Waarom lithium-ionbatterijen voor elektrische voertuigen de voorkeur hebben boven loodzuurbatterijen

Waarom lithium-ionbatterijen voor elektrische voertuigen de voorkeur hebben boven loodzuurbatterijen

Waarom lithium-ionbatterijen voor elektrische voertuigen de voorkeur hebben boven loodzuurbatterijen

Loodzuurbatterijen bestaan ​​al meer dan 150 jaar; dit is een technologie die in zoveel verschillende toepassingen wordt gebruikt. Loodzuur batterijen hebben hun eigen voordelen, ook al zijn er tegenwoordig nadelen en veel andere technologieën, die specifieke technologische behoeften begrijpen.

Aangepaste lithium-ionbatterij 24 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 24 Pack

Tegenwoordig hebben lithiumbatterijen het overgenomen en worden ze gebruikt om de oudere technologie te vervangen. Lithium-ionbatterijen zijn echt aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar lichtere batterijopties. Lithium-ionbatterijen zijn erg licht, vooral in vergelijking met loodzuurbatterijen. In de loop der jaren zijn er veel verbeteringen aangebracht aan de li-ionbatterijen om ze nog beter te maken. Er worden ook verschillende chemische stoffen gebruikt, waaronder lithiumpolymeer, lithium-ionfosfaat en lithium-ion. Er zijn ook enkele andere exotische variaties op de markt verkrijgbaar van verschillende fabrikanten.

Lifepo4-batterijen
Lithium-ijzerfosfaat- of lifepo4-batterijen zijn een grote verbetering ten opzichte van loodzuurbatterijen. Dit in termen van houdbaarheid, capaciteit en gewicht. Dit maakt ze voor velen een voorkeurskeuze en een betrouwbaar alternatief. De batterijen zijn zeer veilig en raken niet oververhit. Dit geldt zelfs als ze lek raken.

Het kathodemateriaal dat is gebruikt om te creëren lifepo4 lithium golfkar batterij 48v 100ah is ongevaarlijk, wat betekent dat er geen nadelige gevolgen zijn voor het milieu en de gezondheid. Zuurstof is sterk gebonden aan het molecuul en het is hoogst onwaarschijnlijk dat de batterij kan ontbranden. Lifepo4-batterijen zijn doorgaans stabieler vanwege hun chemie. Dit is de reden waarom sommige accu's wel met loodzuur geconfigureerde acculaders accepteren. Lifepo4-batterijen hebben de neiging minder energierijk te zijn in vergelijking met lithium-polymeer en lithium-ion. Fosfaat en ijzer zijn goedkoper en overvloedig aanwezig, dus de extractiekosten zijn redelijk.

Lithium-ion
Lithium-ionbatterijen zijn energierijk in vergelijking met andere batterijen. Veiligheid is echter een issue. Met de huidige technologie en verschillende beveiligingsfuncties maken de meeste fabrikanten 48v lithium-ion golfkar-accu's met BMS.

Lithium-kobaltoxide of lico02 is de meest voorkomende batterijoptie. De zuurstof in de chemie is niet erg goed gebonden. Als dingen warm worden tijdens het ontladen en opladen of zelfs bij intensief gebruik, bestaat er kans op brand.

Een batterij die vlam vat, kan ernstig zijn, vooral bij grote toepassingen zoals lithium-ionbatterijpakketten voor elektrische voertuigen of vliegtuigen. Om dit soort problemen tegen te gaan, worden de beste lithium-ionbatterijen geleverd met BMS. Mocht er oververhitting optreden, dan detecteert het systeem de stroomtoevoer en sluit deze af om incidenten te voorkomen. Dit zorgt ervoor dat alle processen nauwkeurig worden bewaakt.

Lood-zuur
Loodzuur is veel goedkoper en heeft zich door de jaren heen bewezen. Deze batterijen worden nog steeds gebruikt in veel toepassingen voor elektrische auto's en in starttoepassingen. Wanneer lithium-ionbatterijen worden vergeleken met loodzuurbatterijen, is het belangrijkste nadeel de slechte prestaties bij lage temperaturen. Bedrijfstemperaturen, gewichtscapaciteit en vermindering van kooldioxide zijn echter belangrijke factoren in veel toepassingen. Lithium-ionbatterijen blijven superieur en zijn tegenwoordig een standaard in veel industrieën.

Aangepaste lithium-ionbatterij 12 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 12 Pack

JB Battery maakt enkele van de beste op maat gemaakte EV-batterijpakketten, lithium-ionbatterijen voor elektrische rolstoelen en lifepo4 lithium-golfkarbatterijen. Voor meer informatie over lithium-ionbatterijen voor elektrische voertuigen auto's,u kunt een bezoek brengen aan JB Battery China op: https://www.jbbatterychina.com/custom-li-ion-battery-packs.html voor meer info.

Deel dit bericht


en English
X