Lithium-ion vorkheftruckbatterij versus loodzuurbatterij-Lithium-ion vorkheftruckbatterij voordelen van 36v versus 48v vorkheftruck

Lithium-ion vorkheftruckbatterij versus loodzuurbatterij-Lithium-ion vorkheftruckbatterij voordelen van 36v versus 48v vorkheftruck

Lithium-ion vorkheftruckbatterij versus loodzuurbatterij-Lithium-ion vorkheftruckbatterij voordelen van 36v versus 48v vorkheftruck

Dit is een gebied waar het debat over lithium-ion versus loodzuurbatterijen heeft altijd de krantenkoppen gedomineerd. Het is duidelijk dat het verschil tussen lithium-ion- en loodzuurbatterijen niet iets is dat voor argumenten vatbaar is, omdat de eerste ontegensprekelijk beter is dan de laatste. Dit gaat niet alleen over heftrucks. Het gaat over alles wat op batterijstroom draait. Lithiumbatterijen geven ons een nieuwe betekenis van die uitdrukking: opgeslagen vermogen.
Van draagbare apparaten tot huishoudelijke elektronica, lithiumbatterijen kunnen voor bijna alles worden gebruikt. Er is geen beperking aan wat je ermee kunt doen. Staat u op het punt een heavy-duty accu voor uw heftruck te kopen?

Fabrikant van 48 volt lithium-ionbatterijen

Fabrikant van 48 volt lithium-ionbatterijen

Ontworpen om langer mee te gaan
Als je ooit eerder loodzuurbatterijen voor iets hebt gebruikt, ben je het ermee eens dat dit een grote teleurstelling is op het gebied van duurzaamheid. Er moet duidelijk te veel gebeuren om ervoor te zorgen dat een loodaccu lang meegaat. Helaas begrijpen slechts een handvol mensen dergelijke technische details. De meerderheid van de mensen die loodzuuraccu's gebruiken, zijn normale, gemiddelde mensen.
Als je lithiumbatterijen en loodzuurbatterijen vergelijkt op het platform van levensduur, zou je ontdekken dat lithium verreweg een betere keuze is. De reden waarom het beter is, is omdat je er niets voor hoeft te doen om zijn levensduur te verlengen. En het beste van lithiumbatterijen is dat ze tijdens het gebruik in topvorm blijven. We zullen meer bespreken over de snelheid van de spanningsval voor beide batterijen in de volgende delen van de post.

Zijn lichtgewicht maakt het een geweldige optie
Vorkheftrucks zijn op zichzelf al zware machines. Voor het grootste deel zal er veel kracht nodig zijn om dergelijke machines te laten werken. Dat betekent dat u mogelijk zoveel loodzuuraccu's moet combineren voordat u het benodigde vermogen bereikt. Een loodaccu van 12 volt is op zich al een behoorlijk gewicht. Stel je voor dat je meerdere van dergelijke batterijen bij elkaar zet om een ​​vorkheftruck van stroom te voorzien. Dat is niet het beste voor de machine.
Aan de andere kant, als u een lithiumbatterij gebruikt om dezelfde machine van stroom te voorzien, verbruikt u uiteindelijk 50% van het gewicht van alle loodzuurbatterijen. Dat betekent dat de vorkheftruck minder gewicht heeft om mee te slepen wanneer deze van het ene punt naar het andere gaat. Met minder gewicht te overwinnen, zal de vorkheftruck zijn werk efficiënter kunnen doen.

Vereist geen onderhoud
Deze lijkt een beetje op het eerste besproken punt, maar ik zou er graag wat dieper in duiken om dit punt naar huis te rijden. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden bij het onderhouden van een loodaccu. Een daarvan is het batterijwaterniveau. U moet dit constant controleren om er zeker van te zijn dat het niet onder het vereiste niveau zakt. Met behulp van een indicator kunt u dit eenvoudig doen. Ten tweede moet men het elektrolytniveau in de gaten houden. Dat komt omdat als het onder het verwachte niveau zakt, de batterijcellen schade zullen oplopen omdat ze worden blootgesteld.
Dat zijn slechts twee van de vele dingen die iemand moet doen om zijn loodzuuraccu te onderhouden. Dus, wat doet u om uw lithiumbatterijen te onderhouden? Niks! Verrast? U hoeft niets te doen, aangezien u een lithiumbatterij gebruikt. Het kan 5 jaar worden gebruikt en u hoeft nooit het elektrolytniveau te controleren, omdat het niet hetzelfde is als loodzuuraccu's.

