Wat zijn de gebruikelijke toepassingen van op maat gemaakte lithium-ionbatterijen?

Wat zijn de gebruikelijke toepassingen van op maat gemaakte lithium-ionbatterijen?

Wat zijn de gebruikelijke toepassingen van op maat gemaakte lithium-ionbatterijen?
Lithium-ion is tegenwoordig het modewoord in de energie-industrie geworden.

Wetenschappers begonnen in de jaren zeventig voor het eerst het gebruik van lithium-ion-chemie te onderzoeken, maar het duurde tot 1970 voordat de eerste commerciële lithium-ionbatterij werd geïntroduceerd.

Sony Corporation neemt de eer hiervoor op zich.

Sindsdien, fabrikanten van lithium-ionbatterijen hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt door nieuwe chemie binnen te brengen, de energiedichtheid te verhogen en de batterijcapaciteit te verkleinen. Niet alleen dit, gezien hun veelzijdigheid, worden lithium-ionbatterijen gebruikt in een breed scala van industrieën en toepassingen.

Aangepaste lithium-ionbatterij 20 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 20 Pack

Hier bespreken we enkele veelvoorkomende toepassingen van lithium-ionbatterijen.
De structuur van een lithium-ionbatterij
Een lithium-ionbatterijpak is meestal een samenstelling met meerdere cellen die bestaat uit meerdere aan elkaar gekoppelde batterijen.

Elke cel heeft vier hoofdcomponenten: de eerste is een kathode of positieve elektrode die de lithium-ionen levert. De tweede is de anode of de negatieve elektrode. Over het algemeen gemaakt van grafiet, slaat de anode de lithiumionen op en regelt de stroom door een extern circuit.

De derde is de vloeibare elektrolyt die het transport van lithiumionen tussen de kathode en anode ondersteunt. Ten slotte heeft de lithium-ionbatterij ook een separator die de kathode en anode uit elkaar houdt.

Er zijn verschillende varianten van een lithium-ionbatterij, waarbij lithiumkobalt, lithiummangaanoxide, lithiumijzerfosfaat, lithium-nikkel-mangaan-kobaltoxide, lithium-nikkel-kobalt-aluminiumoxide en lithiumtitanaat de algemeen gebruikte chemicaliën zijn.

Lithium-ionbatterijen hebben om verschillende redenen erkenning gekregen: een hogere energiedichtheid, een lagere zelfontlading, weinig tot minimaal onderhoud en compacte afmetingen en lichtgewicht ontwerpen.

Toepassingen van een lithium-ionbatterij

Gezien hun vele voordelen zijn lithium-ionbatterijen op grote schaal gebruikt in verschillende industrieën.

De meesten van ons zijn bekend met het gebruik van oplaadbare lithium-ionbatterijen als stroombronnen in mobiele apparaten. Dit zijn onder andere onze smartphones, tablets en laptops.

Oplaadbare lithium-ionbatterijen vinden ook toepassing als noodstroomback-upopties. Stroomuitval tijdens een operatie kan ernstige gevolgen hebben. Medische apparatuur heeft bijvoorbeeld een constante stroomvoorziening nodig. Stroomuitval kan leiden tot apparaatstoringen of gegevensverlies als gevolg van onjuist afsluiten. Als back-up zorgen lithium-ionbatterijen ervoor dat de machine blijft werken of leveren ze in ieder geval voldoende stroom voor een goede uitschakeling.

Als draagbare energiebron kunnen oplaadbare lithium-ionbatterijen ook worden gebruikt om recreatievoertuigen en golfkarretjes van stroom te voorzien. Met een behoorlijke levensduur en een goede hoeveelheid energie bij elke oplaadcyclus, bent u verzekerd van betrouwbare stroom, of u nu een vakantie in de natuur of een golfspel met vrienden overweegt.

lithium-ion golfkar batterij conversie

lithium-ion golfkar batterij conversie

Ook op veel scheepsvoertuigen - jachten, sleepboten en speedboten, vervangen lithium-ionbatterijen loodzuurbatterijen en benzine. Het lichtgewicht profiel van de batterij kan een groot voordeel zijn op het water. Naast de hierboven genoemde toepassingen, is er een toenemend gebruik van li-ionbatterijen voor de opslag van zonne-energie.

JB Battery, de toonaangevende China fabrikant van aangepaste lithium-ionbatterijen levert batterijen met een lange levensduur die geschikt zijn voor uiteenlopende toepassingen.

Deel dit bericht


en English
X