Alles wat u moet weten over elektrische vorkheftruckbatterijen - Lithium-ion-vorkheftruck Batterijgewicht Onderhoud en veiligheid

Alles wat u moet weten over elektrische vorkheftruckbatterijen - Lithium-ion-vorkheftruck Batterijgewicht Onderhoud en veiligheid

Alles wat u moet weten over elektrische vorkheftruckbatterijen - Lithium-ion-vorkheftruck Batterijgewicht Onderhoud en veiligheid
Het kiezen van de juiste batterijtechnologie is een van de belangrijkste beslissingen die u moet nemen wanneer u zoekt naar de aandrijving van uw elektrische vorkheftruck. Of u nu een upgrade van uw batterij uitvoert of een gloednieuwe vorkheftruck koopt, het is absoluut noodzakelijk dat u de verschillende beschikbare batterijopties zorgvuldig evalueert, aangezien dit de prestaties, het bedrijfsresultaat en de algehele productiviteit van de vorkheftruck kan beïnvloeden.
Als het gaat om het leveren van stroom voor commerciële vorkheftrucks, zijn er 2 basisbatterijtechnologieën die de klus kunnen klaren. Zij zijn de loodzuur batterijen en lithium-ionbatterijen. Via dit bericht zullen we beide batterijtypes vergelijken vanuit verschillende perspectieven, zoals veiligheid, levensduur, onderhoud en oplaadbehoeften. Nadat u deze tips hebt doorgenomen, kunt u gemakkelijk een weloverwogen beslissing nemen over welke batterij het beste is voor uw elektrische vorkheftruck.

beste china lifepo4 lithium-ion heftruck batterij fabrikant bedrijf

beste china lifepo4 lithium-ion heftruck batterij fabrikant bedrijf

Battery Gewicht
Het is belangrijk dat u de specificatieplaat of het specificatieblad raadpleegt om het maximale of minimale gewicht te kennen dat door de truck wordt vereist. Als u ervoor kiest om een ​​accu aan te schaffen die het maximale gewichtsvereiste voor de vorkheftruck overschrijdt, is de kans groot dat u bepaalde onderdelen van de apparatuur onnodig belast. Naast prestatiebelemmering kan dat ook de door de fabrikant aan u verstrekte garantie doen vervallen.
In de meeste gevallen dient de accu als tegengewicht voor die van de vrachtwagen, waardoor de vorkheftruck altijd in een uitgebalanceerde positie staat. Dat betekent dat je geen accu kunt kopen die minder weegt dan het minimaal benodigde gewicht, omdat dat niet alleen de heftruck destabiliseert, maar ook veiligheidsproblemen geeft.
Het gewicht van een batterij werkt compenserend. Elke poging om dit evenwicht te compenseren kan ook de prestaties of het hefvermogen van de vorkheftruck beïnvloeden.

Onderhoud
Iedereen die kiest voor loodzuuraccu's moet zich bewust zijn van wat bekend staat als sulfatering. Het is gewoon een chemisch proces waardoor een loodzuuraccu kapot kan gaan. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, moet men ervoor zorgen dat het elektrolytwaterpeil op peil blijft. Daarom wordt er af en toe gedistilleerd water gebruikt om het waterpeil te boven te komen. Zo behoud je de levensduur van de loodzuuraccu.
Dat gezegd hebbende, moet u zich afvragen hoeveel het kost om loodzuuraccu's voor grote vloten van water te voorzien, want dat zou veel geld kosten en kan alleen door professionals worden uitgevoerd. Ze moeten daarbij speciale instructies volgen; anders zou hun veiligheid in het geding kunnen komen.
Het is een stuk eenvoudiger om lithiumbatterijen te onderhouden, omdat u er geen gedestilleerd water aan hoeft toe te voegen. U kunt een lithium ion batterij zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het onderhoud. Afgezien van het routinematig opruimen van de batterij zelf, is er geen ander speciaal ding dat van u wordt verlangd. Dus hoewel het onderhoud van een loodzuuraccu tijdrovend en duur is, is dat voor lithium-ionaccu's geen probleem.

