De verschillen tussen lithium-ionbatterijen en loodzuurbatterijen

De verschillen tussen lithium-ionbatterijen en loodzuurbatterijen

De verschillen tussen lithium-ionbatterijen en loodzuurbatterijen

Recentelijk, lithium-ion batterijen zijn in opkomst als vervanging voor loodzuuraccu's en nemen in de meeste gevallen hun plaats in. Laten we de twee vergelijken en contrasteren om hun voor- en nadelen in dit artikel naar voren te brengen.

Aangepaste lithium-ionbatterij 26 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 26 Pack

Kosten

De kosten van een batterij zijn afhankelijk van een enorm aantal factoren, variërend van de constructie, de vraag, de toepassing, het fabricageproces en de distributie, enzovoort. Als we alle noodzakelijke punten in overweging nemen, kunnen we vaststellen dat loodzuurbatterijen de meer kosteneffectieve optie zijn.

Oplaadtijd

Het laadrendement van een loodzuuraccu is in de meeste gevallen slechts 75%. Daarom vereist het over het algemeen meer tijd en energie voor het opladen, maar levert het minder stroom dan het ontvangt. Het kan meer dan zes tot acht uur duren om het hele oplaadproces te voltooien.

Aan de andere kant kunnen lithium-ionbatterijen in korte tijd tot 100% van hun totale capaciteit opladen. Ze kunnen bijna dezelfde hoeveelheid energie leveren als ontvangen en het laadproces voltooien in slechts 25 minuten.

Met deze functie kunnen individuen lithium-ionbatterijen veel sneller gebruiken dan de loodzuurbatterijen, zelfs als ze tegelijkertijd beginnen met opladen.

Gewicht van de batterij

Over het algemeen wegen lithium-ionbatterijen ongeveer 6 kg, terwijl loodzuurbatterijen ongeveer 30 kg wegen. Het verschil in gewicht betekent dat de eerste bijna vijf keer lichter is dan de laatste.

Het lichtgewicht karakter van lithium-ionbatterijen stelt hen in staat om toepassingen te vinden in apparaten zoals laptops en mobiele telefoons waar een kleinere massa gunstig is.

Onderhoud

Loodzuuraccu's hebben veel onderhoud nodig. Het onderhoud kan bestaan ​​uit het repareren van het vulsysteem, het verwijderen van oxide van de terminals en de elementen, en andere noodzakelijke procedures. Deze processen moeten regelmatig worden uitgevoerd om een ​​lange levensduur te garanderen. Een combinatie hiervan zorgt er dus voor dat de onderhoudslading van loodzuuraccu's aanzienlijk wordt verhoogd.

In tegenstelling, lithium-ion batterijen minimaal tot geen onderhoud nodig hebben. Er zijn dus geen extra uitgaven voor onderhoud van gas, water en infrastructuur nodig.

Duurzaamheid

Lithium-ionbatterijen hebben een hoger aantal cycli van opladen en ontladen en dus een langere levensduur. Ze kunnen hun hele leven blijven werken met consistente en bevredigende effectiviteit, prestaties en output.

Dit is niet het geval voor loodzuuraccu's, aangezien deze minder dan drie keer zo lang meegaan als lithium-ionaccu's. Bovendien werken ze niet voor 100%, waardoor ze na verloop van tijd hun capaciteit verliezen.

Veiligheid

Loodzuuraccu's hebben nauwelijks veiligheidsmaatregelen en kunnen tijdens het laadproces waterstofgas afgeven. Ze worden niet geleverd met voldoende bescherming tegen oververhitting, overladen en andere gerelateerde gevaren.

Aan de andere kant geven lithium-ionbatterijen geen emissies af en hebben ze verschillende kenmerken voor een goede beveiliging. Ze worden geleverd met automatische ontkoppeling, balancering, afstandsbediening en beheersystemen.

Energiedichtheid

Lithium-ionbatterijen hebben een aanzienlijk hogere energiedichtheid in vergelijking met loodzuurbatterijen. De eerste kan een waarde hebben van meer dan tien keer die van de laatste. Daarom worden loodzuuraccu's gebruikt op plaatsen waar de ruimte rijk is met een lage energiebehoefte. Omgekeerd vinden lithium-ionbatterijen toepassing in energieverslindende telescopen.

Aangepaste lithium-ionbatterij 3 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 3 Pack

Toepassingen

Loodzuurbatterijen worden gebruikt in goederenbehandelingsindustrieën, stationaire opslag, noodverlichting, elektrische voertuigen en rolstoelen, onderzeeërs, vorkheftrucks, enz. Lithium-ionbatterijen vinden toepassing in stadsbussen, noodstroomopslag- en back-upsystemen, alarmen, bewakingscamera's, medische apparatuur, telefoons, tablets, enzovoort. Voor meer informatie over de verschillen tussen: lithium-ionbatterijen en loodzuurbatterijen, kunt u een bezoek brengen aan JB Battery op: https://www.jbbatterychina.com/lithium-ion-vs-lead-acid-batteries.html voor meer info.

Deel dit bericht


en English
X