Wat is de normale levensduur van een aangepast lithium-ionbatterijpak?

Wat is de normale levensduur van een aangepast lithium-ionbatterijpak?

Wat is de normale levensduur van een aangepast lithium-ionbatterijpak?
Er is geen twijfel dat lithium-ion batterijen zijn een complete revolutie geweest, gezien hoe ze ertoe hebben bijgedragen dat apparaten en apparaten beter functioneren. Ze zijn de afgelopen tijd een van de beste innovaties geweest die de elektronicawereld ooit hebben bereikt. Door hun functionaliteiten is het heel gemakkelijk te voorspellen dat de meeste bedrijven er in de nabije toekomst meer gebruik van zullen maken. Dit kan gemakkelijk worden geïnterpreteerd als een teken dat hun populariteit verder zal toenemen dan het nu is.

Het probleem is dat de meeste mensen de levensduur van deze batterijen niet echt kennen. In feite is dit een onderwerp dat in de loop der jaren onderwerp van debat is geweest. Dit komt omdat experts hebben bewezen dat ze verschillende meningen hebben als het gaat om de verwachte levensduur van li-ionbatterijen in de loop der jaren.

Ben je van plan een toestel met li-ion batterij te kopen, maar lijk je in de war over de levensduur? Wist je dat deze batterijen onder andere zeer betrouwbaar zijn? Dit bericht helpt je alles te begrijpen over lithium-ionbatterijen en hun levensduur. Het betekent dat u na het bekijken van de onderstaande details geen enkele reden hebt om te raden hoe lang ze naar verwachting zullen duren.

Aangepaste lithium-ionbatterij 22 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 22 Pack

Hoe lang houden ze het vol?
Lithium-ionbatterijen zijn zeer betrouwbaar in termen van hoe lang ze meegaan. Een traditionele li-ionbatterij kan bijvoorbeeld tot 3 jaar meegaan. Met andere woorden, het kan tot 36 maanden duren voordat het valt. In dit geval betekent laten vallen dat het vermogen of de duur van de batterij als deze eenmaal volledig is opgeladen, zal afnemen. Als het bijvoorbeeld is ontworpen om 72 uur mee te gaan, kan de capaciteit van de batterij dalen tot 50 uur nadat deze volledig is opgeladen. Zo zal het afnemen totdat de batterij niet meer kan worden gebruikt. Over het algemeen kan worden gezegd dat lithium-ionbatterijen zeer betrouwbaar zijn, aangezien traditionele batterijen niet zo lang meegaan.

Een andere factor die de levensduur van een bepaalt lithium-ion batterij is de laadcyclus. Meestal hebben de batterijen die u op de markt krijgt een oplaadcyclus van 500 keer. Dit betekent dat zodra het ongeveer 500 keer is opgeladen, het begint te vallen.

Daarom is het duidelijk dat als we het hebben over de levensduur van li-ionbatterijen, er meestal twee factoren in aanmerking worden genomen. Dit zijn het aantal jaren en laadcycli. Wanneer de batterij ongeveer 500 keer wordt opgeladen binnen een tijdspanne van 3 jaar, zal deze nog steeds beginnen te zakken. Aan de andere kant, als het eenmaal 3 jaar is en de batterij tot 500 keer niet is opgeladen, wordt nog steeds verwacht dat het zal dalen. Zo zijn ze gemaakt.

Wat u moet weten over li-ionbatterijen
Er is iets dat de meeste mensen niet begrijpen over li-ionbatterijen, inclusief hoe ze de neiging hebben om lang mee te gaan. Het maakt niet echt uit waarvoor je ze gebruikt, omdat ze altijd een algemene regel volgen. Dit is het feit dat ze zullen dalen, of ze nu gebruikt worden of niet. Als de uwe bijvoorbeeld volledig is opgeladen, moet u de opgeslagen stroom gebruiken. Denk nooit dat het niet gebruiken van een dergelijke batterij de levensduur zal verlengen. In tegenstelling tot wat de meeste mensen aannemen, zal het na verloop van tijd leeglopen.

Observeer de uwe gewoon goed en u zult merken dat hij, hoewel hij niet wordt gebruikt, in een zeer langzaam tempo wordt ontladen. Dit is misschien niet merkbaar, maar het gebeurt. In dit geval zal hun vermogen om de lading vast te houden geleidelijk afnemen. Volgens deskundigen is dit een verouderingsproces dat niet meer teruggedraaid kan worden. Zoals hierboven vermeld, kan het uw product niet opnieuw voor de verwachte tijd van stroom voorzien, omdat het vermogen begint af te nemen. Het komt erop neer dat het niet gebruiken van een lithium-ionbatterij niet de beste optie is. In plaats daarvan is het beter om goed gebruik te maken van de opslagcapaciteit terwijl deze nog niet begint te dalen.

Hoe u uw li-ionbatterijen onderhoudt
Het is waar dat li-ionbatterijen tot 2-3 jaar mee kunnen gaan, zoals hierboven uitgelegd. Houd er echter rekening mee dat dit geen vaste regel is, omdat er iets mis kan gaan. Hieronder staan ​​enkele manieren om ervoor te zorgen dat uw batterij lang meegaat zoals verwacht voor die tijdspanne.

Gedeeltelijke ontladingscycli gebruiken
Dit is erg belangrijk, maar wordt meestal genegeerd door de meeste mensen die gebruik maken van li-ionbatterijen. Het houdt in dat u ervoor zorgt dat uw batterij ongeveer 20% leeg is voordat u deze opnieuw moet opladen. Dit kan helpen om zijn levensduur veel meer te verlengen dan je ooit zult denken. De reden hiervoor is dat elke keer dat u een dergelijke batterij oplaadt, dit gewoonlijk als één volledige cyclus wordt beschouwd. Laat daarom een ​​aanzienlijke hoeveelheid stroom weglopen voordat u opnieuw oplaadt.

Beperkende temperatuur van de batterij
Voor het geval u het niet weet, kunnen lithiumbatterijen gemakkelijk worden beïnvloed door de temperatuur. Hoewel er opladers zijn die zijn gebouwd om temperatuur te detecteren, kan er toch iets mis gaan. Daarom moet u een manier bedenken om dit handmatig te doen. Laad uw li-ionbatterij niet op als de temperatuur niet hoger is dan 0°C. Dit is slechts een recept om de levensduur te verkorten.

Vermijd hoge stromen
Natuurlijk is de hoogste stroom die wordt aanbevolen om uw li-ion-accu op te laden 220v. Meer dan dit moet niet worden aangemoedigd, aangezien dit op de lange termijn waarschijnlijk gevolgen zal hebben voor de capaciteit ervan. Experts hebben ontdekt dat batterijen gestrest raken als de stroom te hoog is. Dit moet met alle mogelijke middelen worden vermeden.

Aangepaste lithium-ionbatterij 8 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 8 Pack

Conclusie
Op basis van het bovenstaande is er alle reden om aan te nemen dat lithium-ionbatterijen betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken zijn in vergelijking met andere. Gebruik de tips om het te bewaren zoals uitgelegd om een ​​lange levensduur te garanderen.

Voor meer over aangepaste lithium-ionbatterijpakketten, kunt u een bezoek brengen aan China fabrikant van lithium-ionbatterijen op maat JB Batterij bij https://www.lithiumbatterychina.com/ voor meer info.

Deel dit bericht


en English
X