72v 100ah lifepo4-batterijpakket en andere Li-ionbatterijen in vergelijking met loodzuurbatterijen

72v 100ah lifepo4-batterijpakket en andere Li-ionbatterijen in vergelijking met loodzuurbatterijen

72v 100ah lifepo4-batterijpakket en andere Li-ionbatterijen in vergelijking met loodzuurbatterijen

Lithium-ionbatterijen hebben een groot voordeel ten opzichte van de opties voor loodzuurbatterijen. Dit komt omdat ze geen tekort aan fietsen hebben. Dit is in gevallen waarin batterijen niet volledig zijn opgeladen voordat ze worden ontladen. Dit is een probleem met de loodzuuraccu-optie en kan leiden tot degradatie van de plaat als dit herhaaldelijk gebeurt. Lithium-ijzerfosfaatbatterijen vereisen niet regelmatig een volledige lading. Het is eigenlijk een beetje mogelijk om de levensduur van de batterij te verbeteren wanneer een gedeeltelijke lading wordt beïnvloed in plaats van een volledige lading.

Aangepaste lithium-ionbatterij 23 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 23 Pack

Bij het ontwerpen van zonne-elektrische systemen is efficiëntie een van de belangrijkste dingen waarmee rekening moet worden gehouden. Het retourrendement van loodzuuraccu's ligt gemiddeld rond de 80%. Er zijn chemische stoffen die veel erger kunnen zijn. Ter vergelijking: lithium-ijzerfosfaatbatterijen stijgen met ongeveer 95% -98%. Dit is een grote verbetering voor systemen, vooral wanneer er weinig zonne-energie is, zoals de wintermaanden. Dit leidt tot grote besparingen.

Loodzuuraccu's hebben een inefficiënte absorptielaadtoestand. Dit leidt tot een efficiëntie tot 50% en soms minder. Lithiumbatterijen hebben geen absorptielading. De oplaadtijd kan twee uur zijn. Er moet ook worden opgemerkt dat lithium-ionfosfaatbatterijen volledig kunnen worden ontladen zonder noemenswaardige nadelige effecten. Het enige is om ervoor te zorgen dat individuele cellen niet overmatig worden ontladen. Het BMS of geïntegreerd batterijbeheersysteem houdt hier toezicht op.

De betrouwbaarheid en veiligheid van lithium-ionbatterijen zijn een vrij groot probleem. Daarom moet een BMS in de batterij worden geïntegreerd. Dit systeem is verantwoordelijk voor het bewaken, evalueren, balanceren en beschermen van cellen, zodat ze niet buiten het gebied opereren dat als veilig wordt beschouwd. Dit is een essentieel onderdeel wat betreft veiligheid. Het beschermt en bewaakt de cellen in de batterij zodat ze niet overstroom, over/onder spanning, over/onder temperatuur, enz. A 72v 100ah lifepo4-batterij kan permanent beschadigd raken als de celspanning onder de 2.5 V komt. Het BMS helpt bij het bewaken van alle cellen om celbeschadiging te voorkomen in geval van over- of onderspanning.

Het BMS balanceert ook het batterijpakket terwijl het wordt opgeladen. Dit zorgt ervoor dat alle cellen volledig zijn opgeladen en dat er geen overlading optreedt. Cellen van de batterij balanceren niet automatisch wanneer de laadcyclus eindigt. Er kunnen kleine variaties in de cellen zijn, wat betekent dat de cellen niet 100% identiek kunnen zijn. Daarom kunnen sommige cellen, als ze worden gefietst, volledig worden ontladen of eerder worden opgeladen dan andere. Zonder de juiste balans kan deze variantie blijven toenemen.

Daarentegen blijft de stroom in loodzuuraccu's vloeien, zelfs nadat ze volledig zijn opgeladen. Dit veroorzaakt elektrolyse in die specifieke batterij. Dit betekent dat het water zich splitst in zuurstof en waterstof. Hierdoor kunnen andere cellen volledig worden opgeladen en op natuurlijke wijze in evenwicht worden gebracht. Bij lithiumcellen zijn volledig opgeladen cellen zeer resistent en vloeien er weinig stroom, waardoor niet alle cellen gelijkmatig worden opgeladen. Dit is de reden waarom BMS zo belangrijk is in li-ionbatterijen.

Aangepaste lithium-ionbatterij 17 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 17 Pack

JB Battery begrijpt de werking van li-ionbatterijen en heeft de knowhow en technische kennis om veilige en efficiënte batterijen te creëren. Deze Chinese fabrikant van lithiumbatterijen biedt het beste 48v lithium-ionbatterij 100ah prijs. Veel andere lithium-ionbatterijpakketten zijn toegankelijk.

Deel dit bericht


en English
X