Hoe weet u of een lithium-ionbatterij slecht is?

48 volt lithium-ion golfkar batterij

Hoe weet u of een lithium-ionbatterij slecht is?

Hoe weet u of een lithium-ionbatterij slecht is?

Lithiumtechnologie is in de loop der jaren verbeterd en volwassener geworden en is tegenwoordig veel veiliger dan voorheen. Als gevolg hiervan zijn er minder incidenten waarbij lithium-ion batterijen. Er zijn echter gevallen waarin er iets mis kan gaan wanneer u deze batterijen gebruikt. Dit is een van de redenen waarom u moet weten hoe u kunt zien of een lithiumbatterij slecht is of niet.

Er zijn verschillende symptomen en tekenen die u kunnen vertellen dat er iets niet in orde is. Dit omvat een opgeblazen lichaam, oververhitting, hoge zelfontlading, lage spanning en verminderde capaciteit.

48 volt lithium-ion golfkar batterij

48 volt lithium-ion golfkar batterij

Voordat u zelfs maar overweegt de batterij te testen, helpt het om uw model te evalueren, vooral om erachter te komen hoe het zich precies zou moeten gedragen. Dit is door de batterijfabrikant en de specifieke specificaties van uw model te kennen.

Zodra dit is vastgesteld, moet u de prestatieweerstand en spanning meten. In dit geval kan een multimeter worden gebruikt. Hierdoor kun je in de meeste gevallen gebruik maken van een universele checker met een LCD. Een multimeter kan ook capaciteit en prestaties meten.

Na het bevestigen van de resultaten en het matchen met de specificaties, is het gemakkelijker om te bepalen of de batterij in goede staat is of niet. Wanneer er een afwijking is, betekent dit niet dat de batterij slecht is. Afgezien van de inspectie, kunnen een aantal andere manieren u helpen te weten dat er iets mis is.

  1. Verminderde capaciteit

Dit is het eerste teken dat een batterij slecht is. Verminderde capaciteit geeft aan dat de Accu is beter dan het ooit was. Dit betekent dat de batterij uw apparaat niet meer kan voeden zoals vroeger. Dit symptoom duurt langer om te bevestigen, vooral als u geen tester gebruikt. Het proces kan nog langer duren als u vertrouwt op verschillende zelfontladingstechnieken.

  1. Lage spanning

Batterijen verliezen gedurende een bepaalde periode automatisch spanning. Wanneer het een bepaald niveau bereikt, wordt de verbinding verbroken. Een goed voorbeeld is wanneer een lithiumbatterij van 4.2 V na verloop van tijd naar een toestand van 3.7 V gaat. Als de batterij verder downgradet, kan het apparaat weigeren volledig van stroom te worden voorzien. Als de batterij 3.0 V bereikt, is deze praktisch dood. Om deze details sneller te krijgen, moet u mogelijk een multimeter gebruiken.

  1. Hoge zelfontladingssnelheid

Zelfontlading is een veelvoorkomend kenmerk van alle accu's. Dit wil zeggen dat de lading automatisch afneemt, zelfs als de batterij een apparaat niet van stroom voorziet. Evenzo gaat de lading automatisch omlaag, zelfs als de batterij niet werkt om een ​​apparaat van stroom te voorzien. In goede staat ontladen lithiumbatterijen zichzelf niet zo snel. De accu moet enkele uren losgekoppeld blijven en zorg ervoor dat de laadcapaciteit wordt gecontroleerd voor en na het loskoppelen.

  1. Oververhitting

Oververhitting is een duidelijk teken dat de batterij slecht is. U moet de specificaties van de batterij controleren en meer te weten komen over de normale bedrijfstemperatuur. Als u iets hoogs waarneemt, moet dit als een reden tot ongerustheid worden beschouwd. Oververhitting kan schade aan uw apparaat veroorzaken en moet serieus worden genomen.

  1. Opgeblazen lichaam

Dit is de laatste fase. Wanneer u een opgeblazen gevoel waarneemt, is dit een indicatie dat het niet goed gaat. Een van de dingen om op te merken is dat een opgeblazen gevoel pas wordt opgemerkt als het al te laat is. De meesten van ons inspecteren batterijen niet regelmatig en vergeten ze vaak als ze eenmaal zijn geïnstalleerd. Warmte en energiedichtheid zorgen ervoor dat batterijen opzwellen. Een batterij moet onmiddellijk worden vervangen zodra dit wordt waargenomen.

Voor meer over hoe weet u of een lithium-ionbatterij slecht is?,u kunt een bezoek brengen aan JB Battery China op: https://www.lifepo4golfcartbattery.com/can-you-overcharge-a-golf-cart-battery/ voor meer info.

 

Deel dit bericht


en English
X