De voor- en nadelen van lithium-ionbatterijen versus lithium-polymeerbatterijen

De voor- en nadelen van lithium-ionbatterijen versus lithium-polymeerbatterijen

De voor- en nadelen van lithium-ionbatterijen versus lithium-polymeerbatterijen

De termen lithiumionbatterijen en lithium-polymeer batterijen lijkt misschien erg op elkaar. De waarheid is echter dat de twee in grote mate van elkaar verschillen. Laten we hun voor- en nadelen bespreken en uitwerken via hun verschillen in dit artikel.

Aangepaste lithium-ionbatterij 27 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 27 Pack

Batterijcomponenten

Lithium-ionbatterijen worden geleverd met vier hoofdcomponenten. Deze bestaan ​​uit een positief geladen kathode bestaande uit grafiet en een negatief geladen anode van lithium. De andere twee delen bevatten een elektrolyt en een separator tussen de twee geladen elektroden.

Lithium-polymeerbatterijen hebben een vergelijkbare opzet en structuur als die van lithium-ionbatterijen. Ze zijn echter samengesteld uit een gelachtige substantie of siliciumgrafeen.

Energiedichtheid

Lithium-ion batterijen hebben over het algemeen een hoge energiedichtheid en worden gebruikt in energieverslindende toepassingen. Dit kenmerk verhoogt ook hun levenscyclus en levensduur. De lithium-polymeerbatterijen hebben een relatief verminderde cyclustelling.

Veelzijdigheid en flexibiliteit

In termen van flexibiliteit en veelzijdigheid van constructie en toepassing zijn lithium-polymeerbatterijen de betere optie. Ze zijn er in verschillende soorten en maten en kunnen worden gebruikt in verschillende industrieën, sectoren, velden en domeinen. Ze zijn uitzonderlijk robuust en ook aanpasbaar.

Gewicht

Lithium-ionbatterijen zijn relatief zwaarder dan lithium-polymeerbatterijen. Vandaar dat de laatste wordt gebruikt in elektrische voertuigen en radiografisch bestuurbare vliegtuigen die lichtgewicht batterijen nodig hebben.

Veiligheid

Lithium-ionbatterijen hebben meer vluchtige componenten in vergelijking met lithium-polymeerbatterijen. Zo kunnen ze leiden tot kleinschalige branden wanneer ze overbelast of oververhit raken. Bovendien zijn ze onveilig bij hogere temperaturen.

Ter vergelijking: lithium-polymeerbatterijen hebben meer gevestigde veiligheidskenmerken die hen beschermen tegen elke vorm van explosie. Ze hebben een kleinere kans op lekkage vanwege hun gelachtige componenten.

Oplaadtijd

Lithium-ionbatterijen hebben meer tijd nodig om op te laden dan lithium-polymeerbatterijen. Het houdt in dat de laatste sneller klaar is voor gebruik wanneer beide tegelijkertijd worden opgeladen.

Kosten

De gebruikte materialen, het creatie- en fabricageproces en verschillende andere factoren moeten in overweging worden genomen om de kosten te schatten. Het uiteindelijke resultaat dicteert dat lithium-polymeerbatterijen duurder zijn dan lithium-ion batterijen.

Levensduur

Zowel lithium-ionbatterijen als lithium-polymeerbatterijen hebben een lange levensduur. Niettemin is de vervalcyclus van de laatste veel korter dan die van de eerste.

Lithium-polymeerbatterijen gaan dus niet zo lang mee als lithium-ionbatterijen.

Veroudering

Veroudering in het geval van batterijen verwijst niet naar hun praktische rijping. Het vertegenwoordigt hun capaciteit om lading vast te houden in de tijd.

Lithium-ionbatterijen verliezen na verloop van tijd hun lading en laadcapaciteit. Aan de andere kant behouden lithium-polymeerbatterijen beide in aanzienlijke mate.

Impedantie

De impedantie van een batterij is de effectieve weerstand die het elektrische circuit ondervindt in een wisselstroom. Het ontstaat door de gecombineerde en verzamelde effecten van de reactantie en de ohmse weerstand. Hoe hoger de impedantie, hoe beter de prestaties van de batterij.

Lithium-ionbatterijen hebben een impedantie van meer dan 100 milliohm, terwijl deze voor lithium-polymeerbatterijen groter is dan 50 milliohm.

Aanvraag

Lithium-ionbatterijen vinden toepassing in mobiele telefoons, laptops, elektrische voertuigen, energie- en energieopslag en back-upsystemen.

Lithium-polymeerbatterijen worden gebruikt in radiografisch bestuurbare apparatuur, elektronische producten, apparaten en voertuigen.

Aangepaste lithium-ionbatterij 12 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 12 Pack

Voor meer over de voor- en nadelen van lithium-ion batterijen vs lithium-polymeerbatterijen, kunt u een bezoek brengen aan JB Battery op: https://www.jbbatterychina.com/custom-li-ion-battery-packs.html voor meer info.

Deel dit bericht


en English
X