Veiligheid lithium-ion vorkheftruckaccu — Lithium-ion-vs loodzuur-vorkheftruckbatterijen

Veiligheid lithium-ion vorkheftruckaccu — Lithium-ion-vs loodzuur-vorkheftruckbatterijen

Veiligheid lithium-ion vorkheftruckaccu — Lithium-ion-vs loodzuur-vorkheftruckbatterijen

De kwestie van de lithium-ion batterijen Het veroorzaken van gevaar bij heftrucks is de laatste tijd een van de meest populaire discussieonderwerpen. Het lijdt natuurlijk geen twijfel dat veiligheid de prioriteit is geweest voor de meeste bedrijven die deze machines gebruiken. Sommige risico's zijn vorkheftrucks die met zeer hoge snelheid rijden, rijden met een geheven last, het niet waarschuwen van anderen voor nabije vorkheftrucks die worden gebruikt, onjuist accelereren, remmen en draaien. Met al deze gevaren maken de meeste werkgevers zich zorgen over het gebruik van lithium-ionbatterijen in hun vorkheftrucks. Dit komt omdat ze denken dat het deze problemen kan vergroten.

Fabrikant van 36 volt lithium-ion vorkheftruckbatterijen

Fabrikant van 36 volt lithium-ion vorkheftruckbatterijen

Hier is de waarheid
Dit is op geen enkele manier waar, omdat is ontdekt dat lithium-ionbatterijen een veel veiligere optie zijn bij gebruik in vorkheftrucks. Het is een innovatie die zeer effectief is gebleken in verschillende aspecten waar conventionele loodzuuraccu's het moeilijk mee lijken te hebben. Over de veiligheid gesproken die lithium-ionbatterijen kunnen bieden als ze eenmaal in heftrucks zijn gebruikt, er is alle reden om aan te nemen dat u hier aan het juiste adres bent.

In dit bericht wordt uitgelegd hoe een li-ionbatterij kan helpen om maximale veiligheid te garanderen als deze eenmaal in een vorkheftruck is gebruikt. Na het bekijken van deze details, ziet u redenen om deze batterijen vanaf vandaag in heftrucks te gaan gebruiken.

Water geven is niet nodig
Als u eerder een loodzuuraccu in een vorkheftruck hebt gebruikt, zult u begrijpen dat voor het onderhoud ervan constant water moet worden gegeven. Dit is de enige manier waarop ze in een goede vorm kunnen blijven om te presteren zoals verwacht. Weet u dat lithium-ionbatterijen zo'n proces niet nodig hebben voordat ze kunnen werken of functioneren zoals verwacht? Ze zijn op een speciale manier ontworpen om ervoor te zorgen dat er minimaal onderhoud nodig is. Het beste is dat ze, ondanks dat ze geen speciaal onderhoud nodig hebben, toch optimaal kunnen presteren.

Loodzuurbatterijen bevatten meestal elektrolyt - water en zwavelzuur. Als ze niet met water worden bijgevuld, kan dit ertoe leiden dat dergelijke batterijen niet meer werken. Er is absoluut geen reden om ze niet te vullen. Het probleem is niet het water. In plaats daarvan is het het proces waardoor loodzuurbatterijen worden bewaterd. Enkele van de manieren om dit te doen om gevaar te vermijden zijn:

• U kunt pas water geven nadat de batterij is opgeladen
• Laat de batterij altijd afkoelen voordat u deze opnieuw vult met water
• U kunt ernstig letsel oplopen wanneer er gemorst wordt

Wil je het beste deel weten? Dat is het feit dat al deze gevaren volledig onbestaande zijn wanneer een lithium-ionbatterij in vorkheftrucks wordt gebruikt.

Minimaal risico op oververhitting
Dit is een ander gebied waar een lithium-ion batterij heeft bewezen zeer veilig te zijn eenmaal gebruikt in een vorkheftruck. Van loodzuuraccu's is altijd bekend dat ze het probleem van overladen ervaren. Zodra dit is gebeurd, is er waarschijnlijk sprake van oververhitting. De implicatie hiervan is dat er waarschijnlijk vorming van zuurstof en waterstofgas zal zijn. Dit is geen goed teken, omdat het ertoe kan leiden dat een dergelijke loodzuuraccu een verhoogde druk ervaart. Wanneer zich een overmatige hoeveelheid gas heeft opgehoopt, zal de ontluchtingstechnologie niet langer erg effectief zijn.

