Wat is het verschil tussen hoogspannings- en laagspanningsbatterijen?

Wat is het verschil tussen hoogspannings- en laagspanningsbatterijen?

Wat is het verschil tussen hoogspannings- en laagspanningsbatterijen?

Hoogspanningsbatterijen zijn populair geworden in verschillende industrieën met een hoge vraag naar belasting. Deze systemen hebben soms een vermogen van 400 V en kunnen snel worden opgeladen en ontladen in vergelijking met laagspanningssystemen.

beste china lifepo4 lithium-ion heftruck batterij fabrikant bedrijf

beste china lifepo4 lithium-ion heftruck batterij fabrikant bedrijf

Verschillen tussen hoogspannings- en laagspanningsbatterijen
Met een batterijsysteem vult u eenvoudig uw energiesystemen aan, waaronder zonnesystemen. Deze batterijsystemen zijn belangrijk omdat ze energieopslag gemakkelijk maken. Deze opgeslagen energie kan worden gebruikt op momenten dat er geen stroom is, of dat er geen zon is. De opgeslagen energie kan ook worden gebruikt wanneer de vraag naar stroom hoog is.

Het kiezen van een batterijsysteem is erg belangrijk. In wezen kan geen enkel systeem voor elke toepassing worden gebruikt. Verschillende batterijcategorieën die op de markt verkrijgbaar zijn, kunnen voor verschillende toepassingen worden gebruikt.

Lage spanning
Dit zijn accubanken die een spanning van niet meer dan 100V aanhouden. In dit geval kunnen veel batterijmodules parallel worden geschakeld, zolang de nominale spanning en de omvormer compatibel zijn. Ze kunnen ook in serie worden geschakeld om de spanning te verhogen.

Als u een 48v-uitkomst nodig hebt, kunnen twee 24v-batterijen eenvoudig in een serie worden aangesloten. Gewoonlijk hebben LV-systemen een veel hogere stroomsterkte dan HV-batterijsystemen.
In dit geval heb je dikkere of grotere geleiders nodig om de omvormer en de accu's met elkaar te verbinden. De systemen zijn veiliger omdat ze een lagere spanning hebben en eenvoudig schaalbaar zijn. Normaal gesproken kunnen batterijomvormers met een vermogen van 48 V grotere batterijbanken aan.

Het ding over LV-systemen is dat ze geen snelle opstartbelastingen kunnen dekken. In de meeste gevallen is de batterij systemen heeft mogelijk hulp nodig van zonne-energie of netvoeding om elk apparaat dat moet worden gestart, van voldoende onmiddellijke stroom te voorzien. Aan de andere kant is het upgraden en installeren van laagspanningssystemen fysiek veel eenvoudiger en kleiner.

Hoogspanningsbatterijen
Dit soort systemen hebben een vermogen van rond de 400V. Als gevolg hiervan kunnen dergelijke systemen sneller ontladen en opladen dan de LV-opties. Ze kunnen ook de vraagpieken opvangen die nodig zijn om apparatuur te starten. Bovendien hebben de batterijen geen geleiders nodig vanwege de hoge spanning.

Het andere ding over hoogspanningsbatterijen is dat de stroomsterkte lager is dan bij LV-batterijen. Dit komt doordat de accu-omvormers ongeveer 3 accu-aansluitingen toelaten bij gebruik van hoogspanningsaccu's. Dit is een veel lager aantal in vergelijking met de laagspanningsbatterijsystemen. Individuele accubanken zijn echter groter voor de HV-systemen.

HV-batterijen zijn geweldig voor toepassingen die peak-shaving nodig hebben, vooral wanneer een dergelijke batterij dagelijks moet worden gebruikt. Hoogspanningssystemen moeten worden gebruikt als er veel vraag is naar een installatie. Als u off-grid toepassingen nodig heeft, hebben laagspanningssystemen de voorkeur. Het is ook een goede keuze voor diegenen die grote banken nodig hebben met een lage of gemiddelde vraag. Deze laagspanningsbatterijen nemen meer ruimte in beslag omdat ze meer aansluitingen nodig hebben.

JB Battery maakt enkele van de superieure LV- en HV-batterijen voor verschillende toepassingen. De batterijen zijn gemaakt met behulp van de modernste technologie en onder de best mogelijke omstandigheden.

Wat is het verschil tussen hoogspannings- en laagspanningsbatterijen?

Wat is het verschil tussen hoogspannings- en laagspanningsbatterijen?

Voor meer over wat is het verschil tussen hoogspannings- en laagspanningsbatterijen?,u kunt een bezoek brengen aan JB Battery China op: https://www.forkliftbatterymanufacturer.com/2022/09/26/which-battery-has-the-most-voltage-and-what-is-the-typical-voltage-in-a-high-voltage-battery-pack/ voor meer info.

 

Deel dit bericht


en English
X