Vad är skillnaden mellan litium- och litiumjonbatterier?

Vad är skillnaden mellan litium- och litiumjonbatterier?

Batterier är mycket involverade i människors dagliga livsstil i form av bilbatterier, återanvändbara laddningsbatterier, hembatterier och ännu mer. Dessa batterier tillverkas av olika material såsom aluminium, fosfor och litium bland alla litiumbatterier som används i stor utsträckning av människor. När det sägs vara litiumbatterier tillverkas även litiumbatterier i litiumkombination, såsom litiumfosfor, litiumjärn och litiumjonbatterier. Litiumbatterier skiljer sig ganska från litiumjonbatterier och andra litiumbatterier. Inledningsvis använde litiumbatterier i stor utsträckning som tenderar att starta eld för att undvika sådana problem. Många kan tänka vad är ett litiumbatteri? Litiumjonbatteri är ett uppladdningsbart batteri i detta batteri. Litiumjonerna rör sig från negativa elektroder till positiva elektroder när batteriet används och medan de laddas flyttas litiumjonerna tillbaka till negativa elektroder. Vanligtvis använder litiumbatteri metallisk litiumelektrod som förblir som icke uppladdningsbart litiumbatteri här i litiumjonbatterier, de använder interkalerad litiumförening som en elektrod som gör den till en uppladdningsbar.

Hur klassificeras litiumjonbatterier?

Generellt litiumjonbatterier klassificeras efter storlek och form baserat på detta, litiumjonbatterierna tillverkas och monteras i förpackningar för att skicka utrustning. Bortsett från detta klassificeras ytterligare litiumjonbatterier baserat på andra faktorer som listas nedan.

  • Litiumjonbatterier klassificeras utifrån skaltyp och form också gemensamt. Det finns bara två typer av skal används i litiumjonbatteritillverkning den ena är cylindrisk stålskal och den andra är prismatisk typ med aluminiumskal.
  • Litiumjonbatterierna klassificeras i olika typer baserat på deras fysiska längd och interna skyddskretsar. Detta i sin tur förhindrar skador på grund av kortslutning och överurladdning.
  • Ofta representeras litiumbatterierna i femsiffrigt tal som indikerar battericellens fysiska dimensioner.

När de två första siffrorna representerar batteriets diameter i millimeter representerar resten tre siffror batteriets höjd i tiotals millimeter. När människor letar efter ekonomiskt säkra litiumbatterier är det bättre att välja produkt från specificerad tillverkare eller anpassade litiumjonbatteritillverkare.

Användning av litiumjonbatterier:

Litiumjonbatterierna används i stor utsträckning i alla applikationer som inkluderar t.ex.

  • Hemelektronik
  • Hushållens intelligens
  • fordon
  • Medicinsk utrustning
  • AGV-robotar
  • Strömförsörjningspaneler

Förutom ovanstående lista används den också i belysningstillverkare som nödbelysning, i utomhuslampor, lyktor, industriella belysningar och gruvarbetare. Även dessa batterier används i stor utsträckning för allmänt bruk som streckkodsläsare i butiker, handhållna skrivare och i POS-maskiner också. Inte bara detta, litiumjonbatterier som används i lätta kraftprodukter som leksaker, flygplanmodeller, elektriska verktyg och elektroniska cigaretter.

För mer om Anpassade litiumjonbatteripaketstillverkare i Kina, kan du besöka JB Battery på http://www.lithiumbatterychina.com

Om Huizhou JB Battery Technology Limited

Huizhou JB Battery Technology Limited är en litiumjonbatterifabrik,som grundades i maj 2008, är en Kina-baserad professionell tillverkare och erbjuder ett brett utbud of batterityper för kunder. De är professionella leverantör av litiumjonbatterier med produkter inkluderar PDA-batterier, GPS-batterier, mobiltelefonbatterier, MP3 / MP4-batterier, digitalkamerabatterier, bärbara datorbatterier, surfplattor, fjärrkontrollbatterier, streckkodsläsarbatterier, walkie-talkie-batterier, tvåvägs radiobatterier, trådlös telefon batterier, serverbatterier, blixtljusbatterier, LED-lampor Batterier, skrivarbatterier, hörlursbatterier, RC-leksaksbatterier, batterier för betalterminaler, elverktygsbatterier, datorbatterier, medicintekniska batterier, nödbatterier och laddare etc.

 

För produktförfrågningar

Kontakt: Person: David Liu

Företag: Huizhou JB Battery Technology Limited

e-post: [e-postskyddad]

webbplats: http://www.lithiumbatterychina.com/about-us/

Dela det här inlägget


en English
X