De 4 lithium-ionchemicaliën en hun kenmerken voor de batterij

De 4 lithium-ionchemicaliën en hun kenmerken voor de batterij

De 4 lithium-ionchemicaliën en hun kenmerken voor de batterij

Als nieuwkomer op de markt wordt lithium-ion rondgegooid als een algemene term voor elk soort lithium-ion batterij.

Dat is niet het geval!

Batterijfabrikanten hebben de traditionele lithium-ion-chemie aangepast om meer dan een dozijn chemische samenstellingen te introduceren die hebben bijgedragen aan het vergroten van het scala aan toepassingen.

Als je er nog niet van hebt gehoord, bespreekt dit artikel 4 van de meest voorkomende lithium-ionbatterijen en hun kenmerken.

Aangepaste lithium-ionbatterij 25 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 25 Pack

Lithium-kobaltoxide

Deze batterijchemie, ook wel lithiumkobaltaat genoemd, maakt gebruik van lithiumcarbonaat en kobalt als de primaire energiegeleidende materialen. Ze hebben een koolstofgrafietanode en een kobaltoxidekathode.

Een hoge energiedichtheid is het opvallende kenmerk van lithium-kobaltoxidebatterijen. Hogere energiedichtheden garanderen een langere looptijd. Deze functie maakt het een ideale optie voor mobiele apparaten zoals laptops, mobiele telefoons, tablets en camera's.

Deze lithium-ion-chemie heeft ook nadelen, waaronder een korte houdbaarheid en de noodzaak van frequent opladen vanwege kleinere laadmogelijkheden. Veiligheid kan ook een probleem zijn bij extreem warme en koude temperaturen.

Lithium-ijzerfosfaat

LFP-batterijen, zoals ze ook wel worden genoemd, lithium-ijzerfosfaatchemie gebruiken LiFePO4 als het kathodemateriaal en een grafietelektrode.

Lithium-ijzerfosfaatbatterijen bieden verreweg de beste voordelen in vergelijking met loodzuur-tegenhangers en andere lithium-ion-chemicaliën. U krijgt gemiddeld 5000 cycli zonder dat er actief onderhoud of prestatiedaling nodig is. ze verpakken het vermogen in een compacte, lichtgewicht batterij, die bijna de helft van het gewicht en de grootte van een loodzuurbatterij is. Snelle oplaadcycli verminderen de operationele uitvaltijd, terwijl een geïntegreerd BMS voor betrouwbaarheid en veiligheid zorgt.

Het grootste nadeel van een lithium-ijzerfosfaatbatterij zijn echter de kosten. Het is de duurste op de plank. Lithium-ijzerfosfaatbatterijen zijn de beste optie voor elektrische voertuigen zoals motorfietsen, golfkarretjes en campers.

Lithium-nikkel-mangaan-kobaltoxide

Deze batterijen combineren nikkel, mangaan en kobalt als materiaal voor de kathode. Het percentage van elk element verschilt per fabrikant.

Lithium-nikkel-mangaan-kobaltbatterijen bieden ofwel een hoge energiedichtheid of een hoge vermogensdichtheid. Mangaan zorgt voor een lage interne weerstand. Nikkel verhoogt de specifieke energie, maar vermindert de algehele stabiliteit. Gezien de snelle ontlaad- en laadsnelheid, zijn deze chemicaliën ontworpen om zwaardere machines zoals vorkheftrucks, campers en draadloos elektrisch gereedschap aan te kunnen.

Een lage thermische op hol geslagen temperatuur is een van de nadelen van lithium-nikkel-mangaan-kobaltoxidebatterijen. Het omvat de veiligheid van de batterijen in vergelijking met LFP's.

Lithium-mangaanoxide

Als u op zoek bent naar een batterij die goed presteert onder hoge temperaturen, is de lithium-mangaanchemie een goede kanshebber.

De eerste celkathode gemaakt met lithiummangaanoxide dateert uit 1996. De driedimensionale spinelstructuur verbetert de stroombehandeling en zorgt voor een lagere interne weerstand.

Vergeleken met alle lithium-ion-chemie zijn lithium-mangaanoxiden de veiligste. Daarom vinden ze toepassing in medische apparatuur en gereedschappen. Ze zijn ook ingebouwd in laptops, elektrische fietsen en elektrisch gereedschap. Ze staan ​​ook bekend om hun hoge stroom- en laadsnelheden.

Aangepaste lithium-ionbatterij 7 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 7 Pack

Om te weten welke van de lithium-ion-chemicaliën u moet kiezen, moet u rekening houden met verschillende parameters, zoals energievereisten, onderhoud, verwerking en opladen van stroomontlading, veiligheid en kosten. Misschien wilt u ook uw batterij afstemmen op de toepassing.

Deel dit bericht


en English
X