Ongelooflijke oplaadsnelheid
Het is duidelijk dat lithiumbatterijen zich door de jaren heen hebben ontwikkeld. Het soort lithium-ionbatterijen dat we 15 jaar geleden hadden, is niet wat we nu hebben. Ze zijn meer gevorderd in deze dag en tijd. Een aspect waar de lithiumbatterij zich aanzienlijk heeft ontwikkeld, is het opladen.
Dat lithiumbatterijen langer stroom leveren dan loodzuurbatterijen, staat al vast. Het verbazingwekkende van deze batterij is echter dat hij veel sneller oplaadt dan je zou denken. De nieuwste modellen kunnen in slechts een uur of twee tot 100% worden opgeladen.
Als uw loodzuuraccu daarentegen binnen een uur volledig is opgeladen, is er iets vreselijk mis. Daarom wordt wat voor loodzuurbatterijen als niet in orde wordt beschouwd, gezien als een norm voor lithium-ionbatterijen. Als u wilt dat uw vorkheftruck altijd stroom heeft om de dingen te doen die u wilt, dan kunt u lithiumbatterijen overwegen.

Ontworpen met robuuste functies
Als u per ongeluk een loodaccu van grote hoogte laat vallen, kan dit voor problemen met de accu zorgen. Dit is een ernstige ontwerpfout voor loodzuurbatterijen, en ook een beperking met betrekking tot waar de batterij kan worden gebruikt.
De fabrikanten van lithiumbatterijen merkten deze ontwerpfout op en besloten het in hun batterijen schaakmat te zetten. Lithiumbatterijen zijn ontworpen om verschillende soorten contacten te weerstaan. Met andere woorden, er gebeurt niets met een lithiumbatterij als deze van grote hoogte valt. Zolang de draden nog intact zijn, werkt de batterij zoals verwacht. Of de val nu een high-impact of low-impact type is, u kunt erop vertrouwen dat er niets met de batterij gebeurt.
Dit is ook een van de redenen waarom lithiumbatterijen langer meegaan dan de meeste batterijen. Ze kunnen lange tijd worden gebruikt en blijven toch robuust in het proces. Dat maakt ze een goede keuze voor heftrucks.

Fabrikant van 48 volt lithium-ionbatterijen

Fabrikant van 48 volt lithium-ionbatterijen

Conclusie
Als u denkt dat loodzuurbatterijen goed zijn, dan zijn ze niet zo goed als lithiumbatterijen. In dit bericht hebben we het argument van lithium-ion- versus loodzuurbatterijen voor vorkheftrucks kunnen onderzoeken. Zonder woorden te verspillen, is het duidelijk dat lithiumbatterijen de batterij van de toekomst zijn. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is gebleken dat lithiumbatterijen op de lange termijn kosteneffectiever zijn. De enige moeilijkheid waarmee u mogelijk te maken krijgt, is om het grootste deel van het geld mee te nemen om het de eerste keer te kopen. Verder is het onvergelijkbaar met loodzuuraccu's op alle denkbare niveaus.

Voor meer over lithium-ion vorkheftruckbatterij versus loodzuurbatterij-Lithium-ion vorkheftruck batterij voordelen van 36v vs 48v vorkheftruck, u kunt een bezoek brengen aan JB Battery China op: https://www.lithiumbatterychina.com/blog/2022/05/16/lithium-ion-forklift-battery-vs-lead-acid-battery-which-is-the-best-forklift-battery-types/ voor meer info.

 

Deel dit bericht


en English
X