met de tijd?
Dit is een batterijchemie die onvermijdelijk is. Wanneer een batterij lange tijd zonder gebruik op een plaats wordt bewaard, begint deze leeg te raken. Iedereen die je vertelt dat er een batterijtype is dat niet ontlaadt als je het apart houdt, vertelt je niet de waarheid. Batterijen zijn ontworpen om na verloop van tijd te verslijten. Zelfs als je het gebruikt, gebeurt hetzelfde. De vraag is: hoe snel gaat het ontladen?
Dat is waar lithium-ionbatterijen anders zijn dan de andere. Ze zijn ontworpen om die ontladingsneiging veel langer te weerstaan ​​dan elk ander batterijtype. Wat dat betekent is dat, Aangepast lithium-ionbatterijpak kan niet ontladen zoals zijn tegenhangers. Het duurt langer om te verslechteren en zijn kwaliteit te verliezen.

Aangepaste lithium-ionbatterij 4 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 4 Pack

Conclusie
We kunnen bij dit onderwerp blijven en geen unaniem standpunt krijgen. Sommigen zullen nog steeds hun positie behouden en zijn van mening dat als u uw lithium-ionbatterij niet volledig laat leeglopen, deze vroeg of laat zal afsterven. Het andere kamp zal evenzeer hun standpunt willen behouden.
U kunt het meeste uit uw aangepaste lithium-ionbatterijpakket halen door de batterijstatus constant in de gaten te houden. Het gaat er niet om of de batterij zijn betekenis zal verliezen als hij gedeeltelijk wordt opgeladen of niet. Als u altijd naar de gezondheid van uw batterij kijkt, kunt u gemakkelijk zien of het het beste is om door te gaan met deep-cycle opladen of niet. Je moet op je batterij letten. Dat is de beste en meest zekere manier om het zo lang mogelijk in goede conditie te houden.

Voor meer informatie over lithium-ionbatterijen kunt u een bezoek brengen aan: China fabrikant van lithium-ionbatterijen op maat JB batterij bij https://www.lithiumbatterychina.com voor meer info.

Deel dit bericht


en English
X