Hur kan man anpassa litiumjonbatteriets livslängd?

Hur kan man anpassa litiumjonbatteriets livslängd?

Hur kan man anpassa litiumjonbatteriets livslängd?
Världen är befolkad med litiumjonbatterier. De är nästan överallt där du vänder dig. Från smartphones till bärbara datorer till elfordon och trådlösa elverktyg har litiumjonbatteri plötsligt blivit ett känt namn idag.
Även om dessa batterier har varit de mest använda när det gäller att lagra energi i mobila enheter, verkar det finnas en stor nivå av förvirring angående hur litiumjonbatteriets livslängd kan förlängas.
Så för att hjälpa dig att förstå detta har vi beslutat att gräva igenom flera forskningspapper och upptäckter som gjorts av experter. Som sådan markeras nedan några tips som kan hjälpa till att säkerställa en längre livslängd för din anpassat litiumjonbatteripaket. Den första på vår lista är:
Ditt batteri håller inte tidstestet när du fortsätter att utsätta det för förhållanden som kan försämra det. Minska hur du utsätter ditt litiumjonbatteri för sådana förhållanden, och det kommer att hålla mycket längre. Här är några av de villkor du bör vara mycket medveten om.

Anpassat litiumjonbatteripaket 13

Anpassat litiumjonbatteripaket 13

Undvik extrema temperaturer
Du ska undvika både extremt låga och höga temperaturer när du använder ditt litiumjonbatteri. Höga temperaturer kan underlätta nedbrytning av litiumjonbatterier, vilket kan leda till allvarliga säkerhetsrisker som explosion eller brand.
Om en smartphone eller bärbar dator blir extremt het under laddningen är det en indikation på att du ska ta bort kontakten från laddningspunkten. Undvik också att utsätta batteriet för låga temperaturer. Det har ett sätt att försämra livet för litium jon batteri.

Minska laddningstiden med 0% eller 100%
Se till att ditt litiumjonbatteri inte spenderar för mycket tid på 100% eller 0%. Dessa extrema procentsatser ger batteriet mycket stress. Överväg att göra en partiell laddning som håller batteriet 80% istället för att ladda det helt till 100%. Om du inte kan uppnå det, se till att enheten tas ur laddningen när den blir 100%.
LG och Samsung har rekommenderat att deras produkter laddas när det blir 20%. Sony och Nokia sa under tiden att deras smartphones kan skada batteriet när de får ladda över 100% under lång tid.
I många bärbara datorer startar batterihanteringssystemet batteriet för att sluta ladda när det blir 100% och återupptar inte laddningen förrän batterinivån sjunker till 95% eller lägre. Trots det förespråkar tillverkare fortfarande att du kopplar ur din bärbara dator när den blir fulladdad.

Snabbladdare är inte nödvändiga
Alla laddare är inte desamma. Vissa laddar ditt litiumjonbatteri snabbare än andra. En sak som användarna har vant sig vid nyligen - är vanan att använda snabbladdare för att ladda sina enheter. Snabbladdare är fantastiska. De kan få dig tillbaka till att använda enheten så snart som möjligt.
Men studier har visat att användning av snabbladdare är ett sätt att köra ner ditt litiumjonbatteri. Och när ett batteri börjar laddas för snabbt är det ohälsosamt för livslängden. Standardladdning är bäst. Du kan också vidta extra åtgärder för att förhindra att din enhet laddas ur för snabbt. För bärbara datorer och smartphones kommer att minska skärmens ljusstyrka, inaktivera platstjänster samt att avsluta högeffektsapplikationer när de inte används hjälper mycket att minska batteriets urladdningshastighet.
Undvik förvaring eller användning av litiumjonbatterier i miljöer som innehåller mycket fukt. Om du kan, se till att batterierna inte punkteras, träffas eller skadas på något sätt.
De flesta tillverkare som arbetar med trådlösa elverktyg har också avrådt att låta batteriet ta slut helt innan de laddas. Vissa rekommenderar också en temperatur på minst 37F och en maximal temperatur på 104F när du laddar batteriet.
Battericeller består av elektroder (anod och katod), samt en elektrolyt som kan reagera med antingen elektroden. Litiumjonbatterier, som alla andra batterier, bryts ned långsamt när du använder det. Varje del av batteriet påverkas i processen. Katoden, anoden, elektrolyten, strömkollektorn och avskiljaren kommer alla att påverkas.
Batteriförbrukning finns i två grundläggande format: power fade och capacity fade. Kapacitetsblekning har att göra med minskningen av mängden ström som batteriet kan lagra, medan effektblekning handlar om minskningen av kraften som produceras av batteriet.
förlängning litium jon batteri livslängd minskar miljöbördan och kostnaderna för att producera nya batterier. Detta inkluderar materialförbrukning, utsläpp av växthusgaser, gruvpåverkan och miljömässiga risker vid bortskaffande av batterier.
När den bärbara elektroniken och elfordonen fortsätter att växa kommer en liten förlängning av batteriets livslängd att ha en enorm inverkan på miljön.

Återvinningsbara och permanenta förluster
Litiumjonbatteriförlust är av två typer. Det är eter de är återvinningsbara eller permanenta. Efter att ha laddat ett litiumjonbatteri till 100% kommer det att tappa 5% av den kapaciteten under de första tjugofyra timmarna. En procentandel på cirka 3% går förlorad varje månad på grund av självurladdning och när batteriet är utrustat med skyddskretsar.
Självutsläpp har tillskrivits den omgivande temperaturen på cirka 20 ° C. Den siffran kommer att öka när temperaturen är högre, liksom när batteriet börjar åldras. Lyckligtvis är laddning allt som krävs för att återställa denna typ av batteriförlust (återhämtningsbar).
Som du med rätta kan urskilja kan permanenta förluster inte ersättas. När ett litiumbatteri är på den vägen är det borta. Det bästa sättet att undvika permanent förlust är att veta vad orsakerna är. Permanent förlust kan orsakas av ett antal faktorer såsom frekvensen för full urladdnings- / laddningscykler, temperatur och batterispänning.

Anpassat litiumjonbatteripaket 7

Anpassat litiumjonbatteripaket 7

Slutsats
Livslängden på ditt litiumjonbatteri ligger i dina händer. Om du är försiktig med allt som har sagts här och tillämpar dem vid behov kommer det att gynna ditt batteri på lång sikt. Batteriförluster är oundvikliga. vi kan bara minimera dem.

För mer om anpassat litiumjonbatteripaketkan du besöka Kina anpassade litiumjonbatteritillverkare JB-batteri vid https://www.lithiumbatterychina.com för mer info

Dela det här inlägget


en English
X