Aangepaste lithium-ionbatterijen voor elektrische auto's en de noodzaak van een BMS

Aangepaste lithium-ionbatterijen voor elektrische auto's en de noodzaak van een BMS

Aangepaste lithium-ionbatterijen voor elektrische auto's en de noodzaak van een BMS

Een batterijbeheersysteem of BMS is bij de meeste batterijpakketten inbegrepen om de betrouwbaarheid en functionaliteit van de batterij te beoordelen. Bij het overwegen van lithium-ion batterijen, vragen de meeste mensen zich misschien af ​​hoe noodzakelijk het BMS werkelijk is en of het echt nodig is.

Lithium-ionbatterijen hebben het beheersysteem niet echt nodig om te functioneren of te werken. Het is vrij eenvoudig om meerdere batterijcellen binnen een serie aan te sluiten en een pakket te maken zonder een batterijbeheersysteem toe te voegen. Het is mogelijk om dingen van stroom te voorzien en dergelijke batterijen op te laden zonder enige incidentie. Echter, in termen van levensduur en veiligheid blijkt een BMS erg belangrijk en nuttig te zijn.

Aangepaste lithium-ionbatterij 26 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 26 Pack

Batterijbeheer
Lithiumbatterijbeheersystemen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat de cellen binnen veilige grenzen kunnen werken. Het systeem moet actie ondernemen als een cel in het pakket buiten de ingestelde limieten begint te bewegen.

Het soort actie dat door het BMS wordt ondernomen, hangt meestal af van het ontwerp en hoe het werkt. In de meeste gevallen wordt de belasting uitgeschakeld wanneer de spanning te laag is. Het houdt ook in dat de opladers moeten worden losgekoppeld als de spanning te hoog wordt.

Een BMS controleert ook de celspanning afzonderlijk voor alle cellen in een pakket. Als een van de cellen iets hoger is dan andere, wordt dit gecorrigeerd. Op deze manier krijgen de cellen geen te lage of gevaarlijk hoge spanningen die voor problemen kunnen zorgen. De hoge spanningen veroorzaken batterijbranden. De temperatuur van batterijen moet te allen tijde worden gecontroleerd. Het is niet verstandig om op een oplader te vertrouwen of de batterij volgens de instructies te gebruiken. Er kan van alles mis gaan, en als het BMS intact is, worden veel slechte dingen voorkomen.

GBS-functionaliteit
Bewust zijn van de functionaliteit van BMS is belangrijk. Er zijn zoveel interpretaties van BMS die het soort functies bepalen dat wordt uitgevoerd. De meeste zijn afhankelijk van de tussenkomst van gebruikers. Het is belangrijk om een ​​goede fabrikant te vinden die het juiste systeem in het juiste accupakket gebruikt.

Loodzuuraccu's hebben geen accubeheersysteem nodig. Dit komt omdat de kans dat de loodzuuraccu in brand vliegt erg klein is. Hierdoor is het een stuk veiliger om dit type accu op te laden en te ontladen. Dit komt door de gebruikte ingrediënten. De reden is ook hoe cellen zich gewoonlijk gedragen wanneer ze volledig zijn opgeladen. De loodzuuraccu's zijn vaak gemaakt van cellen die in een serie staan. Wanneer de ene cel meer is opgeladen dan de andere en sneller de volledige lader bereikt dan andere, wordt de stroom heel eenvoudig door de cel geleid, maar blijft binnen de redelijke spanningslimiet. Dit is zelf-egaliserend.

Voor lithium-ionbatterijen is het gedrag anders. Na een volledige lading kan de spanning tot zeer gevaarlijke niveaus stijgen. Dit is wat er nodig is om de spanning binnen een pakket te bewaken en te regelen. Het BMS is dan ook een belangrijk onderdeel van dit type batterij.

Aangepaste lithium-ionbatterij 10 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 10 Pack

JB Battery creëert enkele van de meest betrouwbare batterijopties die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Lithium-ionbatterijen voor elektrische auto's, lithium-ionbatterijen voor een elektrische rolstoel, 12v lithium-ionbatterij voor robotica, lifepo4 lithium-golfwagenbatterij 48v 1o0ah behoren tot de aangepaste batterijen die toegankelijk zijn bij deze fabrikant.

Voor meer informatie over op maat gemaakte lithium-ionbatterijen voor elektrische auto's en de noodzaak van een BMS, kunt u een bezoek brengen aan: JB Batterij China at https://www.jbbatterychina.com/is-72v-100ah-lifepo4-the-same-as-lithium-ion-golf-cart-battery.html voor meer info.

Deel dit bericht


en English
X