Hoe kan ik een 24v 50ah of 100ah op maat gemaakte lithium-ion-golfkar-batterij gezond houden?

Hoe kan ik een 24v 50ah of 100ah op maat gemaakte lithium-ion-golfkar-batterij gezond houden?

Hoe kan ik een 24v 50ah of 100ah op maat gemaakte lithium-ion-golfkar-batterij gezond houden?
Lithium-ion golfkar batterijen zijn ontdekt dat ze een aantal geweldige voordelen hebben in vergelijking met andere vormen van batterijen die u op de markt zult tegenkomen. Dit kunnen voordelen zijn zoals een hoge mate van betrouwbaarheid, duurzaamheid en optimale prestaties tijdens gebruik. Ze hebben de laatste tijd bewezen de meest geprefereerde optie te zijn onder gebruikers van golfkarren. In feite zijn er golfkarbestuurders die beweerden dat li-ionbatterijen het potentieel hebben om ze een goede prijs-kwaliteitverhouding te geven in vergelijking met de meeste golfkarbatterijen.

Hoe het ook zij, onthoud altijd dat het ervaren van dergelijke voordelen op geen enkele manier in steen gebeiteld is. Dat wil zeggen, er zijn dingen die u altijd moet doen om ervoor te zorgen dat dergelijke batterijen aan uw behoeften voldoen en zo lang mogelijk meegaan. Iets minder dan dit betekent dat uw 24v 100ah lithium-ion golfkar-batterij niet zal leveren zoals verwacht. Met andere woorden, het zal niet aan de verwachtingen voldoen. Uw zorg zou moeten zijn hoe u een dergelijke batterij in de meest perfecte vorm en conditie kunt houden, zodat deze tot 5 jaar meegaat.

Het is absoluut niet nodig om je hersens te breken over dergelijke onderwerpen. Dit komt omdat u hier aan het juiste adres bent waar elk detail over hoe u uw 24v 100ah lithium-ion-golfwagenbatterij gezond kunt houden, wordt onthuld. Dit zijn handige tips om ervoor te zorgen dat u het beste uit dergelijke batterijen haalt.

Aangepaste lithium-ionbatterij 20 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 20 Pack

Bewaar ze op koele plaatsen
Weet u dat temperatuur in de loop van de tijd invloed heeft op uw li-ionbatterijen? Dit is erg belangrijk, maar de meeste mensen hebben de neiging om dit te negeren, omdat ze niet geloven dat temperatuur deze batterijen kan beïnvloeden. Dit heeft echter een grote impact op de gezondheid van uw 24v 100ah lithium-ion golfkar batterijen dan gedacht. Daarom moet u ervoor zorgen dat dergelijke batterijen altijd op kamertemperatuur worden bewaard. Dit kunnen plaatsen zijn met temperaturen van rond de 200C – 250C.

Vermijd de verleiding om dergelijke batterijen op te laden op zeer warme plaatsen. Zoiets kan op den duur meer kwaad dan goed doen. Met andere woorden, het zal zijn levensduur verkorten zonder dat u het weet. De meeste lithium-ionbatterijen worden aangetast door hitte en die van u zal daarop geen uitzondering zijn. Een van de redenen hiervoor is vrij eenvoudig te begrijpen. Dit is het feit dat wanneer een batterij wordt opgeladen onder extreem hoge temperaturen, deze veel stress doormaakt. Dit zal dan een aantal negatieve effecten hebben op de totale levensduur.

Gedeeltelijke ontladingen toestaan
Dit is een ander aspect waar de meeste mensen het meestal bij het verkeerde eind hebben als het gaat om het onderhouden van hun 24v 100ah lithium-ion golfkarbatterijen. Opgemerkt moet worden dat li-ionbatterijen geen laadgeheugen hebben. Met andere woorden, hun laad- en ontlaadcycli zijn de maatstaven waarmee hun levensduur kan worden bepaald. Heb je ooit zin gehad om de batterij van je golfkar op te laden, zelfs als deze niet wordt gebruikt of niet is ontladen? Weet je dat dit een recept is om de levensduur ervan te verkorten?

