Waarom boten overstappen op de nieuwe waterdichte 48V 200Ah lithium-ion deep-cycle accu Marine

Waarom boten overstappen op de nieuwe waterdichte 48V 200Ah lithium-ion deep-cycle accu Marine

Waarom boten overstappen op de nieuwe waterdichte 48V 200Ah lithium-ion deep-cycle accu Marine
Steeds meer booteigenaren gebruiken lithium-scheepsaccu's voor het aandrijven van hun boten. Het is veilig om te zeggen dat dit om goede redenen de nieuwste trend is geworden. Een nadere bestudering van de lithium-scheepsaccu zal ons zeker een duidelijker beeld geven waarom mensen de overstap maken. Dit artikel gaat in op de meest recente veelgestelde vragen over de nieuwe 48V lithium-ionbatterij marinier. Ik denk dat je na het lezen van dit stuk beter in staat bent om te beslissen over de batterij. Laten we beginnen met de allereerste populaire vraag online;

Aangepaste lithium-ionbatterij 22 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 22 Pack

Waarom kiezen booteigenaren voor deze accu?
De 48V lithium-scheepsaccu's zijn op geen enkele manier te vergelijken met loodzuuraccu's. Dat komt omdat ze hebben bewezen efficiënter en lichter te zijn en een vermogen te leveren dat meer dan acht keer zo hoog is als wat je van loodzuuraccu's kunt krijgen. Wanneer u deze functies bij elkaar optelt, worden lithium-ionbatterijen een betrouwbaardere optie voor boottoepassingen.

Gewichts- en maatvermindering
Boten zijn meestal ontworpen met gewichtsbeperkingen. Dat betekent dat de hoeveelheid gewicht op een boot van groot belang is. De prestaties van een boot hebben een indirecte correlatie met het gewicht. Hoe lichter het gewicht, hoe beter de prestaties.
Lithiumbatterijen zijn niet zo zwaar als hun loodzuur-tegenhanger, ook al hebben ze hetzelfde vermogen. Ze zijn slechts 50% zo zwaar als loodzuuraccu's. Een loodzuuraccu van 100 aH kan bijvoorbeeld wel 60 pond of 80 pond wegen. Het werkelijke gewicht is afhankelijk van het model van de batterij.

Hogere laad-ontlaadcycli
Loodzuuraccu's die speciaal voor boten zijn gemaakt, hebben normaal gesproken een laad-ontlaadcyclus tussen 500 en 1000. Aan de andere kant, als je het vergelijkt met een lithiumbatterij, variëren hun laad-ontlaadcycli tussen 3000 en 3500.
Dat is niet alles, de levensduur van een loodzuuraccu wordt grotendeels bepaald door hoeveel onderhoud de accu krijgt. In schril contrast hiermee hoef je geen onderhoud te plegen aan lithium-ion accu's voordat ze lang mee kunnen gaan en optimaal kunnen presteren.

Meer energieopslag
Een loodzuuraccu laten leeglopen tot onder de 50% is slechts een excuus om de accu te beschadigen en de levensduur te verkorten. Als alternatief kunnen de meeste lithiumbatterijen tot tachtig procent leeglopen en gebeurt er niets. De nieuwe 48V Lithium-ionbatterij Marine kan tot 100% ontladen en de levensduur van de batterij is in orde zonder schade aan de batterij te veroorzaken.
Blijkbaar hebben lithium-scheepsbatterijen meer opslagruimte. Dit is een van de vele voordelen die het heeft ten opzichte van andere batterijen.

