36v vs. 48v lithium-ion golfkar batterijpakket - welke is de betere optie?

36v vs. 48v lithium-ion golfkar batterijpakket - welke is de betere optie?

36v vs. 48v lithium-ion golfkar batterijpakket - welke is de betere optie?

Spanning is een primaire overweging bij het vergelijken van batterijen voor een golfkar. De twee standaardopties zijn de 36v- en 48v-opties. Een keuze maken kan lastig zijn als u een amateur bent zonder kennis van spanning en stroomsterkte. Maak je geen zorgen!

Hier, in dit artikel, zetten we het voor je op een rij. We vergelijken ook 36 volt en 48 volt golfkar batterijen om u te helpen de beste voor u te kiezen.

Aangepaste lithium-ionbatterij 27 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 27 Pack

Volt en Ampère
Als u al een fabrikant van een golfkarbatterij hebt geraadpleegd, heeft u vast wel eens gehoord dat de termen "voltage" en "amperage" in omloop zijn. Om te beginnen is spanning een maat voor het vermogen van het batterijpakket. Hoe hoger de spanning, hoe hoger de stroom die aan de motor wordt geleverd.

Waarom is de spanning van belang? Want meer vermogen betekent dat uw elektrische voertuig beter bestand is tegen uitdagende terreinen. Niet alleen dat, het verhoogt de gemiddelde snelheid.

De stroomsterkte daarentegen is een maat voor de totale tijd dat de batterij werkt voordat deze moet worden opgeladen of leegraakt. Met meer amperage kunt u dus meer kilometers afleggen.

36 volt versus 48 volt
Golfbatterijen zijn gebouwd in verschillende configuraties, bestaande uit 6V, 8V en 12V batterijen.

Een typische 36 volt batterij heeft ofwel zes 6 volt batterijen of drie 12 volt batterijen. Evenzo kan een 48 volt-batterij worden ontworpen in de volgende combinaties: zes 8 volt-batterijen, acht 6 volt-batterijen en vier 12 volt-batterijen.
Komend tot de belangrijkste vraag - welke is de betere keuze? Het komt erop neer waar en voor welk doel je de kar gaat gebruiken. Hier zijn een paar factoren die u kunnen helpen beslissen.
Terrein en vermogen
Het terrein komt vooral in het spel vanwege het verschil in vermogen van beide batterijen. Het is duidelijk dat een 36 volt-batterij minder stroom levert dan zijn 48v-tegenhanger.

Golfbanen kunnen vlak zijn of hellingen hebben. Het navigeren op een heuvelachtig parcours, off-road of over de fairway, vereist meer kracht. Hier zou een 48 V-batterij met zijn hogere ampère en volt een betere gok zijn. 36V-batterijpakketten hebben precies de juiste hoeveelheid stroom om rechte, smalle paden te doorkruisen. Om toe te voegen, een batterij van 48 volt zal zeker meer kilometers afleggen op een enkele lading dan een 36 volt.

Prijzen
A 36 volt golfkar batterij zit aan de goedkopere kant van de prijsschaal. Daarom is het de meer betaalbare optie tussen de twee. Een 48-volt is misschien duur, maar de capaciteit en functies rechtvaardigen de kosten.

Als je het echter op de lange termijn bekijkt, moet je ook rekening houden met de kosten voor batterijvervanging. Dit is inclusief de kosten van de individuele cellen (de prijzen van 6V, 8V en 12V batterijen verschillen) en het aantal cellen in elk batterijpakket.

Aangepaste lithium-ionbatterij 6 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 6 Pack

Ten slotte heeft het merk ook invloed op de kosten!

48 volt accu's zijn zuiniger en hebben een langere levensduur, terwijl de 36 volt accu's kostenbesparend zijn. Uiteindelijk kunnen batterijen altijd worden geüpgraded onder de after-sales services die door het merk worden aangeboden.

Deel dit bericht


en English
X