Waar moet u op letten bij een elektrische heftruckaccu van fabrikanten van industriële heftruckaccu's?

Waar moet u op letten bij een elektrische heftruckaccu van fabrikanten van industriële heftruckaccu's?

Waar moet u op letten bij een elektrische heftruckaccu van fabrikanten van industriële heftruckaccu's?

Als u voor de werking van uw bedrijf afhankelijk bent van heftrucks, weet u hoe cruciaal het is om uw heftrucks uit te rusten met de juiste batterijen.

In het geval van elektrische vorkheftrucks zijn twee soorten batterijen die vaak worden gebruikt, loodzuur en lithium-ion. Het maken van de juiste keuze tussen beide is een belangrijke keuze die zowel de efficiëntie als de algehele winstgevendheid van uw bedrijf kan beïnvloeden.

Als het om een ​​hele vloot heftrucks of om één heftruck gaat, kan het lastig zijn om te bepalen welk type accu u moet aanschaffen. Als u lange tijd loodzuuraccu's hebt gebruikt, zal het overstappen op lithium-ion veel onderzoek en analyse vergen. Heftruckbatterijen zijn een investering die een directe impact heeft op de dagelijkse activiteiten van uw bedrijf.

Fabrikanten van 24 volt lithium-ionbatterijen voor vorkheftrucks

Fabrikanten van 24 volt lithium-ionbatterijen voor vorkheftrucks

Voor sommigen is het kiezen van de juiste loodzuur- of lithium-ionbatterij een kwestie van kijken naar de kostenplaatjes. Er is echter veel meer om naar te zoeken in een batterij voordat u beslist welke het meest geschikt is voor uw behoeften.

Dit zijn de belangrijkste elementen waarmee rekening moet worden gehouden bij het nemen van deze cruciale zakelijke beslissing:

– Uw wensen voor uw wagenpark

- Hoe hou je het vol

– De batterijopties die je hebt voor je elektrische

– De levensduur van de batterij

– De hoeveelheid onderhoud die nodig is

- Tijd om te lopen voor elke batterijlading

– Efficiëntie in energieverbruik

– Beveiligingsproblemen

– Lange termijn en initiële kosten

Wanneer u naar de verschillende aspecten kijkt, kunt u het type batterij bepalen dat de meeste waarde zal bieden aan uw heftruckvloot.

Je behoeften

Voordat u beslist welke batterij voor elektrische vorkheftrucks geschikt is voor uw bedrijf, is het belangrijk om de nodige informatie te verzamelen om ervoor te zorgen dat u het meeste uit de vorkheftruck en de batterij haalt.

Hier zijn bijvoorbeeld enkele van de vereisten om over na te denken:

Welke accuspanning heb je nodig? Vorkheftrucks kunnen ofwel een 36 of 48 volt batterij voor hun vorkheftrucks U moet bepalen welk voltage uw vorkheftrucks nodig hebben.

Wat is de afmeting van uw compartiment voor batterijen? Zoek het gebied waarin de batterij is geplaatst - het is niet je oude.

Wat is de ideale capaciteit voor ampère-uren? De juiste hoeveelheid stroom van uw batterij is van vitaal belang en u zult uw laad- en ontlaadpatronen moeten onderzoeken om te bepalen welke capaciteit voor u geschikt is.

Wat is het minimumgewicht van uw batterij? Het opnemen van een batterij die niet genoeg gewogen is in de vorkheftruck kan instabiliteit en veiligheidsproblemen veroorzaken.

Een heftruckdealer of batterijfabrikant kan helpen bij het vinden van de juiste batterij voor deze specificaties, samen met eventuele andere vereisten.

Uw keuzes

Nadat u uw primaire behoeften hebt geïdentificeerd, kunt u uw opties zorgvuldiger verkennen. Commerciële vorkheftrucks worden doorgaans aangedreven door een van de volgende twee bronnen:

De meest gebruikte batterijtypes, lood-zuur, zijn met vloeistof gevuld en hebben een gemakkelijk verwijderbare bovenkant die elektriciteit produceert in het geval van een chemische reactie met zwavelzuur en de loodplaat. In 1859 is de eerste keer dat dit type batterij sindsdien een aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt, maar er zijn enkele problemen voor heftruckchauffeurs, die in de volgende paragrafen worden besproken.

Lithium-ion batterijen, integendeel, vertegenwoordigen de meest geavanceerde technologie van beide. De eerste in 1991 commercieel verkrijgbare lithium-ionbatterijen worden op grote schaal gebruikt in tablets, smartphones en elektrische auto's. Ze worden ook steeds vaker gebruikt voor luchthavenapparatuur ter ondersteuning van grondactiviteiten, evenals voor magazijnapparatuur zoals vorkheftrucks.

Lithium-ijzerfosfaat (LFP) is een van de meest gewilde chemicaliën in de behandeling van materialen. LFP is veel kleiner en energierijker dan loodzuur en de cellen zijn afgesloten en hebben geen wateronderhoud nodig.

