Wat is de levensduur van een Deep Cycle 48V 200Ah lithium-ionbatterij Marine voor elektrische boot?

Wat is de levensduur van een Deep Cycle 48V 200Ah lithium-ionbatterij Marine voor elektrische boot?

Wat is de levensduur van een Deep Cycle 48V 200Ah lithium-ionbatterij Marine voor elektrische boot?

Jarenlang hebben mensen zich altijd tot loodzuurbatterijen gewend voor hun apparatuur, voertuig en elektronische stroombehoeften. Dat was decennialang zo gebleven voor de komst van lithium-ionbatterijen. De opkomst van lithium-ionbatterijen was in staat loodzuurbatterijen omver te werpen omdat ze een hogere efficiëntie verzekerden en veiliger in gebruik waren. Tegenwoordig zijn lithiumbatterijen plotseling de beste keuze voor velen als het gaat om verschillende toepassingen en industrieën.
In de maritieme industrie waar boten worden gebruikt, wordt kritisch gekeken naar de levensduur van een batterij. De tijdsduur dat een batterij stroom kan leveren, bepaalt hoe lang een boot zal worden gebruikt. Zo wordt in deze wereld efficiëntie berekend.
De werkelijke levensduur van een 48V Lithium Ion Battery Marine is relatief. Het kan van veel factoren afhangen. Laten we eens kijken naar enkele kenmerken die de levensduur van een lithiumbatterij kunnen beïnvloeden.

48V lithium-ionbatterij Marine

48V lithium-ionbatterij Marine

Gebruikstijden
Loodzuurbatterijen kunnen niet worden vergeleken met loodzuurbatterijen wat betreft hun dagelijkse werking. Ze bevinden zich op twee verschillende niveaus. De levensduur van lithiumbatterijen is duidelijk opmerkelijk vanwege de snelle oplaadtijd. En na een kortere oplaadtijd in vergelijking met andere accu's, kunt u er zeker van zijn dat hij de boot langer van stroom zal voorzien.
Het duurt bijvoorbeeld ongeveer een uur om het opladen te voltooien en je kunt er zeker van zijn dat je 8 uur stroom hebt. De batterij hoeft niet even af ​​te koelen voordat hij gebruikt kan worden. De enige downtime die kan worden ervaren, is tijdens de oplaadperiode. Om deze reden is lithium-ion tot de gelegenheid gestegen en heeft het de verwachtingen van zijn gebruikers overtroffen.
Opmerking: vanwege de manier waarop lithium-ionbatterijen zijn ontworpen, is het het beste dat ze niet volledig worden ontladen. Dat is nodig om schade aan het beveiligingscircuit binnenin te voorkomen.

Levensverwachting
Standaard heeft een 48V Lithium Ion Battery Marine een langere levensduur. Zelfs als je de meest onvoorzichtige persoon op aarde bent, zul je hem nog lang gebruiken. Bij correct gebruik gaan lithiumbatterijen ongelooflijk lang mee. Stel dat ze zijn ontworpen om standaard 5 jaar mee te gaan. Als je ze met veel zorg en de juiste hoeveelheid laadvermogen gebruikt, gaan ze veel langer mee.
Met behulp van verschillende testmethoden is bewezen dat lithium-ionbatterijen maar liefst 45% langer meegaan dan de beste loodzuurbatterijen. Het zal een vergissing zijn om op zoek te gaan naar een loodzuuraccu als je een lithium-ionaccu tot je beschikking hebt.

