Kan een 48v 400ah LiFePO4-golfwagenbatterij slecht worden als hij niet wordt gebruikt?

Kan een 48v 400ah LiFePO4-golfwagenbatterij slecht worden als hij niet wordt gebruikt?

Kan een 48v 400ah LiFePO4-golfwagenbatterij slecht worden als hij niet wordt gebruikt?
Een 48v 400ah LiFePO4-batterij die wordt gebruikt in een golfkar heeft één groot voordeel. Dit is het feit dat het zeer robuust en duurzaam kan zijn. Deze batterijen zijn trouwens ontworpen om zware omstandigheden te weerstaan. In vergelijking met een gewone 48v 400ah lithium-ionbatterij voor golfkarretjes, zijn ze een veel betere optie. Bovendien zijn ze een veiligere optie om onder andere batterijen te onderzoeken als het gaat om het probleem van explosie. Dit komt door hoe compact ze zijn gestructureerd om ervoor te zorgen dat de kans dat een dergelijk probleem zich voordoet, tot het absolute minimum wordt beperkt.

Aangepaste lithium-ionbatterij 27 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 27 Pack

Dit is de grote verwarring
Ondanks het bovengenoemde voordeel van hoge duurzaamheid waar LiFePO4-batterijen al jaren om bekend staan, zijn er gebruikers die in de war lijken te zijn over sommige van hun functies en mogelijkheden. Ze hebben bijvoorbeeld geen kennis over wat er gebeurt als een LiFePO4-batterij kapot kan gaan als deze niet in een golfkar wordt gebruikt?

Dit bericht zal in detail bekijken wat er zal gebeuren. Het zal analyseren wat er kan gebeuren met een 48v 400ah LiFePO4-batterij voor golfkarren wanneer het niet zo vaak wordt gebruikt als verwacht. Houd er rekening mee dat dit bericht zal kijken naar LiFePO4-batterijen die gedurende een periode van 1-3 maanden niet zijn gebruikt. Lees hieronder meer over dit zeer controversiële onderwerp.

Kunnen ze echt slecht worden als ze niet worden gebruikt?
Dit is een populaire vraag die door de jaren heen onder golfkarbezitters is gesteld. Het is een eenvoudig antwoord dat ja is, 48v 400ah LiFePO4-batterijen kunnen slecht worden als ze niet worden gebruikt. Het is erg belangrijk op te merken dat LiFePO4-batterijen, net als andere soorten batterijen op de markt, vergelijkbare kenmerken lijken te delen. Met andere woorden, er wordt verwacht dat ze regelmatig worden gebruikt om actief en 100% functioneel te blijven.

Het is waar dat er LiFePO4-batterijen zijn die tot 7 jaar meegaan voordat ze moeten worden vervangen. Houd er echter rekening mee dat een dergelijke hoge mate van duurzaamheid alleen mogelijk is als het regelmatig wordt gebruikt. Je doodt een LiFePO4-batterij alleen geleidelijk door er lange tijd geen gebruik van te maken.

In het ergste geval kan dit zelfs invloed hebben op andere onderdelen van uw golfkar als er niet goed mee wordt omgegaan. Zoals hierboven vermeld, kan uw batterij slecht worden als deze ongeveer 1-3 maanden een idool is. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom LiFePO4-batterijen die door sommige eigenaren van golfkarren worden gebruikt, niet lang meegaan voordat ze worden vervangen.

Wat kan er aan dit probleem worden gedaan?
Als het gaat om het behoud van uw LiFePO4-batterij die in een golfkar wordt gebruikt, zijn er enkele krachtige tips die u kunt toepassen. Dit zal helpen om ervoor te zorgen dat het in een perfecte staat is wanneer uw golfkar niet wordt gebruikt. Enkele van deze oplossingen zullen hieronder worden uitgelicht.

Uw batterij opladen. Als uw LiFePO4-batterij slecht is door gebrek aan gebruik, is dat niet omdat er niet met de golfkar wordt gereden. In plaats daarvan is dit te wijten aan het feit dat de batterij niet actief is. Daarom moet je een manier bedenken om het op te laden. Een situatie als deze kan helpen om diepe ontlading te voorkomen. Dit gebeurt wanneer uw batterij 1-3 maanden niet is gebruikt.

In een dergelijk scenario zal de kracht ervan afnemen. LiFePO4-batterijen zijn zoals Li-ion of andere batterijen die in golfkarretjes worden gebruikt als het gaat om ontladen. Het enige verschil is dat ze in vergelijking met lithium-ionbatterijen niet erg snel ontladen wanneer ze inactief zijn. Er is echter altijd een niveau van macht dat hen verlaat.

Daarom moet het opladen met periodieke tussenpozen worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het vermogen op een redelijk niveau blijft. Alles daaronder kan een diepe ontlading veroorzaken, een situatie waarbij het vermogensniveau volledig wordt leeggemaakt. Dit kan de levensduur van uw 48v 400ah LiFePO4-batterij in grote mate.

Belangrijke aandachtspunten zijn:
• Vermijd diepe ontlading van minder dan 20%
• LiFePO4-batterijen zullen altijd ontladen, zelfs als ze niet worden gebruikt
• Regelmatig opladen helpt de levensduur van uw batterij te verlengen

Het besturen van uw golfkar. Het is waar dat u niet van plan bent uw golfkar te gebruiken. Het is echter mogelijk om er na elke 48-72 uur kortere afstanden mee te rijden. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat de batterij zich in de beste omstandigheden bevindt. Zelfs als u niet van plan bent om met zo'n golfkar rond te rijden, is het ook mogelijk om de motor te starten en ongeveer 30 minuten te laten draaien.

Dit is zelfs een van de gemakkelijkste manieren om de levensduur van uw 48v 400ah LiFePO4-batterij. Het is minder stressvol in vergelijking met de vorige suggestie hierboven, waar je het zo nu en dan moet opladen. Deze kunnen ervoor zorgen dat de batterijcellen zeer actief blijven.

Belangrijke punten om op te merken
• Zorg ervoor dat uw golfkar wordt aangedreven om korte afstanden af ​​te leggen
• Laat de motor ongeveer 20-30 minuten opwarmen

Het loskoppelen van de batterij. Weet u dat een 48v 400ah LiFeP04-batterij die in golfkarretjes wordt gebruikt, beschadigd kan raken wanneer deze niet wordt gebruikt en toch aangesloten kan blijven? Dit is een groot probleem dat eigenaren van golfkarren meestal ervaren. Ze zorgen ervoor dat hun batterijen verbonden blijven, zelfs wanneer dergelijke golfkarretjes maandenlang inactief zijn.

Met een actie als deze kan uw golfkar in grote mate worden aangetast. Het is daarom erg belangrijk dat u ervoor zorgt dat de accu goed is losgekoppeld. Zodra dit is gebeurd, bewaart u het op een veilige en koele plaats.

Aangepaste lithium-ionbatterij 4 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 4 Pack

Conclusie
LiFePO4-batterijen kunnen beschadigd raken wanneer ze lange tijd niet in golfkarretjes worden gebruikt. Daarom wordt het ten zeerste aanbevolen om ervoor te zorgen dat uw eigen apparaat regelmatig wordt gebruikt. U kunt echter de hierboven genoemde strategieën toepassen als u van plan bent een dergelijke golfkar enkele maanden niet te gebruiken.

Voor meer over 48v 400ah LiFePO4 golfkar batterij,u kunt een bezoek brengen china lithium-ion golfkar batterij fabrikant JB Batterij bij https://www.jbbatterychina.com/ voor meer info.

Deel dit bericht


en English
X