Leven van de dienst

Je investeert geld. U wilt er zeker van zijn dat u de meeste waarde uit uw investering haalt. Daarom is de levensduur van je batterij cruciaal.

Het type batterij dat door een bedrijf wordt gebruikt, bepaalt hoe vaak werknemers moeten worden vervangen - een belangrijk aspect bij het evalueren van de kosten van het bezit van batterijvorkheftrucks. De lithium-ion- en loodzuuraccu's hebben een verschillende levensduur. De typische levensduur van beide batterijen is:

Loodzuur tussen 1,000 tot 1,500 cycli
Lithium-ion: tussen 2000 en 3,000 cycli

Wat is de betekenis van deze levenscycli zijn belangrijk? Hoe langer de levensduur van een artikel, hoe vaker het moet worden vervangen. Dit is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het plannen van uw budget voor onderhoud en vervanging van batterijen.

Onderhoudstijd

Zoals eerder vermeld, kan de levensduur van batterijen ernstig worden aangetast als deze niet goed worden onderhouden. Tijd vasthouden is echter kostbaar.

Terwijl u onderzoekt welk type batterij ideaal is voor uw behoeften, moet u nadenken over de hoeveelheid onderhoud die nodig is voor de batterij.

Om de levensduur van uw batterij te verlengen Er moeten bepaalde maatregelen worden genomen voor lithium-ion en loodzuur batterijen. Loodzuuraccu's hebben echter meer aandacht nodig. Hier zijn enkele voorbeelden van de manieren:

Celbalancering: Loodzuurbatterijen vereisen egalisatie of celbalancering om zuurstratificatie en sulfatering tegen te gaan. Sulfatie kan het vermogen van de batterij verminderen en kan de batterij in sommige gevallen onbruikbaar maken. Zuurstratificatie is het proces waarbij het zuur zich meer concentreert op de bodem van de batterij, waardoor de batterij meer geladen lijkt dan hij in werkelijkheid is. De cel moet worden uitgebalanceerd om zijn evenwicht te behouden, wat elke 5-10 laadcycli wordt uitgevoerd. Lithium-ionbatterijen daarentegen doen automatisch de balans van de cel wanneer deze volledig is opgeladen.

Vloeistofniveaus: Heftruckaccu's van lood hebben voldoende water nodig om optimaal te kunnen functioneren. Ongeveer elke 10 ladingen moeten werknemers "de batterijen water geven" of vullen. Het kan een onaangename en tijdrovende procedure zijn - zelfs gevaarlijk als deze op een veilige manier wordt uitgevoerd. Het is ook tijdrovend voor grote vloten. Lithium-ion-accu's hebben geen bewateringssysteem voor accu's nodig.

Temperatuur: Bij hogere temperaturen verliezen de loodzuuraccu's cycli en hebben ze ook een kortere levensduur. Dit betekent dat extra aandacht moet worden besteed aan de opslag en het gebruik van dit soort batterijen voor heftrucks. Lithium-ionbatterijen daarentegen hebben geen last van de nadelige effecten van extreme temperaturen.

Looptijden

Dit is een belangrijk aspect om over na te denken wanneer u op zoek bent naar een accu voor uw elektrische heftruck. Hoe lang de batterij meegaat bij dagelijks gebruik – of de looptijden – heeft direct invloed op de effectiviteit van uw bedrijf.

Op een normale dag hebben lithium-ionbatterijpakketten over het algemeen een gemiddelde gebruiksduur van 7 tot 8 uur, terwijl loodzuuraccu's doorgaans een gebruiksduur hebben van 5 tot 6 uur. Maar er is meer om rekening mee te houden bij het overwegen van looptijden.

Als de batterij moet worden opgeladen, hebben loodzuurbatterijen ongeveer acht uur nodig voordat ze volledig zijn opgeladen. Daarna moeten ze nog 8 uur worden afgekoeld. Het laadproces mag niet worden onderbroken. Een loodzuuraccu kan dus in de loop van één dag maar voor één dienst worden gebruikt.

Heftruck-accu-capaciteit

Dit kan een groot probleem zijn bij 24-uurs operaties met meerdere ploegen die afhankelijk zijn van drie loodzuuraccu's voor elke vorkheftruck om ervoor te zorgen dat de productie blijft stromen.

Lithium-ionbatterijen hebben daarentegen ongeveer een uur of twee nodig om volledig op te laden. Ze zijn "opportunity volledig opgeladen". Dit betekent dat u de accu's – voor het geval deze aan heftrucks is vastgehaakt – kunt opladen tijdens diensten, maar ook tijdens pauzes.

energie-efficiëntie

Als u eigenaar bent van een bedrijf of uw wagenpark beheert, weet u hoe belangrijk het is om efficiënt met energie om te gaan. Naast de hoeveelheid energie die u voor uw bedrijf verbruikt, heeft dit invloed op uw budget, maar ook op de ecologische voetafdruk van uw bedrijf. En tegenwoordig leggen steeds meer bedrijven de nadruk op schonere en milieuvriendelijkere energie.

