De voor- en nadelen van lithium-ionbatterijen met voor- en nadelen

De voor- en nadelen van lithium-ionbatterijen met voor- en nadelen

De voor- en nadelen van lithium-ionbatterijen met voor- en nadelen

Lithium-ion batterijen zijn een van de beste soorten oplaadbare batterijen waar al meer dan twee decennia vraag naar en productie is. Met een hoge energiedichtheid zijn ze een betere en krachtigere keuze. Het staat waar in vergelijking met de voorheen beroemde nikkel-cadmium-varianten.

Tegenwoordig is het in China gevestigde bedrijf JBBATTERY een toonaangevende ontwikkelaar en producent van lithium-ionbatterijen. Laten we eens kijken naar de details van dit product in dit artikel.

Aangepaste lithium-ionbatterij 24 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 24 Pack

Wat vormen lithium-ionbatterijen?

Vier primaire componenten omvatten lithium-ionbatterijen. Ten eerste heeft het een kathode die verantwoordelijk is voor het bepalen van de spanning en capaciteit van het product. Het dient als de bron en oorsprong van de positief geladen lithiumionen. Vervolgens heeft het de anode die de elektrische stroom door de batterijen door en van een extern circuit mogelijk maakt en laat stromen. Wanneer de batterij volledig is opgeladen, blijven de lithiumionen hier opgeslagen.

Het derde bestanddeel van lithium-ionbatterijen is de elektrolyt. Het bestaat uit oplosmiddelen, zouten en additieven. De elektrolyt werkt als een medium, waardoor de ionen tussen de anode en de kathode kunnen bewegen.

Ten slotte hebben de batterijen een separator. Het werkt als en als een fysieke barrière tussen de twee geladen elektroden en houdt ze van elkaar gescheiden.

Voordelen van lithium-ionbatterijen

Lithium-ionbatterijen hebben tal van voordelen, waaronder de volgende:

• Energie: Lithium-ionbatterijen hebben een hogere energiedichtheid in vergelijking met andere in hun soort. Ze kunnen energie leveren tot wel 150 watt-uur per kilogram. Aan de andere kant geven nikkel-cadmium-batterijen ongeveer 60-70 WH/kg en de loodzuurbatterijen slechts 25 WH/kg.
• Ontlaadsnelheid: lithium-ionbatterijen hebben een lage ontlaadsnelheid en verliezen maandelijks slechts 5% van hun opgeslagen of geaccumuleerde lading. Ze hebben dus robuustere en stabielere oplaadmogelijkheden, waardoor ze langere tijd meegaan tussen twee opeenvolgende oplaadtijden. Andere vergelijkbare producten verliezen uiteindelijk maar liefst 20% per maand.
• Onderhoud: Lithium-ionbatterijen kunnen met minimaal tot geen onderhoud werken. Ze vereisen geen frequent en extra onderhoud en priming.
• Soorten: Verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, lithium-ion batterijen vind meerdere toepassingen gemakkelijk en efficiënt. Ze hebben ook verschillende stroomvereisten, geschikt voor verschillende soorten apparaten.
• Celspanning: Lithium-ionbatterijen kunnen een spanning van ongeveer 3.6 V per cel produceren. In vergelijking met andere typen die slechts 1.5-2 volt geven, is dit redelijk hoger. Het impliceert dat het energiebeheer van lithium-ionbatterijen beter en eenvoudiger is.

Nadelen van lithium-ionbatterijen

Net als alle andere dingen hebben lithium-ionbatterijen hun nadelen. Ze omvatten:

• Ontvlambaarheid: de elektrolyt die in lithium-ionbatterijen wordt gebruikt, is brandbaar. Bij oververhitting kan dit leiden tot kleinschalige branden.
• Bescherming: Lithium-ionbatterijen zijn relatief minder robuust dan andere oplaadbare batterijen. Daarom hebben ze bescherming nodig tegen overladen, oververhitting en volledige ontlading. Ze hebben een afschermingscircuit nodig om de stroom en spanning binnen veilige normen en limieten te houden.
• Duur: lithium-ionbatterijen hebben een duurdere productie en fabricage, waardoor ze bijna 40% duurder zijn dan de nikkel-cadmiumbatterijen.
• Veroudering: hoewel ze langer meegaan dan de andere in hun soort, hebben lithium-ionbatterijen een beperkte levensduur. Ze zijn bestand tegen ongeveer 500-1000 laad- en ontlaadcycli voordat ze defect raken. De veroudering van de batterijen vindt plaats en treedt zelfs op als ze niet in gebruik zijn.

Vanwege de nadelen krijgen lithium-ionbatterijen concurrentie van door zoutwater aangedreven batterijen.

Aangepaste lithium-ionbatterij 7 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 7 Pack

Voor meer over de voor- en nadelen van lithium-ionbatterijen, kunt u een bezoek brengen aan JB Battery op: https://www.jbbatterychina.com/china-72v-100ah-lifepo4-battery-pack-technology-overview.html voor meer info.

Deel dit bericht


en English
X