Verschillende soorten lithium-ionbatterijen voor vorkheftrucks van batterijfabrikanten en leveranciers van materiaalbehandelingsapparatuur

Verschillende soorten lithium-ionbatterijen voor vorkheftrucks van batterijfabrikanten en leveranciers van materiaalbehandelingsapparatuur

Verschillende soorten lithium-ionbatterijen voor vorkheftrucks van batterijfabrikanten en leveranciers van materiaalbehandelingsapparatuur

Waarom lithium batterijen zijn gebruikelijk voor gebruik met vorkheftrucks, het heeft ook andere toepassingen. De veelzijdigheid van lithiumbatterijen komt door de verschillende beschikbare typen. Elk type lithiumbatterij heeft zijn specifieke voordeel. Dit soort batterijen kan worden gebruikt om verschillende apparaten van stroom te voorzien.

Ze zijn te vinden in alle soorten apparaten, zoals elektrische vrachtwagens, elektrische voertuigen, laptops en mobiele telefoons. Lithiumbatterijen zijn er in allerlei soorten en maten. Dit betekent dat er verschillende soorten batterijen zijn. Maar voordat we de verschillende batterijtypes onderzoeken, moeten we begrijpen wat een lithiumbatterij is.

Lithium-ion vorkheftruckbatterij versus loodzuur

Lithium-ion vorkheftruckbatterij versus loodzuur

Wat is een lithiumbatterij?
Een lithiumbatterij is het type batterij dat afhankelijk is van lithiumionen voor het opslaan van energie. Het slaat energie op door een potentiaalverschil (PD) te creëren tussen de positieve en negatieve polen van de batterij. Deze batterij heeft meestal een separator, dit is een isolatielaag. Deze laag zorgt ervoor dat beide zijden van de lithiumbatterij constant gescheiden zijn. Deze isolatielaag werkt door de elektronenstroom te blokkeren. Maar het zorgt ervoor dat de lithiumionen door de cel kunnen stromen.

Tijdens het laadproces van de batterij stromen de lithiumionen van de positieve kant van deze batterij naar het negatieve gebied. Dit gebeurt via de afscheider. Tijdens het ontladen van de batterij stromen de ionen in de batterij de andere kant op.

Omdat de lithiumionen constant in beweging zijn, leidt dit tot het ontstaan ​​van een elektrisch potentiaalverschil. Deze PD die wordt gemaakt, staat bekend als de "spanning". Telkens wanneer de lithiumbatterij op een apparaat wordt aangesloten, worden de elektronen geblokkeerd door de separator. Deze elektronen worden vervolgens gedwongen door het apparaat te stromen. Op deze manier wordt het apparaat van stroom voorzien en blijft het aan.

Lithiumbatterijen: wat zijn de meest voorkomende typen?
Het lithium-ion vorkheftruckaccu komt in verschillende soorten en vormen. Omdat er verschillende lithiumbatterijen zijn, zijn ze allemaal afhankelijk van verschillende materialen om ze te laten werken. Elk van deze batterijen heeft zijn voor- en nadelen. Deze lithiumbatterijen worden aangedreven door verschillende actieve materialen. Dit is waar ze hun naam vandaan halen.
Soorten lithiumbatterijen

1. Lithium-ijzerfosfaat
Lithium-ijzerfosfaatbatterijen worden ook wel LFP-batterijen genoemd. Ze worden aangedreven door fosfaat in het kathodegebied te gebruiken. Ze gebruiken koolstofgrafiet als hun anodes. LFP-batterijen staan ​​bekend om hun lange levensduur. Ze staan ​​ook bekend om hun goede elektrochemische prestaties en thermische stabiliteit. Lithium-ijzerfosfaatbatterijen worden vaak gebruikt voor het aandrijven van vorkheftrucks. Dit type batterijen staat bekend om hun veiligheid, lange levensduur en duurzaamheid. Veel LFP-batterijen zijn geschikt voor 2,000 of meer cycli.

2. Lithiumkobaltoxide
Lithium-kobaltbatterijen zijn een ander type lithiumbatterij. Ze worden ook wel LCO-batterijen genoemd. Ze hebben lage specifieke krachten en hoge specifieke energieën. Dit betekent dat ze niet geschikt zijn voor toepassingen die een hoge belasting vereisen. Ze zijn echter geschikt voor stroomopwekking gedurende een lange periode. Dit type batterijen werd eerder toegepast in camera's, laptops, tablets en telefoons. Ze hebben echter een kortere levensduur en hebben tussen de 500 en 1,000 cycli.