Lithium-ion batterijen meer macht kan vasthouden en behouden. Loodzuuraccu's daarentegen laten de versterkers vallen wanneer ze worden opgeladen, ontladen of zelfs als ze niet actief zijn. Wanneer ze beginnen met het ontladen van vorkheftrucks, kunnen ze vertragen omdat de spanning in een loodzuuraccu sneller daalt.

Lithium-ionbatterijen zorgen voor een onveranderlijke laadspanning tijdens het hele ontlaadproces - wat kan resulteren in een besparing van maar liefst 50% in energie in vergelijking met een loodzuurbatterij.

Beveiligingsbekommernissen

Wanneer u een investering in uw bedrijf probeert te doen, heeft u altijd aan de beveiliging van apparatuur gedacht.

Zowel loodzuur- als lithium-ionbatterijen worden aangedreven door krachtige chemicaliën. Daarom is het belangrijk om na te denken over de veiligheidskenmerken van elk voordat u beslist welke batterij uw heftruckpark kan besturen.

Loodzuuraccu's zijn gemaakt van zwavelzuur en lood, die giftig zijn. Dit betekent:

– Ze moeten regelmatig worden bewaterd om de kans op morsen te verkleinen.

– Ze genereren veel warmte tijdens het opladen, dus een temperatuurgecontroleerde en goed geventileerde ruimte is noodzakelijk.

– Het risico is dat er kans is op explosieve gaslekken zodra ze op het hoogtepunt van hun vermogen zijn.

Lithium-ionbatterijen zijn gemaakt van stabiele chemische mengsels van lithium-ion en zijn volledig afgesloten, wat betekent dat er geen kans is op morsen. Het risico bestaat echter dat de elektrolyt licht ontvlambaar kan zijn. Lithium-ionbatterijen kunnen ook het corrosieve gas produceren als de chemische component erin in de buurt van water komt. Maar omdat ze verzegeld zijn, is de kans op morsen van zuur of verontreiniging zeer klein.

Prijzen

Laten we eerlijk zijn: de kosten zijn belangrijk. Het is verleidelijk om alleen naar de initiële kosten van een batterij te kijken bij het kopen, maar het is essentieel om ook naar de langetermijnkosten te kijken.

In het begin bieden loodzuuraccu's meestal lagere initiële kosten. Dit is een belangrijke factor, vooral bij de aankoop van meerdere batterijen om meerdere vorkheftrucks van stroom te voorzien.

Maar slimme managers begrijpen dat de kosten van een artikel veel verder gaan dan de oorspronkelijke prijs. Veel factoren zijn van invloed op de werkelijke prijs van een batterij, zoals:

- Levensduur

– Tijdstip van dagelijkse run

– Het aantal batterijen voor elk apparaat

– Kosten van bediening en onderhoud (inclusief arbeidsloon)

– Efficiëntiewinst

– Energiekosten

Als u alleen naar de kosten van de aankoop kijkt, ziet u waarschijnlijk wat besparingen wanneer u een aankoop doet zuur-lood vorkheftruck batterij. Wanneer alle bovenstaande items in overweging worden genomen, zijn de totale besparingen in het voordeel van lithium-ionbatterijen.

In ons artikel Hoe u de juiste vorkheftruckaccu kiest, vindt u een uitsplitsing van de kosten tussen deze twee accu's, met het geschatte bedrag dat u zou betalen op basis van een periode van vijf jaar.

Voordelen van lithium-ion vorkheftruckbatterij:

Voordelen van lithium-ion vorkheftruckbatterij:

Conclusie

De selectie van de ideale elektrische heftruckbatterij voor uw bedrijf kan een tijdrovende procedure zijn. Er zijn tal van zaken om rekening mee te houden, vooral voor bedrijven die de kosten van een aankoop zo hoog moeten maken.

Zoals u kunt zien, bieden lithium-ionbatterijen voor heftrucks voordelen op bijna elk gebied. Hoewel ze in eerste instantie meer kosten als ze goed worden onderhouden, zullen ze op de lange termijn veel minder duur zijn.

Ze hebben ook minder aandacht nodig, brengen minder veiligheidsrisico's met zich mee en zijn ook efficiënter in energieverbruik - wat een win-winsituatie is voor het milieu en de effectiviteit van uw bedrijf.

Voor meer informatie over waar u op moet letten bij een elektrische heftruckaccu van: fabrikanten van industriële vorkheftruckbatterijen,u kunt een bezoek brengen aan JB Battery China op: https://www.forkliftbatterymanufacturer.com/about/ voor meer info.

Deel dit bericht


en English
X