Hoe kan de levensduur van aangepaste lithium-ionbatterijen worden verlengd?

Hoe kan de levensduur van aangepaste lithium-ionbatterijen worden verlengd?

Hoe kan de levensduur van aangepaste lithium-ionbatterijen worden verlengd?
De wereld is bevolkt met lithium-ionbatterijen. Ze zijn bijna overal waar je kijkt. Van smartphones tot laptops tot elektrische voertuigen en draadloos elektrisch gereedschap, de lithium-ionbatterij is tegenwoordig plotseling een begrip geworden.
Hoewel deze batterijen het meest worden gebruikt als het gaat om het opslaan van energie in mobiele apparaten, lijkt er een grote mate van verwarring te bestaan ​​over hoe de levensduur van lithium-ionbatterijen kan worden verlengd.
Dus om u te helpen dit te begrijpen, hebben we besloten om verschillende onderzoekspapers en ontdekkingen die door experts zijn gedaan, door te spitten. Daarom worden hieronder enkele tips uitgelicht die kunnen helpen om een ​​langere levensduur van uw op maat gemaakt lithium-ionbatterijpak. De eerste op onze lijst is:
Uw batterij gaat de tand des tijds niet mee als u hem blijft blootstellen aan omstandigheden die hem kunnen verslechteren. Verminder de manier waarop u uw lithium-ionbatterij aan dergelijke omstandigheden blootstelt, en deze gaat veel langer mee. Hier zijn enkele van de voorwaarden waar u zich goed van bewust moet zijn.

Aangepaste lithium-ionbatterij 13 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 13 Pack

Vermijd extreme temperaturen
U moet zowel extreem lage als hoge temperaturen vermijden bij het gebruik van uw lithium-ionbatterij. Hoge temperaturen kunnen degradatie van lithium-ionbatterijen vergemakkelijken, wat kan leiden tot ernstige veiligheidsrisico's zoals explosie of brand.
Als een smartphone of laptop tijdens het opladen extreem heet wordt, is dat een indicatie dat je de stekker uit het oplaadpunt moet halen. Stel uw batterij ook niet bloot aan lage temperaturen. Het heeft een manier om het leven van de lithium-ion batterij.

Verkort de oplaadtijd met 0% of 100%
Zorg ervoor dat uw lithium-ionbatterij niet te veel tijd besteedt aan opladen met 100% of 0%. Deze extreme percentages brengen veel stress op de batterij met zich mee. Overweeg een gedeeltelijke oplading uit te voeren waardoor de batterij op 80% blijft, in plaats van hem volledig op te laden tot 100%. Als je dat niet kunt bereiken, zorg er dan voor dat het apparaat niet wordt opgeladen zodra het 100% is.
LG en Samsung hebben aanbevolen om hun producten op te laden wanneer het 20% bereikt. Sony en Nokia zeiden ondertussen dat hun smartphones onderhevig zijn aan batterijschade wanneer ze gedurende lange tijd boven de 100% worden opgeladen.
In veel laptops zorgt het batterijbeheersysteem ervoor dat de batterij stopt met opladen zodra deze 100% is bereikt, en het opladen niet hervat totdat het batterijniveau tot 95% of lager is gedaald. Desondanks pleiten fabrikanten er nog steeds voor dat u uw laptop loskoppelt wanneer deze volledig is opgeladen.