goedkopere
Wanneer u een lithium-ion-scheepsaccu aanschaft, blijkt de vooruitbetaling meestal duurder te zijn. Dat komt omdat de kosten aanzienlijk hoger zijn dan die van een loodzuuraccu. maar in de echte zin zijn ze goedkoper dan loodzuurbatterijen.
Weet u dat een lithium-scheepsaccu tot 5 keer het equivalent van een loodzuuraccu kan meegaan? Dat betekent dat u 5 loodzuuraccu's zou hebben gekocht in plaats van één lithium-ionaccu.
Hiertoe worden lithium-ionbatterijen als goedkoper beschouwd, gezien hun langere levensduur en verhoogde efficiëntie. Ten slotte zou het aantal lithiumbatterijen dat u nodig hebt de helft zijn van het aantal loodzuurbatterijen dat u gebruikt. Na het samenvatten van al deze functies, wordt het duidelijk dat lithiumbatterijen niet duurder zijn, ook al vereisen ze een hogere vooruitbetaling.

Is overstappen op 48V lithium-ionbatterij Marine eenvoudig?
Veel mensen stonden sceptisch tegenover het maken van de overstap van loodzuuraccu's naar lithium-ion-mariene voor hun boten. Terwijl sommigen niet helemaal overtuigd zijn van het vermogen van lithiumbatterijen, gaan anderen ervan uit dat ze iets speciaals aan hun boten moeten doen voordat ze ze kunnen gebruiken.
Lithium-ionbatterijen zijn ontworpen met het concept van drop-in-plaatsing. Met andere woorden, u kunt ze in de plaats schuiven waar een loodzuurbatterij blijft. Ze kunnen comfortabel in uw batterijtank zitten. Dat gezegd hebbende, moet u misschien een of twee accessoires aanschaffen om het met uw boot te laten werken.
Afhankelijk van wat u wilt bereiken, kan het zijn dat u uw batterijlader en omvormer moet vervangen door iets hogers om de batterij optimaal te laten presteren. Het is ook de moeite waard om erop te wijzen dat lithium scheepsbatterijen zijn niet ontworpen om de gebruiker te waarschuwen wanneer de batterij bijna leeg raakt. In dat licht moet u mogelijk een oplaadmonitor opnemen in de lijst met accessoires die u moet kopen.
Deze veranderingen zijn niet al te ingewikkeld om door te voeren. Het is iets wat een gemiddelde Joe kan bereiken. U moet echter voorzichtig zijn bij het aansluiten van een gelijkstroombron, inclusief een lithium-ion-scheepsaccu. verkeerde aansluitingen kunnen de batterij beschadigen en de belasting die u probeert te gebruiken. Neem daarom contact op met een professional als u er niet zeker van bent om de overstap zelf te maken.

Hoe lang gaat de 48V lithium-ionbatterij Marine mee?
De meeste lithium-scheepvaartaccu's hebben een levensduur van meer dan 3000 of 3500 laad-ontlaadcycli. Dat is veel tijd als je het wilt omrekenen naar jaren. Dat is bijna gelijk aan minimaal tien jaar. Het kan zelfs langer zijn.

Zijn ze veilig op boten?
48V Lithium Ion Accu Marine dient niet alleen als praktische oplossing voor langere stroomvoorziening, maar is ook uitermate veilig te gebruiken op boten. De batterijen worden normaal gesproken verzegeld geleverd, zodat ze niet worden aangetast door opspattend water of vocht.
Ze zijn ook ontworpen met een intern BMS dat de batterij kan uitschakelen wanneer deze in een onveilige omgeving wordt gebruikt.

Conclusie
Deze discussie kan eeuwig duren omdat er geen einde komt aan hoe goed lithium-ionbatterijen worden vergeleken met loodzuurbatterijen. De voordelen zijn talrijk. Gelukkig hebben we de meeste van hen kunnen bespreken, omdat we de meest gestelde vragen over 48V Lithium Ion Battery Marine hebben beantwoord.Voor meer informatie over de nieuwe waterdichte 48V 200Ah lithium-ion deep-cycle batterij marine,u kunt een bezoek brengen aan JB Battery China op: https://www.jbbatterychina.com/liftpo4-marine-and-e-boat-batteries.html voor meer info.

Deel dit bericht


en English
X