3. Lithium-mangaanoxide
Dit zijn andere soorten lithiumbatterijen. Ze kunnen ook worden aangeduid als LMO. Dit soort lithiumbatterijen heeft lithiummangaanoxide als kathodemateriaal. Dit leidt tot een chemisch proces dat een driedimensionaal roostersysteem produceert dat de stroom van ionen ondersteunt. Dit verlaagt vervolgens de interne weerstand van de batterij en verhoogt de stroom die het verwerkt. Dit type batterij staat bekend om zijn veiligheidsvoordelen en verbeterde thermische stabiliteit. LMO-batterijen zijn goed te gebruiken als: heftruck batterijen. Ze kunnen ook worden gebruikt voor elektrische en hybride voertuigen, medische instrumenten en draagbare elektrische gereedschappen. LMO-batterijen staan ​​bekend om hun snellaadfunctie. Ze hebben ook hoge specifieke bevoegdheden.

4. Lithium-nikkel-mangaan-kobaltoxide
Dit is een ander populair type lithiumbatterij. De lithium-nikkel-mangaan-kobaltoxide-batterijen worden ook wel NMC-batterijen genoemd. Dit zijn krachtige lithiumbatterijen omdat ze de voordelen hebben van alle drie de elementen in de batterij. Deze elementen kobalt, mangaan en nikkel vormen de kathode van deze batterij. Nikkel is onstabiel maar heeft een hoge specifieke energie. Mangaan is zeer stabiel en heeft niet genoeg specifieke energie. Een combinatie van alle voordelen van deze elementen levert een batterij op die een hoge specifieke energie en een stabielere chemie produceert. NMC-batterijen lijken qua toepassing sterk op LMO-batterijen. Ze worden meestal toegepast in elektrisch gereedschap, vorkheftrucks en aandrijflijnen voor scooters, elektrische voertuigen en elektronische fietsen.

5. Lithium-nikkel-kobalt-aluminiumoxide
Dit is een ander veelvoorkomend type lithiumbatterij. De lithium-nikkel-kobalt-aluminiumoxide is ook bekend als NCA-batterijen. Ze staan ​​bekend om hun hoge specifieke energieën. Ze hebben ook een lange levenscyclus en hoge specifieke energieën. Dit type batterijen staat bekend om het leveren van een zeer hoge hoeveelheid stroom. Ze staan ​​​​ook bekend om het genereren van de stroom voor een zeer lange tijd. Omdat NCA-batterijen hoge belastingen aankunnen, worden ze veel toegepast in de markt voor elektrische voertuigen. Elektrisch voertuig producerende reuzen, Tesla, hebben lithium-nikkel-kobalt-aluminiumoxide (NCA) -batterijen gekozen als hun favoriete voedingsapparaat. NCA kan ook worden gebruikt als: heftruck batterijen voor verbeterde productiviteit. Het grootste voordeel van NCA-batterijen is dat ze een opmerkelijke levensduur hebben en veel energie genereren.

6. Lithiumtitanaat
Alle eerder genoemde typen lithiumbatterijen hebben een uniek kathodemateriaal. In het geval van lithiumtitanaatbatterijen (LTO) wordt het grafiet dat de anode is echter vervangen. De anode is in dit geval het lithiumtitanaat. Terwijl de kathode NMC of LMO is. Hierdoor ontstaat dan een uiterst veilige accu. De batterij heeft een langere levensduur en staat erom bekend zeer snel op te laden. Dit snelle laadproces van de Lithium titanaat batterij is in geen enkel ander type lithium batterij aanwezig. LTO-batterijen worden in verschillende toepassingen gebruikt. Ze worden meestal toegepast als heftruckaccu's. Daarnaast kunnen ze worden gebruikt als oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Ze worden ook gebruikt als batterijen in elektrische voertuigen. Ze worden ook gebruikt in militaire en ruimtevaartapparatuur. Andere toepassingen van de LTO zijn onder meer straatverlichtingssystemen op zonne-energie, opslag van zonne- en windenergie en ononderbroken stroomvoorzieningssystemen.

Industriële elektrische lithium-ion vorkheftruckbatterij

Industriële elektrische lithium-ion vorkheftruckbatterij

Voor meer over verschillende lithium-ion batterijtypes voor vorkheftrucks van batterijfabrikanten en leveranciers van materiaalbehandelingsapparatuur, kunt u een bezoek brengen aan JB Battery China op: https://www.forkliftbatterymanufacturer.com/correct-voltage-for-forklift-battery/ voor meer info.

Deel dit bericht


en English
X