Dit is de reden waarom het wordt aanbevolen dat, terwijl een loodzuuraccu die in een vorkheftruck wordt gebruikt, wordt opgeladen, deze regelmatig moet worden gecontroleerd. Als u dit proces niet uitvoert zoals verwacht, leidt dit tot ernstig gevaar. Een daarvan is een explosie waarbij uw medewerkers ernstig letsel kunnen oplopen.

Aan de andere kant vormt een lithium-ionbatterij geen enkel gevaar voor werknemers. Dit komt door de manier waarop ze zijn gestructureerd om te functioneren en op te laden. Ze hebben bijvoorbeeld meestal een batterijbeheersysteemfunctie, ook wel BMS genoemd. Dit helpt ervoor te zorgen dat er geen probleem is met overladen.

Belangrijke punten om op te merken
• Loodzuuraccu's worden meestal overladen, tenzij ze nauwlettend worden gecontroleerd
• Loodzuurbatterijen kunnen door oververhitting ontploffen
• Lithium-ionbatterijen worden geleverd met BMS om problemen met overladen en oververhitting te voorkomen
Geen specifieke oplaadplaats nodig
Vanwege het risico dat gepaard gaat met het laden en opladen van loodzuuraccu's, hebben ze meestal aparte plaatsen waar dergelijke processen kunnen worden uitgevoerd. Zoals hierboven vermeld, zullen overladen en oververhitting waarschijnlijk een explosie veroorzaken. Dit betekent dat u geld uitgeeft om werknemers te behandelen. Dit is een snelle manier om sneller failliet te gaan dan u zich ooit kunt voorstellen. Vanwege al deze gevaren zijn er altijd aparte ruimtes nodig om ze op te laden. Dit zorgt ervoor dat gas en waterstof geen enkel gevaar vormen voor bemanningen.

Dit is zeer gevaarlijk als het eenmaal in een vorkheftruck wordt gebruikt. Bij het opladen van een loodzuuraccu moet u zich houden aan alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen. Als dit niet wordt gedaan zoals aanbevolen, zal er waarschijnlijk een explosie plaatsvinden. Het beste is dat met een li-ionbatterij niet al deze protocollen nodig zijn. Dit komt omdat het deze gevaarlijke gassen die hierboven worden vermeld niet uitstoten. Ook is het niet nodig om ze in een aparte ruimte op te laden.

Belangrijke punten om op te merken
• Lithiumbatterijen kunnen in een vorkheftruck worden opgeladen
• Lithiumbatterijen hebben een zeer minimaal ontploffingsrisico
• Loodzuuraccu's hebben aparte ruimtes nodig om te worden opgeladen vanwege het risico op oververhitting en overladen

Minimale ergonomische risico's
Dit is als een vervolg op het laatste punt hierboven. Er is altijd risico als het gaat om het verplaatsen van een batterij van de ene plaats naar de andere om op te laden. Dit is waar loodzuuraccu's om bekend staan, omdat ze een aparte ruimte nodig hebben om op te laden. Een werknemer is kwetsbaar voor het oplopen van verwondingen door ze te verplaatsen. Aan de andere kant bestaat geen van deze problemen in het geval van lithium-ionbatterijen. Dit komt omdat ze in de heftruck kunnen worden opgeladen.

Voordelen van lithium-ion vorkheftruckbatterij:

Voordelen van lithium-ion vorkheftruckbatterij:

Conclusie
Na al het bovenstaande te hebben gezien, is het heel duidelijk dat een lithium-ionbatterij het hoogste veiligheidsniveau kan garanderen als deze eenmaal in vorkheftrucks is gebruikt. Daarom moet u de mogelijkheid overwegen om er vandaag nog een in uw vorkheftruck te installeren. Voor meer informatie over de veiligheid van lithium-ionbatterijen voor vorkheftrucks — lithium-ion versus loodzuur vorkheftruckbatterijen,u kunt een bezoek brengen aan JB Battery China op: https://www.forkliftbatterymanufacturer.com/lithium-ion-vs-lead-acid/ voor meer info.

Deel dit bericht


en English
X