Voor- en nadelen van lithium-ionbatterijen en waarom ze een goede keuze zijn

Voor- en nadelen van lithium-ionbatterijen en waarom ze een goede keuze zijn

Voor- en nadelen van lithium-ionbatterijen en waarom ze een goede keuze zijn

De lithiumbatterijtechnologie is in de loop van de tijd verbeterd en tegenwoordig zijn er veel stabiele producten op de markt. Deze batterijen zijn tegenwoordig erg populair en zijn te vinden in iPods, telefoons, PDA's en laptops. Deze lithium-ionbatterijen zijn tegenwoordig behoorlijk populair omdat ze behoorlijk energiek en oplaadbaar zijn.

Het vinden van de beste Chinese fabrikant van lithiumbatterijen is erg belangrijk omdat het falen van de batterijen catastrofaal kan zijn. Er zijn gevallen bekend waarbij batterijen in brand zijn gestoken. Hoewel dit vrij zeldzaam is, kan het vinden van de ideale fabrikant geweldig zijn. Het uitvalpercentage kan stijgen in overeenstemming met hoe de batterij in de eerste plaats is vervaardigd.

Aangepaste lithium-ionbatterij 20 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 20 Pack

De voor- en nadelen van lithium-ionbatterijen zijn talrijk en ze kunnen helpen bepalen of ze de batterij überhaupt nodig hebben.
• Een van de grootste dingen die deze batterijen zo populair maken, is dat ze meestal lichter zijn dan andere batterijen van hetzelfde formaat. Dit komt omdat de batterijen zijn gemaakt van lichtgewicht koolstof en lithium. Lithium is een zeer reactief element. Dit is de reden waarom energie gemakkelijk kan worden opgeslagen in de atomaire bindingen. Daarom hebben lithium-ionbatterijen een hoge energiedichtheid.

• Lithium-ionbatterijen kunnen doorgaans 150 watt-uur/kg opslaan. Nikkel-metaalhydride-accu's kunnen 100 watt-uur/kg opslaan, hoewel 60-70 watt-uur iets gebruikelijker is. Voor loodzuur batterijen, heb je ongeveer 6 kilogram nodig om het soort energie op te slaan dat een kilogram lithium-ion kan bevatten. De bovenstaande informatie laat zien hoe superieur de lithium-ionbatterij werkelijk is.

• Deze batterijen kunnen hun lading vasthouden. De batterijpakketten verliezen 5 procent van de lading vergeleken met het verlies van 20 procent elke maand voor de NiMH-batterijen.

• De batterijen hebben geen geheugeneffect. Dit betekent dat ze niet volledig hoeven te worden ontladen voordat ze kunnen worden opgeladen, zoals bij de meeste beschikbare batterijen.

• Het andere grote voordeel is het vermogen van deze batterijen om honderden ontlaad-/laadcycli aan te kunnen.

Dit gezegd hebbende, betekent dit niet dat de batterijen zonder gebreken zijn. Er zijn ook verschillende nadelen aan verbonden.
• Een van de grootste is dat de afbraak bijna onmiddellijk begint nadat ze uit de fabriek zijn gehaald. In de meeste gevallen gaan de batterijen 2 tot 3 jaar mee vanaf het moment dat ze worden gemaakt, of ze nu in gebruik zijn of niet.

• Ze zijn ook vaak erg gevoelig voor hoge temperaturen. Bij blootstelling aan hitte hebben de lithium-ionbatterijen de neiging sneller te verslechteren dan onder normale omstandigheden.

• Het volledig ontladen van de batterij kan de ondergang veroorzaken.

• Ook is het belangrijk dat de accu een computer aan boord heeft. Dit helpt bij het beheer, en dit kan het nog duurder maken, afhankelijk van het gebruik waarvoor het is bedoeld.

• Van deze batterijen is bekend dat ze vlam vatten als ze defect raken, ook al is de kans klein.

Aangepaste lithium-ionbatterij 19 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 19 Pack

JB-batterij is een van de toonaangevende Chinese fabrikanten van lithiumbatterijen. Er zijn zoveel opties als het gaat om lithium-ionbatterijen van deze fabrikant. Er zijn 72v 100ah lifepo4-batterijpakket, 48v 100ah, 24v 100 en 12v 105 ah lithium-ion batterij opties. Dit maakt het gemakkelijk om de meest geschikte optie te kiezen op basis van de stroombehoeften.

Deel dit bericht


en English
X