Er is ontdekt dat het toestaan ​​van gedeeltelijke ontlading de beste manier is om ze voor een lange periode gezond te houden. Het is bijvoorbeeld beter om een ​​dergelijke batterij ongeveer 50% te laten ontladen voordat u deze opnieuw oplaadt. Vergeet niet dat elke oplaadoefening wordt geteld als één voltooide oplaadcyclus. Als jouw 24v 100ah lithium-ion golfkar batterij heeft ongeveer 1000 laadcycli in zo'n geval, één is voltooid.

Het heeft geen zin om te proberen een batterij op te laden die slechts 10% leeg is. U verkort indirect de levensduur zonder het te weten. Laat de batterij in plaats daarvan tot ongeveer 70-80% leeglopen voordat u deze opnieuw oplaadt. Door deze oefening zult u zeker in staat zijn om uw li-ion golfkar batterij te maximaliseren.

Diepe ontladingen moeten worden vermeden
Dit is nog een belangrijke tip die je nooit mag negeren. Het is waar dat 24v 100ah lithium-ion golfkar-batterijen moeten worden ontladen voordat een laadproces moet worden gestart. Vermijd echter een situatie waarin ze volledig leeglopen. Dit komt omdat het moeilijk kan zijn om het opnieuw op te laden, omdat de cellen beschadigd raken. Zelfs wanneer hij is opgeladen, verliest de batterij geleidelijk zijn vermogen om stroom vast te houden. Waar het op neerkomt, is om situaties te vermijden waarbij uw 24v 100ah lithium-ion golfkarbatterijen ontladen onder 2.5V of 2V.

Dit is een van de redenen waarom uw 24v 100ah lithium-ion golfkarbatterijen niet lang meegaan. Je laat ze diep ontladen, wat op geen enkele manier het geval zou moeten zijn. Een van de manieren om een ​​dergelijke valkuil te vermijden, is door niet te kunnen controleren hoe de batterij gedurende een bepaalde periode ontlaadt.

Met andere woorden, het is van cruciaal belang om te controleren tot welk niveau uw 24v 100ah lithium-ion golfkarbatterijen zijn ontladen. Dit geeft u een idee van wanneer opladen nodig is om een ​​dergelijke batterij weer op te laden. Er is altijd ontdekt dat diepe ontlading de levensduur van lithium-ionbatterijen verkort.

Oplaadmethoden
Dit is ook een andere belangrijke tip die kan helpen ervoor te zorgen dat uw lithium-ion golfkar batterij is heel gezond. Zorg ervoor dat u de juiste oplaadmethoden gebruikt, zoals aanbevolen door de batterijproducent. In situaties waarin u niet lijkt te begrijpen hoe een dergelijk proces wordt uitgevoerd, is het cruciaal om vragen te stellen.

De meeste li-ion-golfkarbatterijen zijn anders als het gaat om oplaadinstructies. Dit betekent dat wat van toepassing is op batterij A kan verschillen van wat batterij B nodig heeft om opgeladen te blijven. Probeer de instructies voor het opladen van dergelijke batterijen te lezen om ze in topconditie te houden. Zonder dit maakt u foto's in het donker als het gaat om opladen.

Aangepaste lithium-ionbatterij 11 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 11 Pack

Conclusie
Na de bovenstaande tips te hebben gezien, is het duidelijk dat er factoren zijn die ervoor zorgen dat uw 24v 100ah lithium-ion-golfkarbatterijen niet gezond zijn. Zorg ervoor dat u de ideeën overneemt die hierboven zijn gedeeld om ervoor te zorgen dat uw batterij presteert zoals verwacht.

Voor meer over een 24v 50ah of 100ah op maat gemaakte lithium-ion golfkar batterijpakket, kunt u een bezoek brengen aan China fabrikant van aangepaste liFePO4-batterijen JB Batterij bij https://www.jbbatterychina.com/custom-lifepo4-battery-packs.html voor meer info.

Deel dit bericht


en English
X