Är det bättre att låta ett anpassat litiumjonbatteripaket tömma?

Är det bättre att låta ett anpassat litiumjonbatteripaket tömma?

Är det bättre att låta ett anpassat litiumjonbatteripaket tömma?
Jag har hört många saker som jag praktiskt taget inte tycker är roliga alls. Till exempel finns det denna mentalitet att du måste låta ditt smarttelefons batteri tappa helt innan du laddar det igen. Även om jag har mycket respekt för dem som fortsätter att sprida denna information finns det inga bevis som stöder sådana påståenden.
Kanske påverkade dessa saker de batterier som fanns före litiumjonbatterier. Men sedan introduktionen av anpassat litiumjonbatteripaket, dessa brister är så bra som borta. Låt oss berätta vad du behöver veta om litiumjonbatterier och om du behöver tömma dem när du använder dem.

Anpassat litiumjonbatteripaket 11

Anpassat litiumjonbatteripaket 11

Ett unikt uppladdningsbart batteri
Du måste förstå att litiumbatterier inte liknar nickelkadmiumbatterier. De kan alla vara uppladdningsbara batterier, men tekniken med litiumjonbatterier sätter den verkligen på en annan nivå. Nickelbatteriets byggnader var benägna för hela batteriets avlopps sak. Närhelst de debiterades utan en fullständig dränering påverkades deras livslängd av en rimlig procentsats. Så det är fel att tro att ett litiumjonbatteri skulle bete sig så när det laddas ofta.
Forskning har visat att djupcykelladdning inte är nödvändigt för ett litiumjonbatteri. Det vill säga att låta batteriet tappa helt innan det laddas. Det har bekräftats att litiumjonbatterier fungerar bäst när de sätts genom delvis laddnings- och urladdningscykler. Om du har en äpplesmartphone som använder litiumjonbatteri är det bäst om du laddar den med alla möjligheter du får. Snarare än att låta den förlora alla sina avgifter helt innan den utsätts för avgift.

Det motsatta är fallet
Vissa tekniker har dragit linjen att laddning av djupcyklar inte är bra för litiumjonbatterier. För dem som är förespråkare för den andra teorin kan de tycka att det är lite svårt att svälja. Det är mer som en mans kött är en annans gift.
Faktum är att litiumjonbatterier har utformats med förinställda livslängder. Så den vidskepliga tron ​​på huruvida deras livslängd kommer att påverkas av partiella laddningar och urladdningar är faktiskt inte korrekt. Jag vet att du älskar ditt batteri så mycket och att du är redo att göra vad som helst för att säkerställa att det alltid är i toppform. Så länge du har att göra med en litium jon batteri, du har verkligen inget att oroa dig för.

Inget laddningsminne
Detta kan låta som en negativ poäng för dem som inte vet något om batterier. Ladda minne i batterier är källan till vissa problem i vissa batterier. För att vara exakt hade det att göra med den första uppsättningen uppladdningsbara batterier. Dessa batterier måste sättas igenom djupa laddningscykler som ett sätt att kompensera den bristen.
Litiumbatteripaketstillverkare var mycket medvetna om denna fula trend som hade gripit branschen. Så vad de gjorde var att se till att laddningsminnet hanterades i deras produkter. Det innebar att det skulle vara värdelöst att sätta batteriet igenom alla djupa laddningscykler för effektivt arbete. Dessa batterimästare har också gjort ansträngningar för att säkerställa att mer överlägsna produkter snart kommer fram. Innan det händer ska du förstå att litiumjonbatteriet inte kan påverkas av djupcykelladdning eftersom det saknar laddningsminne.

Litiumjon och litium är inte desamma
De som tror att litiumbatteri kan dö snabbt om de utsätts för delvis laddnings- och urladdningscykler kan ha lagt sina påståenden på något annat. De kan förväxla litiumbatterier som litiumjonbatterier. Båda kan ha nästan samma namn, men de är två helt olika produkter.
Litiumbatterier är på en lägre nivå om de ska jämföras med litiumjonbatterier. Det beror på att den ena inte kan laddas medan den andra kan laddas så många gånger du vill. Och tekniken som används av de flesta smartphones idag är litiumjonbatteriet och inte litiumbatteriet. Fortsätt och utsätt din telefon för så många partiella laddningscykler du vill, eftersom de inte har någon effekt på batteriet. Snarare hjälper de batteriet att bli friskare.

Nedbryts litiumjonbatterier med tiden?
Detta är en batterikemi som är oundviklig. När ett batteri hålls på ett ställe under lång tid utan användning börjar det gå ner. Alla som säger att det finns en batterityp som inte laddas ur när den hålls åt sidan, säger inte sanningen. Batterierna är utformade för att slitas ut med tiden. Även när du använder det händer samma sak. Frågan är - hur snabbt kommer det att urladdas?
Det är där litiumjonbatterier skiljer sig från de andra. De är utformade för att motstå urladdningstendensen mycket längre än någon annan batterityp. Vad det betyder är att, Anpassat litiumjonbatteripaket kan inte släppa ut som sina motsvarigheter. Det tar längre tid att försämras och förlora sin kvalitet.

Anpassat litiumjonbatteripaket 4

Anpassat litiumjonbatteripaket 4

Slutsats
Vi kanske stannar vid det här ämnet och inte får en enhällighet. Vissa kommer fortfarande att behålla sin position och tror att om du inte tillåter att ditt litiumjonbatteri tappar helt, kommer det att dö av förr än senare. Det andra lägret kommer också att vilja behålla sin ställning.
Du kan få ut det mesta av ditt anpassade litiumjonbatteripaket genom att hålla konstant koll på batteristatusen. Det handlar inte om batteriet tappar sin betydelse när det sätts genom partiella laddningscykler eller inte. Om du alltid tittar på batteriets hälsa kan du enkelt se om det är bäst att fortsätta med djupcykelladdning eller inte. Du måste vara uppmärksam på ditt batteri. Det är det bästa och säkraste sättet att hålla den i gott skick så länge som möjligt.

För mer information om litiumjonbatterier kan du besöka Kina anpassade litiumjonbatteritillverkare JB-batteri vid https://www.lithiumbatterychina.com för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X