Hoe kan ik een OEM lithium-ionbatterijpakket 48V langer laten meegaan?

Hoe kan ik een OEM lithium-ionbatterijpakket 48V langer laten meegaan?

Hoe kan ik een OEM lithium-ionbatterijpakket 48V langer laten meegaan?
Het lijdt geen twijfel dat een OEM lithium-ion batterijpakket is erin geslaagd de werking van elektronica, auto's en andere apparaten/apparaten te veranderen. Deze batterijen hebben de afgelopen tijd bewezen een volledige definitie van betrouwbaarheid te zijn. Een OEM lithium-ionbatterijpak is bijvoorbeeld gebouwd om langer mee te gaan in vergelijking met conventionele batterijen die u op de markt zult vinden. Weet je dat het tot 5 of zelfs 7 jaar mee kan gaan? Er zijn gevallen waarin gebruikers hebben getuigd dat hun batterijen tot 10 jaar meegaan.

Aangepaste lithium-ionbatterij 24 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 24 Pack

Hier is het grootste probleem
Na het bovenstaande te hebben gelezen, is het belangrijk op te merken dat niet elke gebruiker dit voordeel van duurzaamheid en betrouwbaarheid heeft kunnen ervaren waarvan bekend is dat een OEM-lithium-ionbatterij biedt. Met andere woorden, de lithium-ionbatterijen van sommige mensen gaan niet mee zoals verwacht. De kans is natuurlijk heel groot dat je je afvraagt ​​of je een originele li-ion accu hebt gekocht of niet.

De waarheid is dat uw lithium-ionbatterij niet meegaat zoals verwacht vanwege een aantal dingen die u doet. Dit bericht is erop gericht om dergelijke fouten te onthullen, zodat u ze zoveel mogelijk kunt vermijden. U zult versteld staan ​​hoe deze tips kunnen helpen om de levensduur van uw OEM Lithium-ion accupack te verlengen.

Vermijd opladen tot volledige capaciteit
Als het gaat om het stellen van vragen over de levensduur van een li-ionbatterij, blijft dit een van de grootste verdachten. Het is gemakkelijk om in de verleiding te komen om zo'n batterij tot 100% op te laden. Er zijn veel tutorials die je aanmoedigen om dit te doen. Dit kan er echter alleen maar toe leiden dat de levensduur geleidelijk wordt verkort. Waar het hier om gaat, is dat u moet voorkomen dat uw li-ionbatterij volledig wordt opgeladen. In vergelijking met andere chemische stoffen lijken lithium-ionbatterijen erg gevoelig te zijn voor hoge floatspanningen. Hierdoor neemt de capaciteit van uw accu geleidelijk af.

Het is van cruciaal belang dat u goed oplet hoe uw batterij wordt opgeladen. Met andere woorden, probeer te kijken naar de vooruitgang die het boekt. Zodra het ongeveer 80-85% is, moet het laadproces worden gestopt. Dit zal helpen om ervoor te zorgen dat het veel langer meegaat.

Belangrijke punten om op te merken
• Laad uw li-ionbatterij niet op tot 100%
• De aanbevolen normale oplaadsnelheid is 80-85%
• Lithium-ionbatterijen hebben een hoge floatspanning die hoog is

Gedeeltelijke ontladingscycli gebruiken
Dit is een andere valkuil waar veel mensen zich schuldig aan maken als het gaat om hoe een OEM Lithium-ion batterijpakket moet worden gebruikt nadat deze is opgeladen. Nogmaals, het is altijd verleidelijk om de batterij te gebruiken die is opgeladen tot wanneer het vermogen daalt tot ongeveer 5% of 10%. Veel mensen denken dat er niets mis is met deze beslissing. De waarheid is dat een dergelijke mentaliteit verkeerd is en ervoor kan zorgen dat de batterij niet lang meegaat.

