Aangepaste lithium-ion EV-batterijpakketten voor UTV-auto's voor elektrische voertuigen en de redenen voor brandgevallen

Aangepaste lithium-ion EV-batterijpakketten voor UTV-auto's voor elektrische voertuigen en de redenen voor brandgevallen

Aangepaste lithium-ion EV-batterijpakketten voor UTV-auto's voor elektrische voertuigen en de redenen voor brandgevallen

Lithium-ion batterijen bestaan ​​al tientallen jaren en zijn sinds de jaren '90 in de handel verkrijgbaar. Er zijn zoveel dingen die het gebruik van lithium-ionbatterijen hebben overgenomen, waaronder auto's, ruimtestations, smartphones en alles daartussenin. Dit is de reden waarom het handhaven van de veiligheid van batterijen tegenwoordig zo belangrijk is.

Aangepaste lithium-ionbatterij 22 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 22 Pack

Waarom lithium-ion?
Er zijn veel batterij-opties, maar iedereen lijkt gek te zijn op lithium-ion. De populariteit van de batterij is te danken aan het soort vermogen in vergelijking met het gewicht en de grootte. Gewoonlijk kan een lithium-ionbatterij tot 150 watt-uur elektriciteit opslaan in een batterij van één kilogram. Dit in vergelijking met een NiMH-batterijpakket dat 100 watt uur per kg opslaat en loodzuurbatterijen met een waarde van 25 watt per kg. Als je lithium-ion zou matchen met loodzuuraccu's, dan zou je 6 kg loodzuur nodig hebben om een ​​kg lithium-ion te evenaren. Dit is een ongelooflijk en zeer significant verschil.

Het grootste nadeel van lithium-ionbatterijen is dat ze erg gevoelig zijn voor extreme temperaturen en zeer ontvlambaar zijn. De batterijpakketten hebben ook de neiging om veel sneller te degraderen bij blootstelling aan hitte. Bij een storing kan de accu ontvlammen, met grote schade als gevolg. Het is belangrijk om richtlijnen en maatregelen te hebben voor de veiligheid van batterijen.

Waarom vatten ze vuur?
Verschillende redenen kunnen leiden tot: lithium-ion batterijen vlam vatten, en ze omvatten:
1. Fabricagefouten:
Productiefouten kunnen ervoor zorgen dat er tijdens de productieperiode onzuiverheden of metaaldeeltjes in de cel komen. Daarom moeten fabrikanten ervoor zorgen dat de batterijen worden vervaardigd in gecontroleerde cleanrooms. Het dunner worden van separatoren is een ander defect dat alleen zichtbaar kan worden als de batterij in gebruik is. Het is belangrijk om strenge kwaliteitstests uit te voeren voordat u batterijen verkoopt.
2. Ontwerpfouten:
Autobedrijven ontwerpen graag slanke en gestroomlijnde auto's om maximale prestaties en actieradius te bieden. Dergelijke ontwerpen zorgen ervoor dat fabrikanten compacte batterijontwerpen maken waarbij cellen in kleinere lichamen zijn verpakt, wat de batterij kan beschadigen. Een ontwerpcompromis kan de separator of elektroden beschadigen en kortsluiting veroorzaken. Er zijn er ook die een goed ventilatie- of koelsysteem missen, wat hoge temperaturen kan veroorzaken.
3. Onjuist of abnormaal gebruik
Er zijn externe factoren die tot een explosie kunnen leiden, zoals het bewaren van batterijen in de buurt van warmtebronnen. Wanneer de batterij per ongeluk of opzettelijk wordt binnengedrongen, kan kortsluiting en vervolgens brand ontstaan. Accupacks voor elektrische voertuigen mogen niet zonder toestemming worden gedemonteerd. Als dit gebeurt, kan de garantie worden ingetrokken.
4. Problemen met de oplader
Er zijn momenten waarop de gebruikte opladers slecht geïsoleerd zijn, en dit kan de batterij beschadigen. Opladers kunnen kortsluiting veroorzaken en warmte genereren in de buurt van de batterij; dit kan leiden tot storingen en schade. Niet-officiële opladers kunnen erg schadelijk zijn voor batterijen.

lithium-ion golfkar batterij conversie

lithium-ion golfkar batterij conversie

Kiezen voor JB Battery betekent het voorkomen van al deze problemen. Dit komt doordat de batterijen onder strikte instructies en supervisie tot stand komen. Er worden ook tests gedaan om ervoor te zorgen dat alle componenten van de beste kwaliteit zijn en de montage perfect is uitgevoerd. JB Battery is al heel lang op de markt en maakt enkele van de beste op maat gemaakte EV-batterijpakketten, 48v lithium-ion golfkar-batterijpakket met BMS, 12v lithium-ionbatterij voor robotica en 24v lithium-ionbatterij voor elektrische scooter , oa.Voor meer over aangepaste lithium-ion EV-batterijpakketten voor UTV-auto's van elektrische voertuigen en de redenen voor brandgevallen kunt u een bezoek brengen aan: JB Batterij China at https://www.jbbatterychina.com/custom-battery.html voor meer info.

Deel dit bericht


en English
X