Vad är skillnaden mellan ett litiumbatteri och ett anpassat litiumjonbatteripaket?

Vad är skillnaden mellan ett litiumbatteri och ett anpassat litiumjonbatteripaket?

Vad är skillnaden mellan ett litiumbatteri och ett litiumjonbatteri?
Till alla lekmän, a litium jon batteri och ett litiumbatteri låter väldigt lika. Jag är ganska säker på att du trodde det själv. Medan båda fungerar genom att lagra avgifter som senare kan användas för eländamål, är de inte samma sak.
Om du tänker köpa ett litiumjonbatteri men slutar köpa ett litiumbatteri istället kan du bli besviken till slut. Litiumbatterier och litiumjonbatterier har båda sina fördelar och brister. Låt oss se hur de skiljer sig från varandra:

celltyp
En av de enastående skillnaderna mellan ett litiumbatteri och ett litiumjonbatteri är att det förstnämnda använder primära celler, medan det senare använder sekundära celler. Primära celler kan inte laddas efter att laddningarna har förbrukats. Litiumjonbatterier kan laddas när laddningarna har förbrukats eftersom de använder sekundära celler. Du kan inte köpa ett litiumbatteri när det du behöver är något som behöver laddas när batteriet tar slut. Så om du gör ditt val på grundval av laddning, bör du veta att en laddar medan den andra inte.

Anpassat litiumjonbatteripaket 11

Anpassat litiumjonbatteripaket 11

Hur de fungerar
Både litiumjonbatterier och litiumbatterier fungerar genom kemiska processer som äger rum inom dem. Det sker alltid en konstant migration av elektroner från den negativa elektroden till den positiva elektroden som är belägen på andra sidan av cellen. Elektrolyten, en förening som separerar båda elektroderna, är där den kemiska reaktionen sker. Elektrolyten innehåller elektrisk energi, som fungerar som en elektricitetsvänlig komponent, där ström tillåts gå genom kretsen, samt driva en apparat eller krets.
Historien bakom litiumfokuserade batterier
Konceptet bakom litiumfokuserade batterier kom först till vetenskapssamhället år 1912. År 1970 hade det blivit allmänt accepterat. Det var inte förrän den första uppsättningen litiumfokuserade batterier gjordes tillgängliga för allmänheten. Batteriet var inte uppladdningsbart, med de första versionerna som släpptes.
Litium är vanligtvis ett instabilt element och det gjorde det ännu svårare för forskare att utveckla batteriet. År 1991 registrerade forskare ett genombrott. De hade hittat ett sätt att göra litium mer stabilt, en utveckling som ledde till tillkomsten av uppladdningsbara batterier.
Det tog inte lång tid innan konsumenterna började rikta sin uppmärksamhet på användningen av de förbättrade litiumbatterierna av flera skäl. Till att börja. De ansågs vara lättare än andra liknande tekniker.
Vikten av litiumjonbatteri är en del av det som har fått det att förvandlas till vad det är idag. Du kan inte förvänta dig något annat än en hög nivå av perfektion från dessa artiklar idag. Om man tittar på saker nu kan man säga att forskare och tillverkare har gjort det relativt bra inom litiumjonbatterier.

Mer energitäthet
Energitäthet är ett annat viktigt mått för att skilja ett litiumbatteri från ett litium jon batteri. Den första uppsättningen litiumbatterier som producerades hade ett problem med energitätheten. Deras energitäthetsvärde var ganska lågt, och det gjorde att de inte kunde konkurrera med andra liknande tekniker.
Introduktionen av litiumjonbatterier förändrade verkligen uppfattningen människor hade om batterier. Det var inte bara en förbättring från de gamla litiumbatterierna utan också ett stort steg framåt i batterier i allmänhet. Det skedde en enorm ökning av energitätheten hos litiumjonbatterier. Det var det som gjorde det lämpligt för applikationer med hög effekt, eftersom det kunde leverera höga strömmar.
Även om alla dessa omvandlingar sker, finns det fortfarande en liten minoritet som tror att dessa batterier är värdelösa. De har valt den vägen för sig själva helt enkelt för att litiumbatterier påstås ha en kort livslängd. Vissa sätter den korta livslängden på högst 3 år.

Användning av båda typerna av batterier
Om inte för något vann litiumbaserade batterier många människors hjärtan eftersom de gav så mycket med tanke på deras storlekar. Medan de var små när det gäller storlek användes de för att driva enheter som krävde stora mängder ström för att fungera. De verkar inte ha några begränsningar för vilken typ av enheter de kan användas med.
Från CD-spelare till ficklampor ansågs de vara lämpliga för nästan alla typer av apparater. Anpassat litiumjonbatteripaket ökar också på grund av sin dynamiska natur. De kan göras i valfri form, vilket gör dem mycket lämpliga för elektroniska enheter som bärbara datorer och liknande.
Deras förmåga att enkelt laddas gör dem också till ett idealiskt val för konsumentenheter som behöver användas om och om igen. Litiumbatteripaketstillverkare kommer att öka efterfrågan på sina produkter eftersom deras produkter är det bästa valet när det gäller konstgjorda pacemaker. Den stora mängden energi och livslängd hos litiumjonbatterier är en del av det som har informerat om deras framgång idag.
Litiumjonbatterier är också mycket efterfrågade efter enheter som hålls utom räckhåll. Några av dessa enheter inkluderar datorns moderkort och rökdetektorer. De har fungerat utmärkt i att fungera som långvariga strömkällor för sådana enheter.

Anpassat litiumjonbatteripaket 6

Anpassat litiumjonbatteripaket 6

Slutsats
Litiumbatterier och litiumjonbatterier är två olika saker. Du kan ladda ett litiumjonbatteri när det är slut, men du kan göra detsamma för ett litiumbatteri. Det finns så många fördelar som inte kan förhandlas med att använda litiumjonbatterier. Som vi med rätta har konstaterat verkar litiumjonbatterier vara ljusår före sina motsvarigheter till litiumbatterier. En annan parameter som skiljer båda batterierna är priset. Litiumjonbatteriet är högre vad gäller beställningsperken. Det betyder att du måste spendera mer för att få det. Det är värt vartenda öre på grund av dess användbarhet och hur länge det kan hålla dig.
För mer litiumjonbatteri kan du besöka Kina anpassade litiumjonbatteritillverkare JB-batteri vid https://www.lithiumbatterychina.com

Dela det här inlägget


en English
X