Verliest vermogen in een langzamer tempo
Batterijen verliezen normaal gesproken een beetje van hun kracht naarmate je ze met de tijd gebruikt. Of het nu een lithium- of een loodzuuraccu is, er is een zekere mate van stroomverlies bij gebruik. De batterij heeft de neiging om tijdens het gebruik een deel van zijn capaciteit te verliezen.
Er is in dit opzicht echter een significant verschil tussen lithium-ionbatterijen en loodzuurbatterijen. Het is het feit dat het stroomverlies in een lithiumbatterij bijna als onbeduidend kan worden beschouwd, omdat het extreem langzamer is in vergelijking met dat van loodzuurbatterijen.
De implicatie is dat een lithium-ionbatterij lange tijd kan worden gebruikt en dat er geen merkbare afname van het vermogen zal zijn. Maar iedereen die een loodzuuraccu heeft gebruikt, zou zich realiseren dat deze werkt met een aanzienlijk vermogensverlies.

Bestand tegen extreme temperaturen
De meeste batterijen hebben moeite om constant vermogen te leveren wanneer ze worden blootgesteld aan extreme temperaturen. Met andere woorden, een extreem hoge temperatuur of extreem lage temperatuur kan ervoor zorgen dat een batterij niet optimaal presteert. Het is een uitdaging waar veel batterijfabrikanten al jaren mee worstelen.
Dankzij de introductie van lithiumbatterijen is een dergelijke tekortkoming naar behoren verholpen. Dat betekent dat u een 48V Lithium Ion Accu Marine kunt gebruiken bij extreme temperaturen, zowel koud als warm. Ze zijn ontworpen om inert te blijven of niet te reageren op de negatieve reacties die gepaard gaan met dergelijke extreme temperaturen.

Berging
Onlangs werd een groep batterijgebruikers ondervraagd en het werd duidelijk dat bijna 60% van de batterijgebruikers niet weet dat waar een batterij wordt opgeslagen, de levensduur en efficiëntie van de batterij kan beïnvloeden. Hoe en waar u uw batterij opbergt, is net zo belangrijk als vele andere factoren.
Als je een lithiumbatterij hebt gebruikt en deze ging niet lang genoeg mee, dan kan het zijn dat je deze verkeerd hebt opgeborgen. Voordat u een lithium-ionbatterij opbergt, zijn er enkele tips waarmee u rekening moet houden.

Ten eerste, vermijd het opslaan van een lithiumbatterij zonder lading. Het is niet verstandig om de batterij volledig te ontladen voordat u deze naar de opslaglocatie brengt. In plaats daarvan zou er enige lading in moeten zitten. Experts adviseren een lading tussen 40% en 50%. Met een dergelijke hoeveelheid lading kunt u uw batterij vol vertrouwen opladen.

Ten tweede is de temperatuur van de opslagruimte een andere belangrijke factor. De omringende ruimte moet koel genoeg zijn voor opslag. De kamertemperatuur zal goed genoeg zijn. Dat gezegd hebbende, moet u mogelijk de batterij controleren om te zien of de batterij na enkele maanden aanzienlijk is ontladen. Als dat het geval is, kunt u hem tot 50% opladen en opnieuw opslaan.

Omgevingsfactoren
Er zijn veel dingen waar u zich zorgen over moet maken bij het gebruik van loodzuuraccu's. Een daarvan is de toestand van het milieu. Het mooie van 48V Lithium Ion Accu Marine is echter dat u daar geen rekening mee hoeft te houden bij het gebruik ervan.

Waterdicht LiFePO4 48V 80ah lithium-ionbatterijpak

Waterdicht LiFePO4 48V 80ah lithium-ionbatterijpak

Tot slot
48V Lithium-ionbatterij Marine is ontworpen met opmerkelijke kwaliteiten en functies. Dergelijke functies maken het u gemakkelijk om uw boot of andere maritieme toepassingen te gebruiken. Maar zoals hierboven vermeld, zijn er bepaalde factoren die niet over het hoofd mogen worden gezien, zodat uw lithiumbatterij zo lang meegaat als verwacht.

Voor meer informatie over de levensduur van een deep cycle 48V 200Ah lithium-ionbatterij marine voor elektrische boot,u kunt een bezoek brengen aan JB Battery China op: https://www.lithiumbatterychina.com/lithium-ion-electric-boat-battery/ voor meer info.

Deel dit bericht


en English
X