Vad är den normala livslängden för ett anpassat litiumjonbatteripaket?

Vad är den normala livslängden för ett anpassat litiumjonbatteripaket?

Vad är den normala livslängden för ett anpassat litiumjonbatteripaket?
Det är ingen tvekan om att litiumjonbatterier har varit en fullständig revolution med tanke på hur de har hjälpt till att säkerställa att enheter och apparater fungerar bättre. De har varit en av de bästa innovationerna som någonsin har träffat elektronikvärlden på senare tid. På grund av deras funktionalitet är det mycket lätt att förutsäga att de flesta företag kommer att använda dem mer inom den närmaste framtiden. Detta kan lätt tolkas så att deras popularitet kommer att öka utöver vad det är just nu.

Problemet är att de flesta inte riktigt känner till dessa batteriers livslängd. Faktum är att detta är ett ämne som har varit föremål för debatter genom åren. Detta beror på att experter har visat sig ha olika åsikter när det gäller hur länge litiumjonbatterier förväntas hålla under åren.

Planerar du att köpa en enhet med litiumjonbatteri men verkar vara förvirrad över dess livslängd? Vet du att dessa batterier är mycket tillförlitliga bland annat? Det här inlägget hjälper dig att förstå allt om litiumjonbatterier och deras livslängd. Det betyder att du inte har någon anledning att gissa om hur länge de förväntas hålla efter att du har kollat ​​detaljerna nedan.

Anpassat litiumjonbatteripaket 22

Anpassat litiumjonbatteripaket 22

Hur länge varar de?
Litiumjonbatterier är mycket tillförlitliga när det gäller hur länge de kan hålla. Till exempel kan ett traditionellt li-ion-batteri hålla i upp till 3 år. Med andra ord kan det pågå i upp till 36 månader innan det tappar. I det här fallet betyder att tappa batteriets effekt eller varaktighet när den är fulladdad. Till exempel, om den har utformats för att hålla i 72 timmar, kan sådan batterikapacitet sjunka till 50 timmar efter att den är fulladdad. Det är så det kommer att minska tills batteriet inte längre kan användas. Sammantaget kan man säga att litiumjonbatterier är mycket tillförlitliga med tanke på att traditionella batterier inte håller så länge.

En annan faktor som bestämmer livslängden för a litium jon batteri är dess laddningscykel. För det mesta har batterierna du får från marknaden en laddningscykel på 500 gånger. Det betyder att när den har laddats cirka 500 gånger kommer den att tappa.

Därför är det uppenbart att två faktorer vanligtvis beaktas när vi pratar om litiumjonbatteriernas livslängd. Det här är antalet år och laddningscykler. När batteriet laddas cirka 500 gånger före en tidsperiod på 3 år börjar det fortfarande tappa. Å andra sidan, när det blir 3 år och batteriet inte har laddats upp till 500 gånger, förväntas det fortfarande tappa. Det är så de har tillverkats.

Vad du behöver veta om li-ion-batterier
Det finns något de flesta inte förstår om li-ion-batterier inklusive hur de brukar hålla. Det spelar ingen roll vad du använder dem till, eftersom de alltid brukar följa en allmän regel. Detta är det faktum att de kommer att tappa om de tas i bruk eller inte. Till exempel, när din är fulladdad, måste du använda den ström som den har lagrat. Tror aldrig att det inte kommer att använda ett sådant batteri kommer att bevara dess livslängd. I motsats till vad de flesta antar kommer det att dräneras med tiden.

Observera bara din noggrant så kommer du att märka att den inte laddas ut i mycket långsam takt. Sådant kanske inte märks men det händer. I det här fallet minskar deras förmåga att hålla laddningen gradvis. Enligt experter är detta en åldrande process som inte kan vändas. Precis som sagt ovan kan den inte driva din produkt under den förväntade tiden igen eftersom dess kraft kommer att minska. Poängen är att det inte är det bästa alternativet att inte använda ett litiumjonbatteri. Istället är det bättre att utnyttja lagringskapaciteten bra medan den inte har börjat tappa.

Hur du underhåller dina li-ion-batterier
Det är sant att li-ion-batterier kan hålla i upp till 2-3 år som förklarats ovan. Observera dock att sådant inte är en uppsättning stenregler eftersom något kan gå fel. Nedan följer några av sätten att se till att ditt batteri håller länge som förväntat under den tidsperioden.

Använda partiella urladdningscykler
Detta är mycket viktigt men det ignoreras vanligtvis av de flesta som använder litiumjonbatterier. Det innebär att ditt batteri har tappat cirka 20% innan det laddas igen. Detta kan hjälpa till att förlänga sitt liv mycket mer än du någonsin kommer att föreställa dig. Anledningen till detta är att varje gång du laddar ett sådant batteri anses det vanligtvis vara en hel cykel. Låt därför en avsevärd mängd ström tömmas innan du laddar igen.

Begränsning av batteriets temperatur
Om du inte vet kan litiumbatterier lätt påverkas av temperaturen. Även om det finns laddare som har byggts för att upptäcka temperatur kan något ändå gå fel. Det är därför du måste tänka på ett sätt att göra sådant manuellt. Ladda inte ditt li-ion-batteri om temperaturen inte är upp till 0 ° C. Detta är bara ett recept för att förkorta dess livslängd.

Undvik höga strömmar
Naturligtvis är den högsta strömmen som rekommenderas för att ladda ditt litiumjonbatteri 220v. Allt mer än detta bör inte uppmuntras eftersom sådant sannolikt kommer att ha någon långsiktig inverkan på dess kapacitet. Det har upptäckts av experter att batterierna känner sig stressade när strömmen är för hög. Detta bör undvikas på alla möjliga sätt.

Anpassat litiumjonbatteripaket 8

Anpassat litiumjonbatteripaket 8

Slutsats
Baserat på ovanstående finns det all anledning att tro att litiumjonbatterier är tillförlitliga och praktiska att använda jämfört med andra. För att säkerställa livslängd, använd tipsen för att behålla den enligt förklaringen.

För mer om anpassade litiumjonbatteripaketkan du besöka Kina anpassade litiumjonbatteritillverkare JB-batteri vid https://www.lithiumbatterychina.com/ för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X