Snelladers zijn niet nodig
Alle opladers zijn niet hetzelfde. Sommige zullen uw lithium-ionbatterij sneller opladen dan andere. Een ding waar gebruikers de laatste tijd aan gewend zijn geraakt, is de gewoonte om snelladers te gebruiken om hun apparaten op te laden. Snelladers zijn super. Zij kunnen ervoor zorgen dat u dat apparaat zo snel mogelijk weer gaat gebruiken.
Maar studies hebben aangetoond dat het gebruik van snelladers een manier is om uw lithium-ionbatterij leeg te maken. En wanneer een accu te snel begint te ontladen, is dat ongezond voor de levensduur. Standaard opladen is het beste. Ook kun je extra maatregelen nemen om te voorkomen dat je toestel te snel leeg raakt. Voor laptops en smartphones zal het verminderen van de helderheid van het scherm, het uitschakelen van locatieservices en het stoppen van krachtige applicaties wanneer ze niet worden gebruikt, veel helpen bij het verminderen van de ontlading van de batterij.
Vermijd opslag of gebruik van lithium-ionbatterijen in omgevingen met veel vocht. Zorg er ook voor dat de batterijen op geen enkele manier worden doorboord, geraakt of beschadigd.
De meeste fabrikanten die van draadloos elektrisch gereedschap houden, hebben ook geadviseerd om de batterij niet volledig leeg te laten lopen voordat ze worden opgeladen. Sommigen bevelen ook een minimale temperatuur van 37F en een maximale temperatuur van 104F aan bij het opladen van de batterij.
Batterijcellen zijn samengesteld uit elektroden (anode en kathode), evenals een elektrolyt dat met beide elektrodes kan reageren. Lithium-ionbatterijen gaan, net als elke andere batterij, langzaam achteruit naarmate u ze gebruikt. Elk onderdeel van de batterij wordt daarbij beïnvloed. De kathode, anode, elektrolyt, stroomcollector en separator worden allemaal beïnvloed.
Degradatie van de batterij is er in twee basisformaten: stroomvervaging en capaciteitsvervaging. Capaciteitsvervaging heeft te maken met de vermindering van de hoeveelheid stroom die de batterij kan opslaan, terwijl stroomvervaging alles te maken heeft met de vermindering van het vermogen dat door de batterij wordt geproduceerd.
Verlenging lithium-ion batterij levensduur vermindert de milieubelasting en de kosten die gepaard gaan met de productie van nieuwe batterijen. Dit omvat het materiaalverbruik, de uitstoot van broeikasgassen, de gevolgen van mijnbouw en de milieurisico's van het weggooien van batterijen.
Naarmate de draagbare elektronica en elektrische voertuigen blijven groeien, zal een kleine verlenging van de levensduur van de batterij een enorme impact hebben op het milieu.

Herstelbare en permanente verliezen
Er zijn twee soorten verlies van lithium-ionbatterijen. Het is ether dat ze herstelbaar of permanent zijn. Na het opladen van een lithium-ionbatterij tot 100%, zal deze in de eerste vierentwintig uur zeker 5% van die capaciteit verliezen. Door zelfontlading en als de accu is voorzien van beveiligingsschakelingen gaat er maandelijks een percentage van ongeveer 3% verloren.
Zelfontladingen zijn toegeschreven aan de omgevingstemperatuur van ongeveer 20C. Dat cijfer zal stijgen naarmate de temperatuur hoger is, en ook wanneer de batterij begint te verouderen. Gelukkig is opladen alles wat nodig is om dit soort batterijverlies te herstellen (herstelbaar).
Zoals u terecht kunt zien, kunnen permanente verliezen niet worden vervangen. Zodra een lithiumbatterij op die route zit, is hij weg. De beste manier om blijvend verlies te voorkomen, is door te weten wat de oorzaken zijn. Permanent verlies kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, zoals de frequentie van volledige ontlaad-/oplaadcycli, temperatuur en accuspanning.

Aangepaste lithium-ionbatterij 7 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 7 Pack

Conclusie
De levensduur van uw lithium-ionbatterij ligt in uw handen. Als je voorzichtig bent met alles wat hier is gezegd en ze toepast waar nodig, zal je batterij er op lange termijn profijt van hebben. Verliezen van batterijcapaciteit zijn onvermijdelijk; we kunnen ze alleen minimaliseren.

Voor meer over op maat gemaakt lithium-ionbatterijpak, kunt u een bezoek brengen aan China fabrikant van lithium-ionbatterijen op maat JB Batterij bij https://www.lithiumbatterychina.com voor meer informatie

Deel dit bericht


en English
X