Het beste wat u altijd kunt doen, is ongeveer 30-40% van uw batterij gebruiken. Laat het daarna opladen tot ongeveer 80-85%, zoals hierboven uitgelegd. Geloof het of niet, dit kan helpen om je batterij jarenlang gezond te houden. Er zijn mensen die hun batterijen zelfs gebruiken totdat ze leeg zijn tot nul procent. Dit is een belangrijke actie die de levensduur kan verkorten zonder dat u het weet. Probeer daarom zoveel mogelijk om ervoor te zorgen dat het wordt vermeden.

Belangrijke punten om op te merken
• Volledige ontladingscycli kunnen uw lithium-ionbatterij doden
• Vermijd het gebruik van uw li-ionbatterij totdat deze tot 0% is gedaald
• Gebruik altijd slechts 40-50% voor het opladen

Hoge laad- en ontlaadstromen
Er is een serieuze discussie geweest over hoge laad- en ontlaadstromen, inclusief of dit de levensduur van een lithium-ionbatterij kan beïnvloeden. Het simpele antwoord op deze vraag is ja, dat is heel goed mogelijk. In eenvoudige bewoordingen gaat uw batterij niet lang mee als deze wordt blootgesteld aan hoge laad- en ontlaadstroom. Wanneer de valuta bijvoorbeeld hoger is dan 12 volt, zal de batterij worden belast zonder dat u het weet. Hoewel hij aan het opladen is, is het slechts een kwestie van tijd voordat belangrijke onderdelen beschadigd raken.

Nogmaals, vermijd het opladen van uw batterij met een lage spanning. Telkens wanneer u merkt dat de spanning laag is, moet u deze niet opladen. Dit zorgt ervoor dat het zo lang meegaat als verwacht. De waarheid is dat li-ionbatterijen sterk en betrouwbaar kunnen zijn. Ze kunnen echter ook beschadigd raken door hoog- en laagspanning. Nogmaals, de stroombron waaruit ze worden opgeladen, is cruciaal. Het wordt ten zeerste aanbevolen om de instructies van fabrikanten op te volgen met betrekking tot waar en hoe ze moeten worden opgeladen.

Belangrijke punten om op te letten
• Lage spanning kan uw li-ionbatterij beschadigen
• Het kan ook worden beschadigd door hoogspanning
• Als u niet duidelijk bent over de aanbevolen spanning, vraag het dan aan de fabrikant

Ongunstige temperatuur
Waar uw OEM Lithium-ion batterijpakket niet op de juiste plaats wordt bewaard, kan het gemakkelijk worden aangetast door ongunstige temperatuur. Het lijdt geen twijfel dat deze batterijen geweldig zijn als het gaat om het produceren van optimale prestaties bij hoge temperaturen. U moet echter voorzichtig zijn met waar de uwe wordt opgeslagen. Studies hebben aangetoond dat wanneer een plaats extreem koud is, ze nadelig kunnen worden beïnvloed. In een dergelijk geval kan een li-ionbatterij die minimaal 5 uur moet meegaan, worden teruggebracht tot 3 uur.

Net zoals koud weer andere batterijen kan beïnvloeden, geldt dit ook voor lithium-ionbatterijen. In een situatie waarin de temperatuur lager is dan 320C, kunt u verwachten dat de prestaties afnemen. Als u het in dergelijke omstandigheden blijft gebruiken, kan dit uiteindelijk de levensduur verkorten.

Belangrijke punten om op te merken
• Extreem hoge temperatuur is niet goed voor li-ionbatterijen
• Bewaar ze niet op koude plaatsen

Aangepast batterijpakket

Aangepast batterijpakket

Conclusie
Uit de bovenstaande details is het duidelijk dat u veel fouten begaat die de algehele levensduur van uw lithium-ionbatterij lijken te beïnvloeden. Hoewel deze batterijen robuust zijn gemaakt, betekent dit niet dat u deze problemen niet moet vermijden.

Voor meer over een OEM lithium-ion batterijpakket 48V,u kunt een bezoek brengen aan JB Battery China op: https://www.jbbatterychina.com/china-48v-100ah-lithium-ion-golf-cart-battery-pack-with-bms-and-its-idealness.html voor meer info.

Deel dit bericht


en English
X