Het verschil tussen lithium-ionbatterijen versus lithium-ijzerfosfaatbatterijen

Het verschil tussen lithium-ionbatterijen versus lithium-ijzerfosfaatbatterijen

Het verschil tussen lithium-ionbatterijen versus lithium-ijzerfosfaatbatterijen

Lithium-ijzerfosfaat (LiFePO4) batterijen zijn een categorie of soort lithium-ionbatterijen die relatief nieuw op de markt zijn. Desalniettemin zijn beide typen uniek in hun verschillende aspecten en blinken ze uit in bepaalde gebieden, industrieën, domeinen en toepassingen.
Laten we de voor- en nadelen van lithium-ionbatterijen en lithiumijzerfosfaatbatterijen vergelijken om hun verschillen in dit artikel te vinden.

Aangepaste lithium-ionbatterij 24 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 24 Pack

COMPONENTEN

Lithium-ionbatterijen bestaan ​​voornamelijk uit lithiummangaandioxide of lithiumkobaltdioxide als materiaal voor de kathode. Ze hebben een secundaire celconstructie met meerdere lagen lithium samen met een elektrolyt. Bovendien hebben ze een grafietanode en een separator tussen de twee geladen elektroden.

Lithium-ijzerfosfaatbatterijen hebben een vergelijkbare structuur en constructie als lithium-ionbatterijen. Ze worden echter geleverd met lithiumijzerfosfaat als het samenstellende materiaal voor de kathode en koolstof voor de anode.

Energiedichtheid

Te gebruiken zowel lithium-ion batterijen en lithium-ijzerfosfaatbatterijen hebben een aanzienlijk hoge energiedichtheid. Toch blinkt de eerste meer uit in deze factor. In de meeste gevallen bedraagt ​​de energiedichtheid van lithium-ionbatterijen ongeveer 150 Wh/kg tot 200 Wh/kg. Het is gewoonlijk ongeveer 90 Wh/kg tot 120 Wh/kg voor lithium-ijzerfosfaatbatterijen.

Daarom dienen lithium-ionbatterijen als de betere keuze voor energieverslindende toepassingen die de batterijcapaciteit leegmaken. Ze kunnen ook sneller opladen.

Veiligheid

Lithium-ijzerfosfaatbatterijen hebben een superieure en meer significante chemische en thermische stabiliteit en worden geleverd met andere geschikte en uitstekende veiligheidsvoorzieningen. Ze zijn onbrandbaar, zelfs bij intensief gebruik, misbruik en verkeerde behandeling tijdens het ontladen en opladen. Deze batterijen hebben een hogere weerstand tegen temperatuurschommelingen en thermische runaway. Ze zijn bestand tegen grote hoeveelheden hitte zonder te smelten of te ontbinden. Daarnaast zijn lithium-ijzerfosfaatbatterijen niet samengesteld uit giftige stoffen. Ze zijn dus volkomen veilig voor gebruik en toepassing.

Hoewel lithium-ionbatterijen ook uitstekende veiligheidskenmerken en -kenmerken hebben, zijn ze niet zo gunstig als lithiumijzerfosfaatbatterijen. Het is omdat deze batterijen oververhit kunnen raken, zelfs onder vergelijkbare laadomstandigheden. Ze kunnen ook gevaarlijke stoffen bevatten die niet veilig zijn voor blootstelling aan mensen.

Afmetingen en gewicht

Lithium-ionbatterijen zijn aanzienlijk kleiner en lichtgewicht in vergelijking met lithium-ijzerfosfaatbatterijen. Om deze reden vinden ze toepassingen in draagbare apparaten of apparaten die moeiteloos moeten worden gedragen en opgetild.

Levenscycli

Lithium-ijzerfosfaatbatterijen worden geleverd met en bieden ongeveer 1000 tot 10,000 levenscycli. Het houdt in dat ze een lange levensduur hebben en langdurig kunnen worden gebruikt. Ze kunnen perfect werken en hebben een aanzienlijk tijdsverschil tussen hun oplaadtijden. Dit betekent dat ze niet vaak hoeven te worden opgeladen.

Voor lithium-ionbatterijen maken hun hoge energiedichtheden ze onstabieler. Ze hebben dus een lager aantal levenscycli dat op een getal of getal van ongeveer 500 tot 1000 staat.

Opbergen

Als ze ongebruikt blijven, verliezen alle batterijen een deel van hun lading als gevolg van interne chemische reacties. Deze vinden plaats in hun cellen, wat resulteert in een algeheel capaciteitsverlies. In dit opzicht bieden zowel lithium-ijzerfosfaatbatterijen als lithium-ionbatterijen goede opslagvoordelen die lang meegaan.

Ter vergelijking: lithium-ijzerfosfaatbatterijen hebben een houdbaarheid van ongeveer 350 dagen en lithium-ionbatterijen kunnen ongeveer 300 dagen meegaan.

Aangepaste lithium-ionbatterij 19 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 19 Pack

Voor meer informatie over het verschil tussen lithium-ionbatterijen vs lithium-ijzerfosfaatbatterijen, kunt u een bezoek brengen aan JB Battery op: https://www.jbbatterychina.com/custom-lifepo4-battery-packs.html voor meer info.

Deel dit bericht


en English
X