China 36v lithium-ion deep-cycle batterijpakket en inzicht in de levensduur van de batterij

China 36v lithium-ion deep-cycle batterijpakket en inzicht in de levensduur van de batterij

China 36v lithium-ion deep-cycle batterijpakket en inzicht in de levensduur van de batterij

De levensduur van li-ionbatterijen wordt bepaald door de volledige laad- en ontlaadcycli die kunnen worden bereikt voordat de storingsdrempels worden bereikt. Dit in termen van belemmerende stijging en capaciteitsverlies. In de datasheet van Chinese fabrikant van lithiumbatterijen, verwijst het woord levenscyclus naar de levensduur van de batterij in termen van cycli die 80% van de nominale capaciteit van de batterij kunnen bereiken.

Wanneer de batterijen worden opgeslagen zonder te worden gebruikt, neemt hun capaciteit af. De kalenderlevensduur vertegenwoordigt de gehele levenscyclus van de genoemde batterijen en omvat de inactieve opslag en de levensduur.

Aangepaste lithium-ionbatterij 27 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 27 Pack

Verschillende dingen beïnvloeden de levensduur van de batterij, inclusief verschillende stressfactoren zoals de status van het laadbereik, laadstroom, ontlaadstroom en temperatuur.

In toepassingen zoals elektrische auto's, laptops en smartphones zijn batterijen niet altijd volledig opgeladen of volledig ontladen. Dit is de reden waarom de definitie van batterijduur met volledige cycli een beetje misleidend kan zijn. Vanwege dit en om de genoemde verwarring te voorkomen, is het gebruikelijk dat onderzoekers gebruik maken van cumulatieve ontlading, en het wordt gedefinieerd als het totale ladingsbedrag of Ah. Dit is gerelateerd aan een batterij in zijn levensduur of een equivalent van de volledige cycli. Dit vertegenwoordigt de som van gedeeltelijke cycli als een fractie van een volledige ontlaad- en laadcyclus.

De degradatie van batterijen tijdens opslag wordt beïnvloed door de laadtoestand en temperatuur van de batterij. De combinatie van laadtoestand en volledige lading van de accu en hoge temperatuur kan leiden tot gasvorming en capaciteitsverlies.

Wanneer de cumulatieve ontlading van de batterij in Ah wordt vermenigvuldigd met de nominale spanning, wordt de totale energie die wordt geleverd over de levensduur van de batterij gerealiseerd. Met dergelijke informatie kunnen de kosten per kWh energie worden berekend. Dit is inclusief de oplaadkosten.

vermindering
Batterijen verslechteren met de tijd en vertragen, wat een verminderde capaciteit veroorzaakt door mechanische en chemische veranderingen aan elektroden. Batterijen kunnen multifysische systemen worden genoemd en ze degraderen door verschillende gelijktijdige mechanische, chemische, elektrische en thermische storingen.

Er zijn enkele prominente mechanismen die thermische elektrolytontleding, mechanisch kraken van elektrodedeeltjes en SEI-laag, lithiumplating en elektrolyt-interfaselaag omvatten.
Als het om degradatie gaat, is alles in hoge mate temperatuurafhankelijk. Minimale degradatie is meestal ongeveer 25 graden. Dit betekent dat het toeneemt bij opslag of bij gebruik bij een temperatuur onder of boven de 25 graden. Hoge temperaturen en hoge laadniveaus versnellen het capaciteitsverlies. Koolstofanoden hebben de neiging om tijdens gebruik warmte te genereren.

Het kiezen van de juiste fabrikant van lithiumijzerfosfaat is erg belangrijk. Dit komt omdat er fouten zijn die kunnen worden vermeden, en het zijn alleen experts die de hoogste batterijen kunnen produceren. Dit omvat zaken als slechte interne ventilatie. Dergelijke problemen kunnen zowel hoge temperaturen als verlies bij hoge temperaturen veroorzaken.

Aangepaste lithium-ionbatterij 11 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 11 Pack

JB Battery is een bedrijf dat al heel lang op de markt is en de hoogste kwaliteit lithium-ion batterijen produceert en ook op maat gemaakte projecten aankan. Batterijen omvatten onder andere 72v 100 ah lifepo4-batterijpakket, 36v 100ah lithium-ionbatterij, 12v 105 ah lithium-ionbatterij. Voor meer informatie over China 36v lithium-ion deep-cycle batterijpakket, kunt u een bezoek brengen aan JB Battery op: https://www.jbbatterychina.com/ voor meer info.

Deel dit bericht


en English
X