Hoe lithium-ionbatterijen kunnen profiteren van een batterijbeheersysteem

Hoe lithium-ionbatterijen kunnen profiteren van een batterijbeheersysteem

Hoe lithium-ionbatterijen kunnen profiteren van een batterijbeheersysteem

Het China op maat gemaakte fabrikant van lithium-ionbatterijen, JB Battery, integreert Battery Management Systems (BMS) in al hun power units.

De primaire functies omvatten het beschermen en bewaken van de batterij tijdens gebruik en daarom wordt een BMS centraal in de werking ervan. Gezien de prestatiegegevens die door het BMS zijn verzameld, hebben deze regelcircuits in grote mate bijgedragen aan het verhogen van de operationele efficiëntie en het voorkomen van batterijgerelateerde gevaren.

In dit artikel kunt u alles leren wat u moet weten over Battery Management Systems (BMS) - wat ze zijn, hoe ze werken en wat de voordelen zijn.
Wat doet een batterijbeheersysteem?

Aangepaste lithium-ionbatterij 28 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 28 Pack

Gewoonlijk is een batterijbeheersysteem gestructureerd als een elektronisch circuit dat bestaat uit verschillende functionele blokken.

Het houdt verschillende parameters bij, zoals het batterijtype, de lading en belasting, laadtoestand, temperatuur, capaciteit, laadcycli enz.

❏ Beschermt uw batterij
Lithium-ionbatterijen staan ​​bekend om hun hoge energiedichtheid. Ze hebben echter ook gevallen van barsten en explosies als gevolg van hoge spanningen gemeld.

Een batterijbeheersysteem bewaakt de batterij continu, in realtime. Het houdt de spanning op een optimaal niveau, zodat deze niet volledig ontladen of overladen wordt.

Het bewaakt elke cel in het batterijpakket en houdt de stroom in de gaten, evenals de hoeveelheid die wordt overgedragen naar de motor of machine die het nodig heeft om van stroom te worden voorzien.

❏ Celbalancering

Voor meercellige batterijen meet een batterijbeheersysteem de spanning van elke cel. In het geval dat de ene batterij meer wordt opgeladen dan de andere, verdeelt hij de overtollige energie over de andere cellen en wordt de lading gelijk.

De celbalanceringsfunctie is belangrijk omdat zwakkere cellen zwakker worden bij elke laad- en ontlaadcyclus, waardoor de levensduur van de batterij wordt verkort. Een BMS stimuleert de zwakkere cellen en voorkomt dat ze overbelast raken.

❏ Laadstatus

De State of Charge (SOC) is een maat voor de beschikbare capaciteit van een batterij.

Een GBS-systeem geeft een schatting van de hoeveelheid energie die beschikbaar is in een batterij door celspanningen en de laad- en ontlaadsnelheden in de batterij te volgen. Zo kan een BMS helpen om precies te bepalen hoe lang u uw batterij zou kunnen gebruiken voordat deze opnieuw moet worden opgeladen.

❏ Regelt de temperatuur

Lithium-ionbatterijen moeten op de juiste temperatuur worden gehouden omwille van veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid.

Extreme temperaturen, te warm of te koud, verstoren de chemische reacties in de batterij. Het beschadigt de batterij en beïnvloedt de levensduur. Batterijbeheersystemen zorgen ervoor dat ze de ideale bedrijfstemperaturen niet overschrijden. Een ventilator probeert te voorkomen dat de batterijen opwarmen.

Als de batterij een van de limieten, laag of hoog, voor de vermelde parameters overschrijdt, schakelt het BMS onmiddellijk over naar de beschermingsmodus door de batterij los te koppelen of door alarmen te verzenden.

Naast de hierboven genoemde functies, is het BMS verantwoordelijk voor het behoud van de algehele gezondheid van uw batterijpakket. Dit omvat het melden van fouten, het controleren op defecte verbindingen en bedradingsstoringen.

Aangepaste lithium-ionbatterij 18 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 18 Pack

Een batterij met een geïntegreerd BMS helpt wagenparkbeheerders bij het nemen van datagestuurde beslissingen met betrekking tot batterijgebruik, onderhoud en vervanging. JB Battery heeft een geweldige reeks lithium-ionbatterijen met BMS-systemen tegen betaalbare prijzen. Bekijk hun batterijmodellen om te zien wat werkt voor uw specifieke toepassing.

Deel dit bericht


en English
X