Veiligheid
Wat de veiligheid betreft, is het verschil tussen lithium-ionbatterijen en loodzuurbatterijen zo duidelijk. Een loodzuuraccu is in principe gemaakt van twee chemicaliën: lood en zwavelzuur. Dit zijn extreem risicovolle chemicaliën die voor elk team een ​​veiligheidsuitdaging kunnen vormen. Zwavelzuur kan in contact komen met de huid van degenen die er onderhoud aan plegen. Daarom is het aan te raden om altijd persoonlijke beschermingsmiddelen aan te trekken, zoals rubberen handschoenen, gelaatsschermen, spatwaterdichte brillen en zuurbestendige schorten.
Een loodzuuraccu heeft ook de capaciteit om tijdens het opladen een explosief product af te geven dat waterstof en zuurstofgassen bevat. Daarom zijn er meldingen van ontploffing bij het opladen in een ruimte die niet voldoende geventileerd is. Naast andere maatregelen moeten gebruikers van loodzuurbatterijen waterstofsensoren installeren om het opladen te controleren.
Overladen van een oude loodzuuraccu kan een gas opleveren dat bekend staat als waterstofsulfide. Dit is een uiterst gevaarlijk gas dat door niemand mag worden ingeademd. Als dit ooit gebeurt, heb je misschien geen andere keuze dan iedereen in die buurt te evacueren.
Aan de andere kant vormen lithiumbatterijen niet zoveel gevaar als loodzuurbatterijen. Lithium-ion batterijen zijn volledig verzegeld, dus u hoeft deze niet te openen om iets te doen. Dat vermindert de kans op het morsen van elektrolyt, sulfatering of giftige dampen.
Veiligheid en gezondheid zijn cruciaal op elke werkplek, wat lithium-ionbatterijen absoluut een betere optie maakt in vergelijking met loodzuurbatterijen.

Levensduur
Een loodzuuraccu die goed wordt onderhouden, heeft een maximale levensduur van 1000 tot 1500 cycli. Dat gezegd hebbende, er is nog iets dat u in dit verband moet weten. Dat is het feit dat zelfs als je een loodzuuraccu 30 minuten oplaadt, dat als één cyclus telt. Dat betekent dat de levensduur van een loodzuuraccu met elke lading korter wordt.
Naast het onderhoud is een andere factor die de levensduur van een loodzuuraccu kan beïnvloeden, de manier waarop deze wordt opgeladen. Ter indicatie: loodzuuraccu's mogen niet gedeeltelijk ontladen worden. Bovendien moeten ze, telkens wanneer ze worden ontladen, zo snel mogelijk worden opgeladen. Zo bent u verzekerd van een lange levensduur en optimale prestaties.
In schril contrast hiermee kunnen lithiumbatterijen tussen de 2000 en 3000 cycli meegaan. Lithium-ionbatterijen zijn niet zoals loodzuurbatterijen, omdat wordt aangenomen dat deze slechts één oplaadcyclus heeft uitgevoerd wanneer de batterij tot 100% wordt opgeladen. Wanneer u een lithiumbatterij slechts enkele minuten oplaadt, verkort dit de levensduur niet. Bovendien ondervindt een lithium-ionbatterij geen schade wanneer deze gedeeltelijk wordt ontladen.

fabrikanten van lithium-ionbatterijen voor vorkheftrucks

fabrikanten van lithium-ionbatterijen voor vorkheftrucks

Conclusie
Vanwege de bovengenoemde redenen is het duidelijk dat li-ionbatterijen van topklasse zijn voor elektrische vorkheftrucks. De enige reden waarom veel mensen nog steeds de voorkeur geven aan loodzuurbatterijen, kunnen de hoge initiële kosten zijn die gepaard gaan met de aanschaf van lithium-ionbatterijen. Maar stel jezelf deze vraag: betaal je echt meer als je een lithiumbatterij koopt? Gewoon stof tot nadenken!

Voor meer informatie over alles wat u moet weten over elektrische heftruckbatterijen - lithium-ion vorkheftruck batterij gewicht onderhoud en veiligheid, u kunt een bezoek brengen aan JB Battery China op: https://www.forkliftbatterymanufacturer.com/electric-forklift-battery/ voor meer info.

Deel dit bericht


en English
X