Vilken typ av battericell är bäst för anpassat batteripaket?

Vilken typ av battericell är bäst för anpassat batteripaket?

Vilken typ av batteri är bäst?
Batterier har blivit en del av vår existens vad gäller detta århundrade. Som sådan är människor mer intresserade av hur de kan få det bästa batteriet för sina enheter. Överallt du går visas produktfunktioner; hur de kan leverera höga strömmar och har lång livslängd och allt vad inte.
Tyvärr kan du sluta köpa något som inte uppfyller dina förväntningar. Vid den tiden kan du bli besviken. De olika typerna av batterier har sina fördelar och brister.

Anpassat litiumjonbatteripaket 9

Anpassat litiumjonbatteripaket 9

Det här inlägget kommer att ha allt för dig, så att du enkelt kan bestämma dig för vilken typ av batteri som passar dig bäst.

Nickelkadmiumbatteriet
Nickelkadmiumbatteriet är ett pulsladdnings- och snabbladdningsbatteri. Det är pålitligt och fungerar ljudlöst. Det är tillräckligt bra med tungt laddade enheter. Nickelkadmiumbatterier sägs vara en del av batteripaketet som fungerar bra även när arbetsförhållandena är stränga.
Du vill inte utsätta detta batteri för konstant laddning under en serie dagar, medan du bara använder det under korta perioder efter laddning. Du måste använda alla avgifter i den då och då. Det är väsentligen viktigt om du inte vill att vissa pellets ska börja bildas runt cellplattorna. Sådana formationer hjälper till att tömma batteriet och få det att förlora sitt liv.
Nickelkadmiumbatteriet anses vara mycket lämpligt för elverktyg, medicinsk utrustning och 2-vägs radio.
fördelar
• Det laddas supersnabbt
• Den har ett stort antal laddningscykler
• Fungerar bra även vid låga temperaturer.
• Ett robust uppladdningsbart batteri
Begränsningar
• Det är typ av miljövänligt
• Den har låg energitäthet jämfört med andra.

Nickel-metallhydridbatteriet
Den här kallas också NiMH-batterier. De används mest för satellitenheter och utrustning. NiMH-batterier är stora i storlek, består av stålburkar med högt tryck och kan kosta tusentals dollar för bara en cell. Till skillnad från de första versionerna av denna batterityp har den registrerat några massiva förbättringar under de senaste fyra decennierna. Det har nu blivit mer stabilt jämfört med hur det var då.
Nickel-metallhydridbatteriets framgångar kan spåras till det faktum att de är utformade med metaller som är ofarliga för miljön. De är också kända för att ha hög energitäthet. Det finns NiMH-batterityper med extremt högre densitetskapacitet, men saken är att de också har några negativa biverkningar. NiMH-batteriet har nyligen varit en livskraftig ersättning för Ni-Cd-batterier.
fördelar
• Den har en högre energitäthet jämfört med Ni-Cd-batterier
• Det är inte så benäget för minne som Ni-Cd-batterier
• Enkel förvaring och transport
Begränsningar
• Den har en mycket begränsad livslängd
• Självurladdningshastigheten är relativt hög
• Prestandan försämras snabbare när den lagras på platser med höga temperaturer
• Kräver full urladdning regelbundet för att undvika att kristaller bildas runt cellplattorna.

Blybatteri
Efter uppfinningen 1859 framkom blybatteriet senare som det första uppladdningsbara batteriet som kom i kommersiellt utrymme. Idag har det översvämmade blybatteriet blivit ett lysande val för gaffeltruckar, bilar och tunga UPS-system. När utvecklingen eftertraktade denna typ av batteri introducerades två typer senare. Det stora blybatteriet och det lilla blybatteriet. De skilde sig ganska mycket från de översvämmade blybatterierna.
Blybatteriet blev ökänt för en sak; för mycket laddning leder till uttömning av vatten och gasning. Det var några allvarliga bakslag för det stora och små blybatteriet vid den tiden. Blysyra upplevde aldrig några minnesproblem. Att utsätta batteriet för flytande laddning under en längre tid orsakade aldrig några skador på batteriet.
Bland hela familjen laddningsbara batterier på senare tid är blybatteriet det batteri som har minst energitäthet. Det gjorde det till ett dåligt val för handhållna enheter, eftersom de kunde fungera bättre med något kompakt i storlek. Det bekräftades också att det gick dåligt under låga temperaturer. Inom bortskaffningsområdet är Ni-Cd-batterier skadligare att hantera än blybatterier, även om det fortfarande finns problem med den stora mängden bly som finns i den.

Litium jon batteri
Långt fram till 1970 blev litiumbatterierna ett känt namn för dem som älskade att hålla kontakten även utan ström. Som den första versionen var den inte uppladdningsbar på grund av litiums instabilitet. Litium blev ett bra perspektiv för batteriutveckling eftersom det var och fortfarande är den lättaste metallen på jordskorpan. Det innebar högre energitäthet för varje vikt.
Följande årtionde började forskare undersöka hur man utvecklar den uppladdningsbara versionen av detta batteri. Forskningen gick till stor del framgångsrikt av säkerhetsskäl. Litiumjonbatterierna var det alternativ som fanns tillgängligt. Det var säkert att använda och gav en relativt hög energitäthet. Från och med 1991, en kommersiell version av den första litium jon batteri var tillgänglig för allmänheten. Efter det gick andra tillverkare med i vagnen, och vi kan tydligt säga idag att litiumjonbatteriet handlar om det snabbast växande batteriet med en spännande batterikemi.
Nästan alla handhållna enheter idag använder ett eller flera märken litiumjonbatteri. För att hålla effektnivån konstant dras större strömmar. Attributet för låg cellmotstånd är en annan viktig faktor som krävs för att säkerställa sömlöst strömflöde under vilken belastningspuls som helst. Litiumjonbatteriet kräver inte för mycket underhåll för att hålla det i god form. En funktion som du inte kan garantera när du diskuterar andra batterikemikalier.
Så bra som litiumjonbatteriet är, har det också några brister som man kan behöva ta hänsyn till. Det är känsligt och kräver en säkerhetsmekanism för att använda. Toppspänningen begränsas kraftigt av skyddskretsen.

Anpassat litiumjonbatteripaket

Anpassat litiumjonbatteripaket

För mer information om batteri kan du besöka Kina anpassade litiumjonbatteritillverkare JB-batteri vid https://www.lithiumbatterychina.com

Dela det här inlägget


en English
X