Fabrikanten van lithium-polymeerbatterijen vertellen een gids om uw aangepaste lithium-ionbatterijpak veilig te houden

Fabrikanten van lithium-polymeerbatterijen vertellen een gids om uw aangepaste lithium-ionbatterijpak veilig te houden

Een gids om uw aangepaste lithium-ionbatterijpak veilig te houden
Als de voordeligere optie in vergelijking met traditionele deep cycle loodzuur batterijen, is een lithium-ion-chemie de voorkeurskeuze geworden voor draagbare stroom voor alle toepassingen.
Of het nu de compacte batterijen zijn die laptops en smartphones van stroom voorzien of de batterijen met een hogere capaciteit voor recreatievoertuigen, lithium-ionbatterijen zijn overal.
Lithium-ionbatterijen brengen minder risico's met zich mee; er is geen twijfel over mogelijk. Desalniettemin kunnen de noodzaak van zorg voor de batterij en voorzorgsmaatregelen niet worden geëlimineerd.

Men moet voorzichtig zijn bij het omgaan met batterijmaterialen en chemicaliën, waakzaam zijn over laadcycli en temperatuurregeling, en het verplaatsen van batterijen tussen stations en apparatuur. In dit artikel bespreken we hoe u uw lithium-ionbatterij veilig kunt houden.

Aangepaste lithium-ionbatterij 26 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 26 Pack

Verkeerd gebruik van elektrolyten is altijd beschouwd als een groot veiligheidsrisico voor batterijen. Traditionele loodzuuraccu's moeten constant worden bewaterd om de prestaties te behouden. Bij lithium-ion varianten is dat echter niet het geval. De elektrolyten zijn verzegeld in de batterijcellen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de verwondingen van de persoon of de begeleider veroorzaakt door accidenteel morsen of contact met de huid.

Een groot probleem met lithium-ion batterijen is de hogere energiedichtheid. De batterij moet worden losgekoppeld van de oplaadpoort, zodra deze volledig is opgeladen. Overladen kan de batterij oververhitten, waardoor het risico op explosies toeneemt.

Accu's moeten dagelijks worden gecontroleerd op eventuele structurele veranderingen. Batterijen die een onbekende geur afgeven, vloeistoffen lekken, oververhit raken of zichtbare vormveranderingen vertonen, moeten worden vervangen voordat dit een ongewenst incident veroorzaakt.

Vergeet niet te vragen of de accu is voorzien van een Battery Management System. Hoge inkomende stroom, overladen, verhoogde interne temperatuur (buiten het veilige bereik) en overontlading van de batterij zijn kritieke omstandigheden. Ze veroorzaken niet alleen een batterijstoring, maar kunnen ook gevaarlijke gevolgen hebben. Een geïntegreerd batterijbeheersysteem beschermt de batterij in deze kritieke omstandigheden met een schakelaar die de batterij automatisch ontkoppelt.

De omgevingstemperatuur wordt ook een belangrijke overweging bij de batterijveiligheid. Batterijen moeten worden opgeslagen in een koele, droge, geventileerde ruimte. Verwijderd houden van direct zonlicht of van een ontvlambare bron.

Als het gaat om de veiligheid van lithium-ionbatterijen, zien we de verwijdering van batterijen vaak over het hoofd. In plaats van batterijen gewoon op te laten stapelen nadat ze onbruikbaar zijn geworden, is het een betere optie om ze over te brengen naar een recyclingeenheid waar ze efficiënt kunnen worden gerecycled of weggegooid.

Uiteindelijk komt het er ook op neer waar je de lithium-ionbatterij vandaan haalt. De batterij moet strenge tests ondergaan en worden gecertificeerd door een onafhankelijk testlaboratorium. JB-batterij is een van de belangrijkste fabrikanten van lithium-ionbatterijen en zou een uitstekende vervanging kunnen zijn voor alle soorten loodzuur-, gel- en AGM-batterijen. Hun batterijmodellen zijn compatibel met de meeste toepassingen.

Aangepaste lithium-ionbatterij 12 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 12 Pack

De batterijbehuizing moet van goede kwaliteit zijn om bestand te zijn tegen intensief gebruik. Wat nog belangrijker is, is dat u voor de veiligheid en de prestaties een batterij moet kiezen die compatibel is met uw toepassing of elektrisch gereedschap.

Lees altijd de producthandleiding om de batterijspecificaties te controleren. Om toe te voegen, moet men strikt de instructies van de fabrikant volgen bij het gebruik, de opslag en het weggooien van een lithium-ionbatterij.

Deel dit bericht


en English
X