De voor- en nadelen van lithium-ionbatterijen versus nikkelmetaalhydridebatterijen

De voor- en nadelen van lithium-ionbatterijen versus nikkelmetaalhydridebatterijen

De voor- en nadelen van lithium-ionbatterijen versus nikkelmetaalhydridebatterijen

Lithium-ion batterijen en nikkel-metaalhydride (NiMH) batterijen zijn wereldwijd twee van de meest gebruikte batterijen. Sommige toepassingen vereisen echter een van de twee vanwege verschillende factoren en parameters.

Laten we in dit artikel de verschillen ontdekken tussen lithium-ionbatterijen en nikkel-metaalhydridebatterijen door hun unieke voor- en nadelen.

Aangepaste lithium-ionbatterij 26 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 26 Pack

Bestanddelen

De belangrijkste en primaire basis van een verschil tussen lithium-ionbatterijen en nikkel-metaalhydridebatterijen ligt in de materialen waarvan de samenstellende materialen. De eerste bestaat uit koolstof en lithium. Aan de andere kant wordt de laatste geleverd met waterstof, nikkel en een ander metaal, meestal titanium.

Het zeer reactieve lithium slaat de energie op in de batterijen voor lithium-ionbatterijen. In het geval van nikkel-metaalhydridebatterijen vervult waterstof deze rol.

Kosten

Ter vergelijking: nikkel-metaalhydridebatterijen zijn goedkoper dan lithium-ionbatterijen. Het kan te wijten zijn aan factoren zoals het moeizame productieproces, moeizame productie, enzovoort.

Onderzoek naar de batterijmarkt suggereert echter dat als gevolg van de toegenomen vraag naar: lithium-ion batterijen en meer innovatieve ontwikkelingsprocessen, kan de prijs in de toekomst dalen.

Gewicht

Lithium-ionbatterijen zijn aanzienlijk lichter en kleiner dan nikkel-metaalhydridebatterijen. Hoe zwaarder een batterijpakket is, des te lager zal de energiedichtheid zijn.

Om deze reden worden lithium-ionbatterijen gebruikt in hybride auto's waar het batterijvermogen de traagheid van het voertuig moet overwinnen. Ze moeten het doen zonder enige hulp van de benzine en zoveel mogelijk kilometers maken.

Oplaadtijd

Nikkel-metaalhydridebatterijen en lithium-ionbatterijen hebben bijna dezelfde hoeveelheid en hoeveelheid stroom. De tijd die nodig is voor een laad- en ontlaadcyclus is voor de laatste echter aanzienlijk korter dan voor de eerste. Lithium-ionbatterijen zijn dus sneller klaar voor gebruik dan de nikkelhydridebatterijen, zelfs als ze samen worden opgeladen.

Bovendien ondergaan of ervaren lithium-ionbatterijen geen krachtig geheugeneffect dat anders hun capaciteit kan verminderen.

Duurzaamheid

Zowel lithium-ionbatterijen als nikkel-metaalhydridebatterijen hebben voldoende duurzaamheid waardoor ze langere tijd meegaan. Toch hebben NiMH-batterijen in dit geval een voordeel ten opzichte van Li-ion-batterijen.

Terwijl lithium-ion batterijen kan extreme temperaturen niet aan, vooral de hitte, nikkel-metaalhydridebatterijen kunnen perfect werken in dezelfde omstandigheden.

Maat

Nikkel-metaalhydridebatterijen zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Met deze functie kunnen ze toepassingen vinden in verschillende sectoren, vakgebieden, domeinen en industrieën. In tegenstelling tot de meeste andere batterijen, kunnen ze in krappe ruimtes passen en worden gebruikt.

Aan de andere kant hebben lithium-ionbatterijen een vaste reeks maten. Ze worden alleen in dit bereik vervaardigd. Zo hebben ze hun applicaties voorbestemd.

Battery Charger

Een enorm voordeel van nikkel-metaalhydridebatterijen is dat ze kunnen worden opgeladen met verschillende laders en niet met hun unieke. Bij lithium-ionbatterijen is dat niet het geval. Elke variëteit van hen heeft een bepaalde oplader die het moet hebben om opgeladen te worden.

Vanwege deze functie wordt het buitengewoon moeiteloos en niet veeleisend om de nikkel-metaalhydridebatterijen op te laden, zelfs als hun oplader zoekraakt of beschadigd raakt.

Opladen en spanningsverlies

Lithium-ionbatterijen hebben een bijkomend voordeel ten opzichte van nikkel-metaalhydridebatterijen. Dit komt omdat ze na verloop van tijd hun lading of spanning niet verliezen. Zo gaan ze lang mee en leveren ze een bijna 100% werkoutput voor elk gebruik.

Aangepaste lithium-ionbatterij 7 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 7 Pack

Voor meer informatie over de voor- en nadelen van lithium-ionbatterijen versus nikkel-metaalhydride-batterijen, kunt u een bezoek brengen aan JB Battery op: https://www.jbbatterychina.com/custom-nimh-battery-packs.html voor meer info.

Deel dit bericht


en English
X